تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819500488




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طراحی و ساخت سامانه خودکار پاستوریزاسیون آب میوه با امواج مایکروویو و فراصوت


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: به همت پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس محقق شد؛
طراحی و ساخت سامانه خودکار پاستوریزاسیون آب میوه با امواج مایکروویو و فراصوت
پژوهشگران دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به منظور حفظ بیشترین خواص کیفی آب میوه‌ها، طی پژوهشی موفق به طراحی و ساخت سامانه خودکار پاستوریزاسیون آب میوه با امواج مایکروویو و فراصوت شدند.


بهرام حسین زاده مجری این طرح پژوهشی در گفتگو با خبرنگار فناوری‌های نوین باشگاه خبرنگاران گفت:‌ یکی از روش های بهره گرفتن از مزیت های تغذیه میوه ها، استفاده از عصاره یا آب آنها می باشد که برای سالم سازی این فرآورده ها، اغلب آب میوه‌ها را قبل یا بعد از بسته بندی به روش حرارتی پاستوریزه می‌کنند. ولی این فرآیند اغلب موجب کاهش برخی خواص کیفی (ویتامین‌ها، ترکیبات فنولی، آنتوسیانینی ها و ...) آب میوه می‌شود. از این رو پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس طی تحقیقی، تأثیر به کارگیری ترکیب روش‌های پرتو-حرارتی (مایکروویو) و غیرحرارتی (فراصوت) در کاهش اثرات مخرب با روش متداول پاستوریزاسیون حرارتی مقایسه کردند.  


وی افزود: برای این منظور با طراحی و ساخت سامانه کنترل خودکار متشکل از ژنراتور فراصوتی، مبدل فراصوت، هورن، پمپ، سیرکولاتور، آون یا مایکروویو، مخزن، لوله‌های رابط، حسگرهای دما، سطح مایع، کارت داده برداری، مدار کنترل توان مایکروویو و رآکتور، عمل پاستوریزاسیون انجام گردید. در ضمن برای بهینه سازی اثر فراصوت بر ریززنده‌های درون آب آلبالو آزمایشات مقدماتی صورت پذیرفت. 


حسین زاده در خصوص نتایج بدست آمده اظهار داشت: نتایج نشان داد که متغیرهای مستقل دما، توان فراصوت، توان مایکروویو و زمان اعمال فراصوت اثرات معناداری بر شمارش میکروبی و شاخص‌های کیفی داشتند. در ضمن با افزایش توان فراصوت، اثر کشندگی امواج فراصوت به دلیل افزایش دامنه ارتعاش، افزایش یافت. همچنین با افزایش توان فراصوت، زمان اعمال فراصوت و توان مایکروویو، میزان ویتامین ث، ترکیبات فنولی و آنتوسیانین آب آلبالو کاهش یافتند که با توجه به روند تغییرات هر سه متغیر ذکر شده، تأثیر توان فراصوت بیشتر از توان مایکروویو بود. از سوی دیگر با افزایش دما تا 50 درجه سانتیگراد، مقدار تغییر کلی رنگ کاهش یافت ولی با افزایش توان فراصوت، مقدار تغییر کلی رنگ تغییر چندانی نداشت. 


وی در پایان تصریح کرد: با توجه به نتایج بررسی شده ( توان مایکروویو w 542، دمای نمونه 41 درجه سانتیگراد، توان فراصوت w 800 و زمان تیمار فراصوت 6 دقیقه) شرایط بهینه پیشنهادی برای فرآوری آب آلبالو به منظور حفظ بیشترین خواص کیفی به دست آمد. 


انتهای پیام/
  






تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن