تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832919188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برآوردي از آتيه برنامه اقتصادي دولت يازدهم


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برآوردي از آتيه برنامه اقتصادي دولت يازدهم
حتي اگر، نگاه نوليبرال حاکم بر سند را هم مبنا قرار دهيم، از همين مبنا هم يک خطر مهم، اجراي موفق اين سند را تهديد مي‌کند. اين که رکن اساسي هر دولت نوليبرال، اقتصاد گشوده و باز، در کنار نظام سياسي منضبط و مقتدر است. اين در حالي است که نظام اداري ما فاصله زيادي با يک نظام اجرايي منضبط دارد.
کد خبر: ۴۲۶۹۳۰
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۲ - 19 August 2014


دکتر حامد حاجي‌حيدري در سرمقاله رسالت نوشت:

قضيه کم و بيش، بسته سياستي دولت براي رويارويي رکود/تورم، چه از جانب تحليلگران حامي دولت و چه از جانب تحليلگران منتقد دولت، مورد پشتيباني قرار گرفته است. دليل حمايت کم و بيش تحليلگران منتقد هم به شرايط بحراني باز مي‌گردد که در آن قرار داريم. فکر آن‌ها داير بر اين است که در اين شرايط، اجراي يک بسته سياستي هر چند بيست درصد درست، بهتر از بي‌انضباطي سياستي است. بنابراين، به نظر مي‌رسد که آنچه انگيزه اول حمايت‌ها را مي‌سازد ضرورت اعمال انضباط در سياست‌هاي دولت در قبال مسائل اقتصادي است. اين حمايت، به رغم تعريضاتي است که مآلاً برآوردهايي در مورد احتمال شکست بسته هم به دست مي‌دهند، و شايسته است تا دولتمردان محترم به آن‌ها عنايت داشته باشند:

1.فقدان نگاه نهادي و اجتماعي-فرهنگي و همچنين واقع‌نگري سياسي در مورد تهديدهاي بيروني در سند؛

2.غلبه نگاه نوليبرال که به نوبه خود و بويژه، از دو جهت مي‌تواند آسيب ايجاد کند: يکي آن که بخش عمده‌اي از دشواري‌هاي اقتصاد ما و بحران جاري جهاني که از سال 1929 و 1997 و 2008 تا کنون ادامه داشته است، بحران ناشي از منطق سرمايه است و نگاهي که منتقد سرمايه‌محوري اقتصاد نباشد و ساير وجوه توليد محلي را لحاظ نکند، ناتواني خود را در تحليل بحران‌هاي دوره‌اي سرمايه‌داري نشان داده است. نقطه آسيب‌زاي دوم هم بازمي‌گردد به فقدان ملاحظات عدالت اجتماعي که در شرايط فعلي و آسيب‌پذيري قعر جامعه، اهميت دو چندان مي‌يابد. اين نقطه ضعف مهم‌تر، مي‌تواند موجبات ناآرامي‌هاي اجتماعي بالقوه را فراهم آورد که خصوصاً با آمايش نامناسب جمعيت در کشور و تورم هولناک جمعيت شهري، اين تبعات مي‌تواند بي‌اندازه خطرناک باشد.

3.دست آخر آن که حتي اگر، نگاه نوليبرال حاکم بر سند را هم مبنا قرار دهيم، از همين مبنا هم يک خطر مهم، اجراي موفق اين سند را تهديد مي‌کند. اين که رکن اساسي هر دولت نوليبرال، اقتصاد گشوده و باز، در کنار نظام سياسي منضبط و مقتدر است. اين در حالي است که نظام اداري ما فاصله زيادي با يک نظام اجرايي منضبط دارد. گاه، حتي به نظر مي‌رسد که در عرف اداري ما، يک مهارت لازم براي مديريت، «بي‌انضباطي» تلقي مي‌شود که البته به اشتباه، به آن
«سعه صدر» مي‌گويند. دستگاه اداري ما که ميراث سال‌هاست، متأسفانه و اغلب، به جاي سعه صدر، عصباني و پرخاشگر است، و به جاي نظم و انضباط، سهل‌گير و پراغماض.

خصوصاً اين نکته سوم، موجب شده است که برخي منتقدان، ناباورانه و صرف نظر از محتواي بسته، معتقد شوند که اگر دولت، بتواند يک برنامه اصلاح اقتصادي را به پيش برد، عزل نظر از محتواي آن، در قياس با شرايط کم انضباط فعلي که خودروسازان، کارخانجات شير، بانک‌ها، و... عملاً هر چه مي‌خواهند مي‌کنند، يک گام به پيش خواهد بود.

