تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837949004
این ازدواجها ممنوع!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
این ازدواجها ممنوع!
متاسفانه احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی 2 برابر سایر ازدواج هاست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از برترین ها، هنوز هم میتوان مردان و زنان سپیدموی زیادی را دید که وقتی بحث ازدواج جوانی پیش میآید میگویند: «چه کسی بهتر از پسرخاله، پسرعمو، دخترعمو یا دخترخاله و...؟ هم خانوادهها شناخت بیشتری از هم دارند و هم اینکه بر سر خیلی از مسایل، حرف و حدیث یا مشکلی به وجود نمیآید.» آنها هنوز هم معتقدند اگر وصلت با غریبه سر بگیرد، چطور باید کینهای که عمو، عمه یا خاله به دنبال این ازدواج به دل گرفتهاند، برطرف کرد؟
این ازدواج ها ممنوع!
شاید به دلیل همین تفکر است که هنوز با وجود پیشرفتهای علم پزشکی در پیشگیری و تشخیص بیماریهای ژنتیکی، سالانه هزاران نوزاد مبتلا به بیماریهای مادرزادی در کشور متولد میشوند. طبق آمارها، حدود 3 تا 4 درصد نوزادانی که در کشور به دنیا میآیند، به یک بیماری ژنتیکی یا نقص مادرزادی مبتلا هستند و در این میان احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی 2 برابر است.
در این مورد با دکتر منصور صالحی، دانشیار ژنتیک انسانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفتوگو کردهایم.
چرا احتمال بروز بیماریهای ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی بیشتر است؟
به ارث رسیدن بیماریهای ژنتیکی الگوهای متفاوتی دارد؛ یکی از الگوهای وراثت که بسیاری از بیماریهای ژنتیکی بر اساس آن به ارث میرسند، الگوی نهفته یا مغلوب است. در این الگو، معمولا فرد با داشتن یک کپی (آلل) سالم از ژن، به بیماری مبتلا نمیشود و برای بروز بیماری باید هر دو کپی ژن معیوب در او وجود داشته باشد. خوشبختانه با توجه به اینکه بیماریهای ژنتیکی معمولا نادر هستند، احتمال اینکه پدر و مادر فردی، هر دو یک کپی معیوب از ژنی را داشته باشند و آن کپی معیوب را به فرزند خود منتقل کنند، زیاد نیست. هر فرد از بیشتر ژنهای خود 2 کپی دارد که یکی را از پدر و دیگری را از مادر دریافت میکند. معمولا یکی از این دو کپی را مادر یا پدر به فرزند خود میدهند. اینکه کدامیک از این دو کپی به فرزند داده شود، کاملا اتفاقی است، اما از آنجا که متاسفانه در ازدواجهای فامیلی زن و مرد، هر دو ژنهای مشترکی را از یک جد مشترک به ارث بردهاند، احتمال اینکه ژن معیوب در هر دوی آنها وجود داشته باشد، به شدت افزایش مییابد بنابراین این خطر وجود دارد که هر دو والد، ژن معیوب را به فرزند خود انتقال بدهند، خطری که در ازدواجهای غیرفامیلی بسیار کمتر است.
ازدواجهای فامیلی تا چه حد میتواند روی سلامت نوزاد تاثیرگذار باشد؟
مطالعههای متعددی چه در ایران و چه در سایر کشورهای دنیا، نشان میدهد احتمال بروز بیماریهای ژنتیکی در فرزندان خانوادههایی که پدر و مادر آنها با یکدیگر نسبت فامیلی داشتهاند، از ازدواجهای غیرفامیلی بسیار بیشتر است، به همین دلیل بررسی نقش ازدواجهای فامیلی در افزایش احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی از مهمترین مباحث مشاوره ژنتیک است. ازدواجهای فامیلی بیشتر در کشورهای شرقی و به خصوص کشورهای اسلامی رایج است و بر اساس تفاوتهای فرهنگی و قانونی، کمتر در کشورهای غربی رواج دارد و بیشتر ازدواجهای فامیلی در کشورهای غربی مربوط به مهاجران است. شواهد متعددی وجود دارد که نشان میدهند فرزندان حاصل از ازدواج فامیلی، بسیار در معرض خطر ابتلا به طیف وسیعی از اختلالهای ژنتیکی مانند بیماریهای قلبی، عقبماندگی ذهنی، ناشنواییهای ارثی، نابیناییهای ارثی، مردهزایی و سقط جنین هستند. مهمتر اینکه این خطر با افزایش میزان ازدواجهای فامیلی افزایش مییابد. نتایج مطالعهای در انگلستان نشان داد حدود 55 درصد از پاکستانیهای مقیم انگلستان با پسرعموهای اول خود ازدواج میکنند. این مطالعه همچنین ثابت کرد فراوانی اختلالهای ژنتیکی در فرزندان پاکستانیهای مقیم انگلستان چند برابر بیشتر از انگلیسیهاست و در مطالعه دیگر روی زنان لبنانی مقیم استرالیا، نشان داده شد یکسوم آنها با پسر عموی خود ازدواج کردهاند و فراوانی مردهزایی در آنها 4 برابر و فراوانی ناهنجاریهای ژنتیکی در فرزندانشان 8 برابر بیشتر از زنان استرالیایی است. در ایران نیز مطالعههای متعددی در مورد تاثیر ازدواجهای فامیلی در افزایش احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی انجام شده که آنها هم این مساله را تایید کردهاند. در مطالعه یکی از دانشجویانم که در سال 88 در مناطق روستایی شهرستان خمینیشهر اصفهان روی 206 بیمار مبتلا به عقبماندگی ذهنی انجام داد، مشخص شد در بیش از دوسوم بیماران، ازدواج والدین، فامیلی بوده، در حالی که حدود یکسوم والدین در گروه شاهد (سالم)، والدین ازدواج فامیلی داشتهاند. به عبارت دیگر، در گروه مبتلا به عقبماندگی ذهنی، ازدواجهای فامیلی حدود 2 برابر ازدواجهای غیرفامیلی بود.
معمولا چه نوع بیماریهای ژنتیکیای به دنبال ازدواجهای فامیلی به وجود میآید؟
در ایران ازدواجهای فامیلی باعث رواج بیماری ژنتیکی زیادی شده است، مثلا رواج ازدواجهای فامیلی را از علل مهم ابتلای کودکان به بیماری تحلیل عضلانی «دیستروفی عضلانی» میدانند. همچنین در ایران آمار نوزادان مبتلا به بیماری «فنیل کتونوری»، از سطح جهانی بیشتر است و علت این فراوانی، ازدواجهای فامیلی بیشتر است. همچنین به علت بالا بودن میزان ازدواجهای بین همخون و فامیلی، میزان ابتلا به بیماریهای نقص ایمنی اولیه در سالهای اخیر افزایش یافته است. با توجه به اینکه مهمترین عامل معلولیت و بیماری ژنتیکی در کشور، ازدواجهای فامیلی هستند، اگر این روند افزایشی ازدواجهای فامیلی ادامه یابد، در آینده معلولیتهای شدید یا خفیف ذهنی و جسمی به یکی از معضلات کشور تبدیل خواهد شد.
در پژوهشی که سال 1376 تحتنظر استادان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در این زمینه انجام شد، 400 کودک در استان لرستان انتخاب شدند که 200 نفر از آنها دچار عقبماندگی ذهنی و 200 نفر سالم بودند. در این تحقیق، به سن والدین در زمان بارداری و ترتیب تولد، تحصیلات والدین در زمان بارداری و تعداد فرزندان خانواده پرداخته شده بود. این پژوهش یافتههای جالبی از لحاظ ارتباط عواملی نظیر سن والدین، تحصیلات خانواده و جمعیت خانواده داشت که مورد بحث ما نیستند. طبق نتایج این پژوهش، تعدد ازدواجهای فامیلی در والدین کودکان مبتلا به عقبماندگی ذهنی، از والدین کودکان سالم بیشتر است و نتیجهگیری این بود که ازدواجهای خویشاوندی میتواند با شیوع عقبماندگی ذهنی کودکان رابطه داشته باشد. پژوهش دیگری که در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقییزد روی نابینایی ارثی انجام شد، ثابت کرد نزدیک به 70 درصد نابینایان مورد بررسی حاصل ازدواجهای فامیلی، در درجات مختلف بودهاند. بهطوری که ازدواجهای فامیلی در بروز نابینایی نقش موثری داشته است.
آیا این بیماریهای ژنتیکی تنها در ازدواجهای فامیلی بروز میکنند؟
نه، در بین فرزندان حاصل از ازدواجهای غیرفامیلی نیز این اختلالها مشاهده میشوند. اصلا نمیتوان ادعا کرد که همه فرزندان حاصل از ازدواج فامیلی بیمار خواهند شد، ولی میتوان گفت فراوانی بروز این بیماریها در ازدواجهای فامیلی به مراتب بیشتر است. متاسفانه بعضی افراد با استناد به اینکه خانوادههای زیادی را میشناسند که با وجود فامیلی بودن ازدواجهایشان، فرزندانی سالم دارند یا برعکس خانوادههایی که در آن ازدواج والدین فامیلی نیست ولی فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی دارند، معتقدند فامیلی بودن ازدواج بههیچوجه در بروز بیماریهای ژنتیکی نقش ندارد. نکتهای که توجه نکردن به آن منجر به این نتیجهگیری غلط میشود، این است که گرچه در هر دو گروه (ازدواج فامیلی یا غیرفامیلی) احتمال تولد فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی وجود دارد، ولی در ازدواجهای فامیلی بیشتر شاهد فراوانی این بیماریها خواهیم بود. این اشتباه مانند آن است که با آوردن مثالی از یک یا چند نفر سیگاری سالمند، نتیجهگیری کنیم سیگار برای سلامت مضر نیست و عمر را کوتاه نمیکند.
آیا با انجام آزمایش ژنتیک قبل از بارداری میتوان از بروز بیماریهای ژنتیکی پیشگیری کرد؟
این باور عمومی که با انجام آزمایش ژنتیکی قبل یا هنگام بارداری میتوان از ابتلای فرزند به بیماریهای ژنتیکی پیشگیری کرد، صحیح نیست. اصولا آزمایشی برای بیماریهای ژنتیکی، با توجه به تعداد و تنوع این بیماریها، وجود ندارد زیرا هنوز تشخیص دقیق و قطعی بسیاری از بیماریهای ژنتیکی ممکن نیست و برای بسیاری دیگر که امکان تشخیص بالینی وجود دارد، آزمایش قابلاعتمادی وجود ندارد بنابراین این باور که پس از ازدواج فامیلی با انجام آزمایشهای ژنتیکی میتوان از بیمار شدن فرزندان پیشگیری کرد، گمراهکننده است.
یعنی اگر در خانوادهای بیماری ژنتیکی خاصی شناخته نشده باشد، ازدواج فامیلی در آنها اشکالی ندارد؟
یکی دیگر از باورهای غلط این است که گرچه ازدواجهای فامیلی باعث افزایش احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی میشود ولی اگر در خانوادهای بیماری ژنتیکی خاصی شناخته نشده باشد، پس ازدواج فامیلی برای آن خانواده بلامانع است. گاهی بیماری، یک یا حتی چند نسل در خانوادهای دیده نمیشود ولی پس از آن در یک نسل ظاهر میشود، به طوری که در بسیاری از مراجعان به مرکز ژنتیک، فرزند خانواده به بیماری ژنتیکی مبتلاست ولی هیچ سابقهای از ابتلا به بیماری در خانواده وجود ندارد. معمولا اولین سوال متخصص ژنتیک از این خانوادهها این است که آیا ازدواج پدر و مادر کودک فامیلی بوده که در موارد بسیاری پاسخ مثبت است.
برای این افراد چه توصیهای دارید؟
به هر حال در صورت وقوع ازدواج فامیلی، برای کاهش خطر به دنیا آمدن فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی، زوج باید مشاوره ژنتیک انجام دهند. مشاور ژنتیک سعی میکند با در اختیار قرار دادن اطلاعات صحیح از وضعیت و اعلام میزان احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی، تا حد امکان از خطر به دنیا آمدن فرزندان بیمار بکاهد.
گزارش مورد
پسری 28 ساله هستم و میخواهم با دخترعمه 23 سالهام که به دیابت نوع 1 مبتلاست ازدواج کنم. خودم سالم هستم. آیا انجام این ازدواج به مصلحت است؟
دیابت از بیماریهایی است که اساس ژنتیکی بسیار قوی دارد و از بیماریهای ژنتیکی چند عاملی (مولتی فاکتوریال) محسوب میشود. احتمال ابتلای فرزندان حاصل از چنین ازدواجی به دیابت بیشتر از احتمال ابتلای فرزندانی است که پدر و مادر آنها خویشاوند نیستند. در صورتی که با آنچه ذکر شد کماکان اصرار به این ازدواج دارید، باید حتما به یک مرکز معتبر مشاوره ژنتیک مراجعه کنید تا پس از گرفتن اطلاعات مربوط به خانواده و رسم شجرهنامه، میزان خطر این ازدواج را محاسبه کنند و براساس نتایج حاصل از مشاوره، در صورتی که این ازدواج پرخطر تشخیص داده شود، از آن بهطور جدی پرهیز کنید.
1393/5/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
ثبت ازدواجهای یک ساعته با 50 هزار تومان!
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۹ شاید باورتان نشود اما در همین کشور خودمان میشود با مراجعه به یک سایت به عنوان متقاضی ازدواج یک ساعته ثبت نام کرد عجیبتر اینکه وقتی به سایت مراجعه میکنید با عباراتی مثل این در خوداظهاری برخی از زنانی که پیشتر ثبتنام کردهاند مواجه میشوید خانمخوشآمد گویی به رئیسجمهور با بیتالمال ممنوع!
خوشآمد گویی به رئیسجمهور با بیتالمال ممنوع استاندار چهارمحال و بختیاری نصب هرگونه پلاکارد و بنرهای تبلیغاتی با عنوان دولتی برای استقبال از رئیسجمهور و هیئتدولت را ممنوع و خلاف قانون دانست به گزارش نامه نیوز قاسم سلیمانی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه هیچگونه استقباستقبال از روحانی با بیتالمال، ممنوع!
استقبال از روحانی با بیتالمال ممنوع استاندار چهارمحال و بختیاری نصب هرگونه پلاکارد و بنرهای تبلیغاتی با عنوان دولتی برای استقبال از رئیسجمهور و هیئتدولت را ممنوع و خلاف قانون دانست خبرگزاری ایسنا استاندار چهارمحال و بختیاری نصب هرگونه پلاکارد و بنرهای تبلیغاتی با عنوان دولدستفروشی ماهی و میگو ممنوع!
سهشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۸ در حالی که عرضه ماهی و میگو به صورت دستفروشی یا غیر بهداشتی در معابر پایتخت رواج دارد سازمان دامپزشکی اعلام کرد این گونه عرضه محصولات پروتئینی به ویژه ماهی و میگو که فسادپذیری و حساسیت بیشتری نسبت به بیماریهای ویروسی و میکروبی دارند ممنوع است و مرورود خودروهای بنزینی به این جزیره مطلقا ممنوع!
ورود خودروهای بنزینی به این جزیره مطلقا ممنوع وی درباره برنامه های سازمان منطقه آزاد کیش برای توسعه و آبادانی جزیره هندورابی و تبدیل این جزیره به قطب گردشگری با رویکرد اکوتوریسم افزود یکهزار هکتار پوشش گیاهی در سطح جزیره هندورابی و 12 هکتار نخلستان درحاشیه روستای هندورابی اجوان مومن انقلابی چه وظایفی در نظام اسلامی دارد؟ خود را قوی کنید / تحلیل کنید و با مشکلات بسازید/ زودرنجی ممنو
جوان مومن انقلابی چه وظایفی در نظام اسلامی دارد خود را قوی کنید تحلیل کنید و با مشکلات بسازید زودرنجی ممنوع بعضیها کار به سنگ که میخورد مأیوس میشوند در تاریخ این انقلاب مؤمنین انقلابیای بودهاند که از جایی به بعد دلسرد شدهاند و مشکلات راه شعلهی شور انقلابی را در دلشاننرخ طلاق در ازدواجهای دانشجویی
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۳ مدیر ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی گفت طبق پژوهشی که در سال 92 بین 300 هزار زوجی که بین 5 تا 6 سال گذشته ازدواج کرده بودند با پیگیری ثبت احوال انجام گرفت متوجه شدیم آمار طلاق این زوجین زیر 2 درصد بوده است که نسبت به آمار طلاق جامعه بسیار پایینثبت ازدواجهای یک ساعته با 50 هزار تومان
ثبت ازدواجهای یک ساعته با 50 هزار تومان شاید باورتان نشود اما در همین کشور خودمان میشود با مراجعه به یک سایت به عنوان متقاضی ازدواج یک ساعته ثبت نام کرد عجیبتر اینکه وقتی به سایت مراجعه میکنید با عباراتی مثل این در خوداظهاری برخی از زنانی که پیشتر ثبتنام کردهاند مواجهازدواجهای اشتباه علت افزایش بالای آمار طلاق
ازدواجهای اشتباه علت افزایش بالای آمار طلاق یک روانشناس معتقد است ازدواجهایی که از ابتدا پایه درستی نداشته و با معیارهای افراد همخوانی ندارد آمار بالای طلاق را رقم زده است به گزارش نامه نیوز دکتر جهانگیر کرمی در گفت و گو با ایسنا آمار بالای طلاق را نشان از افزایش ناسازگارورود بچههای پُر سروصدا ممنوع!
یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ در حالی که مالکان بسیاری از رستورانها با روشهای مختلف تلاش میکنند کودکان را برای غذا خوردن در رستورانشان جذب کنند یک رستوران پرطرفدار در آمریکا هیچ تمایلی به میزبانیِ بچهها ندارد به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این رستاین ازدواج ها ممنوع!
این ازدواج ها ممنوع متاسفانه احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی 2 برابر سایر ازدواج هاست هنوز هم میتوان مردان و زنان سپیدموی زیادی را دید كه وقتی بحث ازدواج جوانی پیش میآید میگویند چه كسی بهتر از پسرخاله پسرعمو دخترعمو یا دخترخااسراف در ورزش ممنوع!
پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۶ محققان معتقدند که برای هر فرد میزان معینی ورزش لازم است و افراط و تفریط در ورزش تبعات منفی را در پی دارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شواهد علمی زیادی وجود دارد که اهمیت فعالیت فیزیکی مداوم مانند پیادهروی را در درمان بیماریهای قلبی وخرید این تلفنهای همراه و تبلتها ممنوع! + عکس
فصل رونمایی محصولات جدید خرید این تلفنهای همراه و تبلتها ممنوع عکس با توجه به نزدیک شدن به زمان رونمایی محصولات جدید در دنیای فناوری اطلاعات از خرید برخی دستگاهها باید خودداری کرد به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران فصل گرم تابستان فرصت خوبی برای شرکتهای معتبر تولید کنحکمت/ بدگمانی به حرف دیگران ممنوع!
ایستگاه اندیشه حکمت بدگمانی به حرف دیگران ممنوع حکمت جملهای کوتاه اما عمیق است که به فرمودهی مولای متقیان حضرت علی ع گمشده مومن است مجله شبانه هرشب یکی از حکمتهای نهج البلاغه را پیشکش خوانندگان باشگاه شبانه میکند مجله شبانه باشگاه خبرنگاران وَ قَالَ عليه السلام لجایگاهی جدید برای نصب ورود ممنوع!
جایگاهی جدید برای نصب ورود ممنوع سازمان محیط زیست در خبری اعلام کرد 21 استان کشور درگیر آلودگی هوا هستند منبع شرق 1393 5 25مقایسه کردن ممنوع!
مقایسه کردن ممنوع یکی از مهمترین مشکلات زناشویی مقایسه کردن همسر خود با دیگران است به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با توجه به آنکه یکی از مشکلات عمده در زندگی زناشویی مقایسه کردن همسر خود با دیگران است پس باید زوجین به تفاوتهای فردی توجه داشته باشند زن نبلوازم آرایشی در محیطهای گرم و مرطوب ممنوع!
لوازم آرایشی در محیطهای گرم و مرطوب ممنوع گرمای زیاد رطوبت و بخار دوش حمام باعث ایجاد باکتری در محصولات آرایشی میشود به ویژه آنهایی که منقضی شده و تاریخ مصرفشان هم گذشته باشد سرخاب سفیداب بسیاری از ما محصولات آرایشیمان را جلوی آینهی دستشویی یا حمام استفاده میکنیم این-
گوناگون
پربازدیدترینها