تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804311566




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرحی برای کوتاه کردن دست افراد غیرمتخصص از صنعت ساختمان/ مجریان ذیصلاح وارد میدان می شوند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > لرستان گزارش مهر از لرستان/
طرحی برای کوتاه کردن دست افراد غیرمتخصص از صنعت ساختمان/ مجریان ذیصلاح وارد میدان می شوند
خرم آباد - خبرگزاری مهر: کوتاه کردن دست افراد غیرمتخصص از صنعت ساختمان یکی از دغدغه های این حوزه بوده، موضوعی که برای علاج آن متولیان امر نسخه مجریان ذیصلاح را پیچیده اند، نسخه ای که شفابخش بودن آن در گرو همکاری بین بخشی دستگاهها و همچنین نظارت بر روند اجرای طرح است.



به گزارش خبرنگار مهر، سالانه هزینه های زیادی در صنعت ساختمان صورت می گیرد که در صورت کم توجهی به کیفیت اجرای ساخت و سازها بخشی از این هزینه به نوعی هدررفته و بعد از چندین سال شاهد ساختمانهای فرسوده ای خواهیم بود که برای نوسازی و تعمیر نیازمند صرف هزینه های مجدد هستند. از دیگر سو قرارگیری استان لرستان در منطقه لرزه خیز زاگرس و وقوع زمین لرزه های متعدد در این استان به تنهایی اهمیت توجه به کیفیت ساخت و ساز و ایمن سازی بناها را روشن می سازد، موضوعی که باید مورد توجه مردم و دست اندرکاران صنعت ساختمان استان قرار گیرد. همچنین توجه به سیمای شهری با رویکرد بهبود نمای ساختمان ها، اجرای قوانین و مقررات نظام مهندسی و مقاوم سازی بناها در گرو حضور افراد متخصص در فرآیند ساخت و سازهای استان است تا توجه متولیان امر به اجرای طرح مجریان ذیصلاح معطوف شود. این طرح در راستای استفاده از ظرفیت مهندسان عمران متخصص در فرآیند احداث بناها از ابتدا تا انتهای کار در دستور کار قرار گرفته تا ضمن کیفیت بخشی به ساخت و سازهای استان، زمینه ساز اشتغال مهندسان و همچنین حذف افراد غیرمتخصص از این حوزه را فراهم سازد.

هر چند به نظر می رسد اجرای این طرح گام نخست برای ارتقای کیفیت ساختمان سازی در استان باشد ولی اجرای طرح مجریان ذیصلاح نیازمند همکاری بین بخشی و نظارت مستمر است تا بتواند به نتایج مطلوب دست یابد. واگذاری مسئولیت های فنی امر ساخت و ساز به مجری ذیصلاح دکتر فریدون امیدی نسب دکترای عمران و استاد دانشگاه در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر ساخت و سازهای استان توسط افراد پیمانکار یا غیر پیمانکار اجرا می شود که در این صورت اگر تخلفی در امر ساخت و ساز انجام گیرد توسط سازمان نظام مهندسی قابل پیگیری نیست چرا که پیمانکار یا مجری الزاما عضو سازمان نظام مهندسی نبوده و به همین خاطر در صورت انجام تخلف از طرف سازمان قابل پیگیری نیست. وی به اهمیت استفاده از مجریان ذیصلاح در امر ساخت و ساز اشاره کرد و بیان داشت: این طرح چند سالی است که در بعضی از استان های کشور به اجرا در آمده و هنوز در استان لرستان اجرایی نشده است. امیدی نسب گفت: طرح مجریان ذیصلاح بحث جدیدی است که در استان مطرح شده و اولین کار در اجرای این طرح انتخاب مجری ذیصلاح و انعقاد قرارداد با اوست که یک نسخه از قرارداد در اختیار شهرداری و نسخه دیگر آن در اختیار سازمان نظام مهندسی استان قرار خواهد گرفت. این استاد دانشگاههای لرستان با بیان این مطلب که با اجرای طرح مجریان ذیصلاح اکثر مسئولیت های فنی در امر ساخت و ساز بر عهده مجری ذیصلاح خواهد بود عنوان کرد: در گذشته تمامی خسارت های جانی و مالی ناشی از امر ساختمان سازی متوجه شخص ناظر بود. امیدی نسب ادامه داد: ولی با اجرایی شدن این طرح مجری ذیصلاح موظف خواهد بود خود یا نماینده تام الاختیارش به صورت دائم در محل پروژه مستقر باشد چرا که بیشتر خسارت های جانی و مالی بوجود آمده در کارگاه ساختمانی بر عهده مجری بوده و تا حد بسیار زیادی از ناظر سلب می شود و اگر به لحاظ فنی تخلفی صورت گیرد مجری موظف است پاسخگو باشد. وی اضافه کرد: مجری ذیصلاح موظف است تمامی مراحل کار ساخت و ساز را از زمان تحویل زمین و شروع گود برداری گرفته تا پایان کار و تحویل ساختمان به مالک پی گیری کند. استفاده از نیروهای دارای کارت مهارت فنی در ساخت و ساز استاد دانشگاه لرستان تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که قبلا وجود داشت این بود که ناظرین گاهی گزارشات مرحله ای را ارائه نداده و یا آنها را پیگیری نمی کردند ولی با اجرای طرح مجریان ذیصلاح مجری موظف خواهد بود تمام هماهنگی های لازم را با ناظرین انجام داده و گزارشات مرحله ای را از آنان دریافت کند و در صورت وجود نقص و ایراد فنی که از طرف ناظرین اعلام می شود آنها را برطرف کرده و هم به موقع گزارشات مرحله ای را تحویل شهرداری نماید چرا که پیگیری کننده آنها مجری بوده و نقص های احتمالی ساختمان را برطرف می کند.