پس، اگر بخواهم براي اجراي بهتر بهبود اقتصادي، به دولت محترم توصيه‌اي داشته باشم، تأکيد مي‌کنم که:

1.به «ظرفيت»هاي نهادي و اجتماعي و فرهنگي موقعيت بومي و محلي ما براي بهبود و پيشرفت توجه کند و آن‌ها را احيا نمايند تا نسبت به تهديدهاي واقعي بيروني مصونيت پيدا کنيم؛

2.از ماهيت بحران‌زاي خود سرمايه و اقتصاد ربوي ناشي از آن در ايجاد بحران‌هاي رکودي و تورمي دوره‌اي غفلت نورزد و با اين غفلت با سر به درون بحران‌هاي بزرگ نرود؛

3.از سياست‌هاي تأمين اجتماعي و حمايت از اقشار آسيب‌پذير غفلت نورزد و ارتباط خود را با مردم بهبود بخشد و از وضع
برج عاج نشيني دست بردارد؛

4.و نهايتاً، بر نظم و انضباط اداري و اجراي مرتب و منظم برنامه‌ها تأکيد ورزد. دولت بايد اقتدار ملي بر فراز بنگاه‌ها و شرکت‌هاي بزرگ را تحکيم کند.

برهان

اقتصاد سرمايه‌داري که به دو لايه اقتصاد واقعي و اقتصاد پولي تقسيم شده است، از ريشه، ناپايدار است و منبع اصلي ناپايداري نيز در حيات مستقل لايه پولي اقتصاد و حرکات غيرمنطقي آن نهفته است. کاستي سطح سرمايه‌گذاري نسبت به پس‌انداز، عامل ايجاد بحران‌هاي دوره‌اي اقتصاد سرمايه‌داري از بحران بزرگ 1929 تاکنون بوده است.

علاوه بر اين ملاحظه، چون ميل نهايي به پس‌انداز و مصرف کالاهاي کم‌بازده همچون مصرف متظاهرانه در ثروتمندان و طبقه متوسط بيش از فقراست، توزيع نابرابر درآمد بين فقرا از يک سو و طبقات فوقاني و مياني از سوي ديگر، باعث افزايش پس‌انداز و به دنبال آن، کاهش مصرف و کاهش توليد خواهد بود.

براي تثبيت نظم اقتصادي و ايجاد زمينه براي فعاليت سالم در بخش واقعي اقتصاد، دولت بايد با دنبال کردن منضبط سياست‌هاي منظم پولي، به گونه‌اي فعال و قاطع در اقتصاد مداخله کند و جداً در مورد وضع نابرابري و فساد نگران باشد.

شکل‌گيري يک لايه جداگانه و مستقل اقتصاد پولي، تقاضا براي وام‌گيري را افزايش مي‌دهد، و انگيزه اين وام‌گيري‌ها، نه فعاليت واقعي در اقتصاد و توليد ارزش واقعي، بلکه مداخله در فرآيندهاي مالي و توليد پول از هيچ است. رفته رفته شمار وام گيرندگاني که از اعتبارهاي لازم برخوردار نيستند، افزايش و بنا بر اين، شمار بانک‌هايي که داراي وام‌هاي نسبتاً متزلزل هستند، فزوني مي‌گيرد. افزايش نابرابر ثروت، سرمايه‌گذاري در کارهاي سفته بازي را بالا مي‌برد، سودهاي سريع و بالاي حاصل از سفته بازي، تعداد بيشتري از مردم را به اين کارها ترغيب مي‌کند، و در نهايت، سفته بازي، مردم را از رفتار معمولي و عاقلانه اقتصادي، به افراط و رفتارهاي غير منطقي سوق مي‌دهد.پس، صورت‌بندي کلي فرآيند بحراني شدن دوره‌اي در اقتصاد سرمايه‌داري امروز چنين است: شکل‌گيري يک لايه جداگانه و مستقل اقتصاد پولي از اقتصاد واقعي که در آن، کار منجر به توليد ارزش مي‌شود، عدم توازن ميان سرمايه‌گذاري از يک سو و پس‌انداز و مصرف متظاهرانه و مفرط از سوي ديگر، فزوني تقاضا براي وام‌گيري به منظور کسب سود از اقتصاد پولي، افزايش شمار بانک‌هاي اعطا کننده وام متزلزل و افزايش جنون سفته بازي، سرانجام بحران‌هاي کلاسيک سرمايه‌داري را در پي خواهد داشت. (توأم با برداشت‌هاي آزاد از اداره مطالعات و بررسي‌هاي اقتصادي سازمان بورس اوراق بهادار تهران).













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن