واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان گزارش خبری/
تجارت غیرقانونی "سهره" رونق گرفت/ وقتی زیبایی و خوش صدایی مایه دردسر می شود
خرم آباد - خبرگزاری مهر: پس از پرندگان شکاری این روزها بازار تجارت "سهره" رونق گرفته است تا این پرنده زیبای خوش آواز طعمه سودجویی قاچاقچیان شود.
به گزارش خبرنگار مهر، زنده گیری پرندگان توسط قاچاقچیان سوژه تکراری و سریالی است که دامن پرندگان مختلف را گرفته تا یک روز عقاب و شاهین راهی آن طرف آبها شوند و یک روز سهره زیبا راه بازار پرندگان را در پیش بگیرد. در این میان طبیعت این دیار روزی باید داغ عقاب تیز پرواز و شاهین زیبایش را بر دل بگذارد و روزی دیگر در فراق سهره و حتی کرکس فریاد فغان سر دهد، گویا که استمرار این روند می رود تا همه اقتدار و زیبایی های آسمان این دیار را بگیرد. تجارت پرندگان شکاری برای فروش در بازارهای حاشیه خلیج فارس و فروش سهره برای نگهداری در قفس خانه ها و مغازه ها هر کدام پرده ای از رنجی است که حیات وحش استان لرستان را سالها درگیر کرده و برای آن پایانی نیست.
طی ماههای گذشته بارها محموله های حامل پرندگان زنده گیری شده توسط محیط زیست کشف و ضبط شد که به نظر می رسد این محموله ها تنها بخشی از تاراجی باشد که این روزها محیط زیست این دیار شاهد وقوع آن است. "سهره" پرنده ای رنگارنگ و خوش صداست که همین زیبایی ها کار دستش داده تا مورد توجه قرار بگیرد و طالبان زیادی در بازار پرندگان داشته باشد. استفاده از روشهای مختلف اعم از ایجاد "کومه" برای زنده گیری و یا طعمه قرار دادن جفت نر پرنده در تور صیادی که با صدای زیباش دیگر پرندگان ماده را به خود می خواند تنها بخشی از حربه های شکارچیان این پرنده است. گفته می شود بستگی به شکل و ظاهر پرنده، سهره در بازارهای مختلف از 20 هزار تومان تا 500 هزار تومان معامله می شود در حالیکه میزان جرایم برای زنده گیری این پرنده ناچیز بوده و بازدارنده نیست. در آخرین محموله کشف شده از قاچاق این پرنده نیز 40 قطعه سهره از متخلفان کشف شد، رویه ای که هر بار تکرار می شود تا نگرانیها در زمینه محو شدن صدا و سیمای این پرنده زیبا از جنگلها و مراتع لرستان هر روز پررنگ تر شود.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست لرستان در گفتگو با مهر با ابراز نگرانی از روند قاچاق و فروش سهره در استان می گوید: هجوم قاچاقچیان حیات وحش به پرندگان وحشی استان که متاسفانه به علت نا آگاهی به مسائل زیست محیطی رخ داده است موجب طمع عده ای سودجو شده و این امر نسل برخی از پرندگان را به خطر انداخته است. مهرداد فتحی بیرانوند معتقد است که با استمرار این روند هر ساله شاهد کم شدن پرنده ها در کشور و استان هستیم و اگر به همین منوال ادامه پیدا کند بعدها باید در حسرت از دست دادن این پرندگان به مانند گونه های جانوری شیر ایرانی و ببر هیرکانی باشیم. وی با یادآوری اینکه موضوع محیط زیست یکی از اولویتهای جدی دولت تدبیر و امید است تصریح کرد: با این حال حفظ و نگهداری گونه های جانوری کشورمان در گرو مشارکت هر چه بیشتر مردم و شکل گرفتن عزم و دغدغه عمومی است. فتحی بیرانوند یا یادآوری اینکه هر کدام از مردم و شهروندان باید برای محیط زیست خود یک حافظ و محیط بان باشند، ادامه می دهد: به نظر می رسد زمان آن فرارسیده که با توجه به مخاطرات جدی صید و شکار همه برای حفظ سرمایه های باقی مانده تلاش کنند.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست لرستان مقابله با قاچاق پرندگان را در گرو مشارکت جوامع محلی می داند و می گوید: متاسفانه در طول سالجاری محموله های متعدد قاچاق سهره از متخلفان در شهرستانهای مختلف استان کشف و ضبط شده است. فتحی بیرانوند به آخرین محموله کشف شده در این زمینه اشاره کرد و یادآور می شود: طی هفته جاری به دنبال عملیات یگان اجرایی محیط زیست شهرستان نورآباد اکیبی 5 نفره از قاچاقچیان پرنده شناسایی و دستگر شدند. وی ادامه می دهد: به همراه این تیم 40 قطعه پرنده سهره زنده به همراه شش تور دامی صید پرنده و دیگر ادوات صید و شکار از جمله یک قبضه اسلحه جنگی برنو کشف و ضبط شده است. مدیر کل حفاظت از محیط زیست لرستان عنوان می کند: پرونده این متخلفان برای برخورد قانونی به مراجع قضایی شهرستان نورآباد ارجاع داده شده است. فتحی بیرانوند با اشاره به بازدارنده نبودن جرایم در نظر گرفته شده برای مقابله با قاچاق پرندگان امیدوار است که با تمهیدات سازمان حفاظت محیط زیست که در جریان است جرائم صید و شکار هر چه زودتر مورد بازنگری قرار گیرند.
۱۳۹۳/۵/۲۸ - ۱۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]