امیدی نسب به دیگر وظایف مجری ذیصلاح اشاره کرد و گفت: مجری ذیصلاح بایستی از نیروهایی که دارای کارت مهارت فنی هستند در امر ساخت و ساز استفاده کند و شخص مجری در واقع به نوعی مشاور کارفرما در کارگاه ساختمانی خواهد بود که بایستی اکیپ هایی مختلف را چه از نظر فنی و اجرایی و چه از نظر مالی بررسی کرده و بهترین اکیپ را انتخاب و به مالک معرفی کند. نقش موثر مجری ذیصلاح در ارتقای کیفیت ساخت و ساز وی اظهار داشت: استفاده از مجری ذیصلاح روی بحث کیفیت ساخت و ساز بسیار تاثیرگذار است و کیفیت ساخت به خودی خود رشد پیدا خواهد کرد چرا که یک شخص فنی و متخصص روی پروژه حاضر بوده و حضور او نسبت به یک شخص عادی و غیر فنی موثرتر خواهد بود. این استاد دانشگاه به اشتغال نیروهای فنی با اجرایی شدن طرح مجریان ذیصلاح اشاره کرد و بیان داشت: با اجرایی شدن این طرح نیروهای فنی بیشتری مشغول بکار خواهند شد و همچنین برای مهندسین عمران و معماری نیز اشتغال جدیدی ایجاد می شود و افراد دیگر نیز می توانند با مراجعه به مراکز فنی و حرفه ای تحت عنوان آرماتوربند، قالب بند، جوشکار و ... آموزش های لازم را دیده و با گرفتن کارت مهارت فنی مشغول بکار شوند. دکتر امیدی نسب عنوان کرد: با اجرای این طرح فرد بایستی یا در حوزه نظارت کار کند و یا بعنوان مجری و نمی تواند همزمان تحت دو عنوان مشغول بکار باشد و این امر باعث می شود تمرکز مهندسین روی پروژه بیشتر بوده و راندمان و کیفیت کار و پروژه نیز بالا رود لذا اجرای طرح مجریان ذیصلاح هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ زمانی برای شخص مالک مقرون به صرفه تر خواهد بود. کمتر از 3 درصد کل هزینه ساخت صرف مجری ذیصلاح می شود وی میزان حق الزحمه خدمات مجری ذیصلاح را برای هر متر مربع به طور متوسط 18 هزار تومان برشمرد و گفت: به عنوان مثال اگر ساختمانی دارای 1000 متر مربع زیربنا باشد و مطابق قیمت های رایج در استان هزینه تمام شده بابت هر متر مربع 700 هزار تومان باشد کل هزینه هایی که مالک متقبل می شود معادل با 700 میلیون تومان خواهد شد که از این مقدار تنها 18 میلیون تومان به مجری ذیصلاح تعلق می گیرد. امیدی نسب افزود: با این تفاسیر این رقم کمتر از 3 درصد کل هزینه ساخت خواهد بود و در صورت انجام مناسب و اجرای صحیح ساختمان مبلغ ناچیزی خواهد بود. این مبلغ در صورت انجام به موقع کار قابل جبران شدن بوده و همچنین کیفیت مناسبی برای پروژه را در نهایت بدنبال خواهد داشت. 

استاد دانشگاه لرستان افزود: مالکین گمان نکنند در صورت استفاده از مجری ذیصلاح هزینه های زیادی را متحمل می شوند چرا که دستمزد مجری ذیصلاح به طور متوسط کمتر از سه درصد کل هزینه های تمام شده پروژه خواهد بود و این مبلغ در مقایسه با بالا رفتن کیفیت کار چه به لحاظ معماری و چه به لحاظ سازه بسیار ناچیز است. کیفیت بخشی به ساخت و ساز نوعی سرمایه گذاری بلندمدت است امیدی نسب داشتن اسکلت مقاوم برای ساختمان و معماری داخلی مناسب را دو فاکتور مهم و تعیین کننده در حوزه مسکن دانست که همواره دغدغه مالکین ساختمان هستند و تصریح کرد: با اجرایی شدن طرح مجری ذیصلاح این دو موضوع از رشد خوبی برخوردار خواهند شد و این موضوع روی کیفیت و فروش ملک تاثیر بسزایی خواهد گذاشت و در واقع یک نوع سرمایه گذاری برای مالک محسوب می شود. وی اجرای مناسب طرح مجریان ذیصلاح را بسته به نظارت خوب دانست و خاطر نشان کرد: نظارت سازمان نظام مهندسی و شهرداری روی اجرای طرح مجریان ذیصلاح می تواند این طرح را به یک نتیجه خوب برساند و تحولی عظیم در بحث ساخت و ساز ایجاد کند چنانکه در بعضی از استان ها بدلیل نظارت خوب این دو دستگاه اجرای طرح بازدهی خوبی داشته است و برعکس در بعضی دیگر از استان ها بدلیل کم توجهی این طرح با شکست مواجه شده است. تاثیر اجرای طرح مجریان ذی صلاح بر ارتقای عمر مفید ساختمانها این دکترای رشته عمران به بیان تاثیرات اجرای طرح مجریان ذی صلاح بر ارتقای عمر مفید ساختمانها پرداخت و اظهار داشت: در دنیا عمر مفید ساختمان بالای 70 سال است که در بعضی کشورهای اروپایی این عدد به 100 سال نیز می رسد و این در حالی است که در کشور ایران عمر مفید ساختمان در حالت خوشبینانه 30 سال و در حالت بدبینانه 15 سال پیش بینی شده است که به طور متوسط در کشور ما این رقم حدود 20 سال می رسد که رقم بسیار پایینی است. امیدی نسب افزود: طراحی، نظارت، اجرا و کیفیت مصالح از مواردی هستند که در عمر مفید ساختمان بسیار تاثیرگذار هستند ولی متاسفانه در کشور ممکن است خیلی از مصالح ساختمانی از استاندارد لازم برخوردار نباشند و آزمایش های زیادی برای ارزیابی کیفیت مصالح انجام نمی شود و شاید تنها آزمایشاتی که در اجرای  ساختمان ها انجام می شود آزمایش مقاومت فشاری بتن و آزمایش جوش باشد و چیزی به نام استاندارد و آزمایش برای مصالحی مانند آجر، سرامیک، کاشی، شن و ماسه و ... وجود ندارد. وی گفت: اگر اجرای مناسبی وجود داشته باشد و از مصالح استاندارد برای امر ساخت استفاده شود عمر مفید ساختمان بالاتر رفته و شاهد رشد خوبی در این زمینه خواهیم بود. مجری ذیصلاح برای گرفتن پول اضافی نیامده است این استاد دانشگاه عنوان کرد: مهندسینی که به عنوان مجری ذیصلاح تمایل دارند فعالیت کنند بایستی تمامی ضوابط آیین نامه ها را مطالعه کرده و بدانند چه مسئولیت هایی را برعهده دارند و نباید ناآگاهانه مجری شوند و از نظر مسئولیت های حقوقی و فنی نیز بایستی تمام دستورالعمل ها و ضوابط فنی را مطالعه کنند و با علم و آگاهی وارد این کار شوند.

امیدی نسب در این باره ادامه داد: مردم نیز باید به این موضوع توجه کنند که مجری ذیصلاح نیامده است که از آن ها پول اضافی بگیرد و بدانند که مزایای استفاده از مجری 100 درصد به نفع مالک خواهد بود. وی یکی از مشکلات رشته مهندسی عمران را ملموس بودن آن دانست و بیان داشت: این امر موجب شده که برخی افراد غیرمتخصص به خود اجازه دهند در این زمینه  ورود پیدا کرده و صاحبنظر باشند و همچنین مالکین گمان می کنند حضورشان سر پروژه برای آن ها مقرون به صرفه تر است درصورتیکه بسیاری از مالکین دانش فنی در این زمینه را ندارند و نمی توانند کار یک مهندس عمران را انجام دهند. استاد دانشگاه لرستان در ادامه سخنان خود بحث صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان را زمینه ساز درجه بندی ساختمان ها و استفاده بیشتر از مجری ذیصلاح دانست و عنوان کرد: با توجه به کیفیت ساخت ساختمان و گزارشات مرحله ای که مجری ارائه می دهد ممکن است در آینده کیفیت ساخت ساختمان ها را درجه بندی کنند و این درجه بندی در شناسنامه فنی ساختمان ذکر شود که اگر این کار صورت گیرد مردم نیز ترغیب می شوند تا کیفیت ساختمان هایشان را افزایش داده و از مجری ذیصلاح برای امر ساخت و ساز استفاده کنند. امیدی نسب اضافه کرد: اطلاعات فنی در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان می تواند به خرید ملک توسط مالک کمک کند و روی نرخ بازار مسکن تاثیر بگذارد. اجرای طرح مجریان ذیصلاح نیازمند تعامل مثبت دستگاههای همسو حسین رضایی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با مهر با بیان اینکه امروزه ارتقای کیفیت بناها و سازه ها نسبت به گذشته تفاوت چشمگیر داشته اند اظهار داشت: برای این منظور نیاز به ابداع و اجرای قوانین به روز ضروری به نظر می رسد. وی تصریح کرد: در این راستا استفاده از ظرفیت های خلاقانه مهندسی برای توسعه مترقی روند ساخت و سازها در قالب قوانین جدید و به روز یکی از بنیادی ترین نیازهای جامعه امروزی است که با رشد روزافزون جمعیت شهرنشین مواجه شده است. رضایی با بیان اینکه زمانی قوانین و اجرای صحیح آن در جامعه بسط یابد به طور قطع نتیجه آن کام تمام شهروندان را شیرین می کند، ادامه داد: یکی از قوانین موجود در سازمان نظام مهندسی که بسیار مورد توجه اهالی فن قرار گرفته و به عبارتی با ملزومات روز مطابقت دارد طرح مجریان ذیصلاح است که تا کنون در استان لرستان مهجور مانده بود. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان تصریح کرد: اجرای این طرح نیازمند تعامل مثبت دستگاههای هم سو در سطح گسترده شهری و حوزه ساخت و ساز است. وی عنوان کرد: طرح مجریان ذی صلاح به جهت کوتاه کردن دست افراد غیر متخصص از صنعت ساخت و ساز مصوب شده است. تصویب اجرای طرح مجریان ذیصلاح در لرستان رضایی بیان داشت: در این راستا به موجب مصوبه هیئت چهار نفره لرستان و با حمایت های معاون امور عمرانی استانداری لرستان مقرر شد ساختمان های با چهار سقف و بیشتر و یا ساختمان های با مساحت بالای 500 متر مربع تنها توسط مجری ذیصلاح که صلاحیت وی توسط سازمان نظام مهندسی استان تایید شده اجرا شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان عنوان کرد: منظور از مجریان ذیصلاح افرادی است که دارای تحصیلات حداقل کارشناسی در حوزه مهندسی عمران و معماری هستند و مطابق این طرح مجری بایستی در تمامی مراحل کار ساخت و اجرا حضور کامل داشته باشد و همه مراحل اجرایی صرفا توسط مجری ذی صلاح مورد مدیریت قرار گیرد. رضایی وظیفه مالک ساختمان را در طرح مجریان ذی صلاح تنها تامین مالی، مصالح و نیروی کار دانست و یادآور شد: تعرفه حق الزحمه خدمات مجری ذی صلاح برای هر متر مربع 180هزار ریال مصوب شده است. وی عنوان کرد: مطابق این مصوبه اجرای ساختمانهای تا مساحت یک هزار متر مربع به مهندسین پایه 3، از یک هزار تا هزار و 500 متر به مهندسین پایه 2 و ساختمان های هزار و 500 متر به بالا به مهندسین پایه یک واگذار می شود. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان افزود: مجری ذی صلاح نباید به کار دولتی اشتغال داشته باشد و نمی تواند به عنوان مهندس در جای دیگری فعالیت داشته باشد. به هر روی امید می رود با اجرای این طرح مهم و البته نظارت دستگاههای مرتبط بر روند اجرای کار طرح مجریان ذیصلاح منجر به کیفیت بخشی به ساخت و سازها در استان لرستان شود. ................................. گزارش: شهناز بهزادی


۱۳۹۳/۵/۲۷ - ۰۹:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن