واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تاریخ بازگشایی سفارت انگلیس مشخص نیست
معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه گفت که هنوز تاریخ دقیقی برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران مشخص نشده است و از سفر چند وزیر خارجی اروپایی به تهران و همچنین سفر ظریف به چند کشور اروپایی ظرف یکی دو هفته آینده خبر داد.
کد خبر: ۴۲۶۸۲۹
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲ - 18 August 2014
معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه گفت که هنوز تاریخ دقیقی برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران مشخص نشده است و از سفر چند وزیر خارجی اروپایی به تهران و همچنین سفر ظریف به چند کشور اروپایی ظرف یکی دو هفته آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در حاشیه همایش ملی واکاوی روند پیشبرد سیاست هستهای در دولت یازدهم که در محل دفتر مطالعات وزارت خارجه در حال برگزاری است در پاسخ به پرسش خبرگزاری فارس درباره بازگشایی سفارت انگلستان در تهران با بیان اینکه هنوز تاریخ دقیقی برای بازگشایی این سفارتخانه مشخص نشده گفت: این کار در آینده نزدیک صورت میگیرد و مقدمات در حال انجام است و از سفر چند وزیر خارجی اروپایی به تهران و همچنین سفر ظریف به چند کشور اروپایی ظرف یکی دو هفته آینده خبر داد.
وی همچنین گفت که در حال حاضر اجرای پروتکل الحاقی در کار نیست.
تخت روانچی با بیان اینکه کاردارهای ترددی به پایتختها سفر میکنند و کاردار ترددی انگلستان اخیرا در تهران بود و کاردار ایران نیز قرار است به لندن سفر کند اظهار داشت: در حال حاضر سفارت ایران در لندن خدمات کنسولی را به شهروندان ایرانی مقیم در انگلستان ارائه میدهد.
وی اخبار مطرح شده در خصوص بازگشایی این سفارتخانه طی روزهای آینده را گمانهزنی رسانهای خواند.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس درباره اینکه ایا در خصوص خسارات وارده به این سفارتخانه گفتوگویی صورت گرفته پاسخ داد: هنوز بحث جدی در خصوص خسارت نداشتیم. صحبتهای جدی در این زمینه شده و هر زمان به آن مرحله برسیم اطلاعرسانی خواهد شد.
روانچی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس گفت: چند وزیر خارجه اروپایی قرار است ظرف یکی دو هفته آینده به تهران سفر کنند و احتمالا محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان نیز به چند کشور اروپایی سفر کند.
وی جزئیات بیشتری در خصوص این کشورها و زمان دقیق آن ارائه نکرد.
عضو تیم مذاکرهکننده هستهای همچنین در پاسخ به سوالی اعلام کرد که مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 به زودی برگزار خواهد شد اما تاریخ آن هنوز قطعی نشده است.
روانچی با ذکر این نکته که از اوایل سپتامبر مذاکراتی را به صورت دوجانبه با کشورهای مختلف عضو گروه 1+5 انجام خواهیم داد خاطرنشان کرد: قرار است دیداری در اوایل سپتامبر بین آقای ظریف و خانم اشتون برگزار شود.
روانچی در توضیح بیشتر عنوان کرد: به دلیل تعطیلی در ماه آگوست در اغلب کشورهای غربی اوایل آگوست و اواخر سپتامبر مذاکرات دوجانبه خواهیم داشت. وی جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.
معاون وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سوالی با اشاره به سفر اخیر آمانو به تهران خاطرنشان کرد: ما تفاهمی با آژانس داشتیم و بیانیه مشترکی بین آقای صالحی و آمانو امضا شد که بر اساس آن کار خود را جلو میبریم. سفر آقای آمانوف در این ارتباط بود.
وی تصریح کرد که اجرای پروتکل الحاقی در حال حاضر در کار نیست و جمهوری اسلامی ایران بر اساس توافق با آژانس کار خود را به پیش میبرد که این کار مرحله به مرحله است و الان در یکی از مراحل آن قرار داریم که برخی اوقات لازم است مذاکرات در وین و یا در تهران برگزار شود.
وی در پاسخ به سوالی موارد مورد اختلاف ایران و گروه 1+5 را موضوع غنی سازی، تحریمها و ... برشمرد و افزود: هنوز چیزی مورد توافق قرار نگرفته. ما همه تلاش خود را برای دستیابی به توافق انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه ما علاقمندیم که این تضمین را به طرف مقابل بدهیم که حرکتی که در زمینه هستهای انجام میدهیم صلحآمیز است و شاهدی بر این مدعا نیست فتوای مقام معظم رهبری که ما به هیچ وجه به دنبال سلاح نیستیم و زمانی که چنین دستورالعملی را داریم آمادهایم در یک بازی برد برد برای دستیابی به حقوقمان شرکت کنیم و به طرف مقابل نشان دهیم که حرکت ما در چارچوب مقررات بینالمللی و صلحآمیز است.
وی اضافه کرد: اگر طرف مقابل حسن نیت و آمادگی داشته باشد مواضع حداکثری و زیادهخواهی نداشته باشد میتوانیم به توافق برسیم.
روانچی در عین حال یادآور شد: البته در حال حاضر زود است که در این باره قضاوت کرد.
وی در خصوص تاثیر گزارشات آژانس بر روند مذاکرات ایران و 1+5 خاطرنشان کرد: گزارشات آژانس به عنوان یکی از اسنادی است که در مذاکرات مورد اشاره قرار میگیرد و بر اساس توافق ژنو اینکه اجرای تعهدات هستهای ما به چه نحو باشد آژانس باید آن را مشخص و تعیین کند. گزارشات آژانس در مورد فعالیتهای ایران کاملا روشن است و در این گزارشات عنوان شده که ایران به تعهدات خود عمل کرده است.
وی در خصوص وقایع اخیر در آمریکا و بحث فرگوسن اظهار داشت: نژاد پرستی پدیده شومی است که در قرن بیست و یکم صحبت کردن از آن کاری زشت و ناپسند است اما متاسفانه شاهد پدیده نژادپرستی در جوامع غربی هستیم و جای تاسف دارد که کسانی که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند چنین رویکردی را دارند.
به گفته معاون وزیر خارجه بایستی حقوق شهروندی رعایت و مردم بتوانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]