محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852339859
معاون وزیر علوم: استیضاح کنندهها، برچه مبنایی از رکود علمی حرف می زنند؟/ رشد کمی و کیفی داریم
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
معاون وزیر علوم: استیضاح کنندهها، برچه مبنایی از رکود علمی حرف می زنند؟/ رشد کمی و کیفی داریم جامعه > آموزش - معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم معتقد است که تنها یک مرکز برای برای ارائه آمار دارد و با استناد به آن آمار کشور در وضعیت خوبی قرار دارد.
زهرا تالانی: نمایندگانی که به دنبال استیضاح وزیر علوم هستند معتقدند که با سیاسی کاری در دانشگاهها و نا امن شدن فضای علمی کشور، از سال گذشته شاهد یک کاهشی در رشد علمی کشور بودیم و بسیاری از پروژههای کلان علمی که در دوره های قبلی کلید آن زده شده بود اکنون کند شده است. اما وحيد احمدی معاون پژوهش و فناوری وزير علوم با آماری که ارائه می کند این ادعا را تکذیب می کند.او معتقد است که نه تنها روند پایداری در زمینه رشد کمی و کیفی علمی داریم بلکه رو به رشد هم هستیم. گفت وگوی خبرآنلاین با معاون پژوهش و فناوری وزير علوم را می خوانید: یکی از دلایل استیضاح وزیر علوم که نمایندگان اعلام می کنند کاهش رشد علمی در دولت یازدهم است. شما آماری دارید که از لحاظ کمی وکیفی رشد علمی در این یکسال چگونه بوده است؟ رشد علمی در جهان استانداردهای خاصی دارد و برای بیان آن هم مراکزی وجود دارند که افزایش یا کاهش آن را اعلام می کنند پس با پژوهشهای معمولی نمی توان این موضوع را مطرح کرد. در سالهای گذشته، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری در شیراز همیشه آمار را اعلام می کرد و همه مراکز هم به آن استناد می کنند، اما اگر الان مرکز دیگری این آمار و شاخصها را اعلام می کند من اطلاع ندارم. اما باید این مراکز معرفی شوند چون این موضوع مربوط به حوزه علمی کشور است و نباید در فضای سیاسی و احساسی با آن برخورد کرد.آماری که در 4 سال گذشته در این مرکز اعلام می شد و الان هم توسط همان مرکز اعلام می شود نشان می دهد که از نظر کمی و کیفی خوشبختانه رشد خوبی داریم که در حوزه کیفی این بیشتر نمایان است.طبق آمار ،سهم تولید علم در دنیا از نظررشد کمی در سال 2011، 1.38 درصد ، در سال 2012، 1.39، 2013 هم 1.39 و در سال 2014 تا کنون 1.06 درصد بوده است. بنابراین عملا شاهدیم که روند پایداری را در این زمینه داریم و امسال هم این رشد کمی قابل قبول است. چون معمولا تعداد مقالات در جهان افزایش پیدا می کند و در کشور ما هم به همین صورت بوده است.
از نظر کیفی چطور؟ چون برخی کارشناسان معتقدند که رشد علمی از لحاظ کمی رشد داشته اما از نظر کیفی شاهد رشد خوبی نبودیم. از نظر کیفیت هم ما شاهد رشد بودیم، چون معیار بررسی کیفی تعداد استناد به مقاله های ارائه شده است. رشد کیفی در سال 2011 ،4.69 درصد، ، 2012، 5.97 درصد، ، 2013، 7.93 درصد است. بنابراین از مرداد سال قبل تا کنون که دولت یازدهم روی کار آمده شاهد رشد خوبی هستیم و آمار 2014 هم هنوز کامل نشده است.
یک شاخص اصلی دیگر در شاخص علم تولید فن آوری و توسعه شرکتهای دانش بنیان است. در گذشته این شرکتها با کاهش اعتبار و عدم حمایت مواجه بودند. الان وضعیت این شرکتها چگونه است؟ مقام معظم رهبری بارها در زمینه توجه به شرکتهای دانش بنیاد تاکید کردند و همواره تولید فن آوری و توسعه شرکتهای دانش بنیان را به عنوان محورهای اساسی رشد علم مطرح کردند. در سال گذشته شاهد این بودیم که اولین کار دولت راه اندازی و شکوفایی صندوق نوآوری و شکوفایی بود که در سالهای قبل به دلیل اختلاف نظرها فعالیت خوبی نداشت. اما دولت سال 92، حدود هزار میلیارد تومان در اختیار آن گذاشت تا این صندوق هه فعالیت خود را آغاز کند و هم به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات بدهد. همچنین وزارت علوم و تحقیقات با کمک معاونت علمی و فناوری تفاهم نامه هایی امضا کرد وکارگروه صدور مجوز برای شرکتهای دانش بنیان را هم تشکیل داد. چون قبلا مجوزی برای این شرکتها صادر نمی شد و نمی توانستند ار قانون شرکتهای دانش بنیان استفاده کنند اما از سال قبل تا کنون حدود 700 مجوز به شرکتهای دانش بنیان داده شد و این سیر رو به رشد ادامه دارد. اعتباری هم که وزارت علوم در سال گذشته به این شرکتهای دانش بنیان و پارک علم و فن آوری داد در مقایسه با سال 91 که 3 میلیارد و 600 میلیون تومان بود در سال 92 حدود 17 میلیارد تومان رسید.
بنابراین الان شرکتهای دانش بنیان وضعیت خوبی دارند و امکان توسعه و ارتباط آنها با بخش صنعت هم وجود دارد؟ بله. از لحاظ اعتبار و ایجاد شرایط رشد و حمایت از شرکتهای دانش بنیان وزارت علوم قوی عمل کرد و اکنون شرکتها با اطمینان خاطر کامل در حال فعالیت هستند. قوانینی که عملیاتی نمی شد مثل قانون مالیاتی، در همین فاصله با امضای تفاهم نامه میان وزیر علوم و وزیر اقتصاد اجرایی و ابلاغ شد.موافقت نامه تسهیلات بیمه ای هم امضا شد که در حال ابلاغ است. بنابراین از لحاط زیرساخت و اعتبار برای توسعه شرکتهای دانش بنیان کمک بزرگی دراین دولت شد و برای تشویق صادرات محصول هم اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است تا با ارتقای محصولات بتوانند محصولاتشان را صادر کنند.
اما یکی از مشکلاتی که در گذشته در مورد شرکتهای دانش بنیان بود عدم ارتباط با بخش صنعت بود و اغلب پروژه ها امکان اجرایی نداشت. الان ارتباط با بخش صنعت چطور است؟ عملا وقتی شرکتهای دانش بنیان فعال شوند پروژه ها را از بخش صنعت می گیرند و در همین فاصله قردادهای زیادی با شرکتهای دانش بنیان و بخش صنعت داشتیم. در سال گذشته شرکتهای سرمایه گذار با شرکتهای دانش بنیان حدود 400 میلیارد تومان قرداد داشتند و موافقت نامه هایی امضا شده است؛ بنابراین این شرکتها از هر لحاظ تقویت می شوند. خوشبختانه توافقنامه هایی هم با وزارتخانه های بزرگ مانند نفت، صنعت و تجارت انجام شده است . مثلا حجم اعتبار با حوزه نفت حدود 500 میلیارد تومان است.با وزارت دفاع هم قراداد بسته شده وبرخی هم در مرحله عملیاتی شدن است. بنابراین رشد علمی که ما در نظر داریم برای تولید محصول و ثروت در حال انجام است و در حال توسعه هستیم و ذره ای هم افت نداشتیم.
تکلیف انجمنهای علمی چه شد؟ در همین فاصله به انجمنهای علمی هم حمایت مالی و اعتباری خوبی دادیم .اعتبار آنها در سال 91 حدود 500 میلیون تومان بوده اما در سال 92 حدود 1میلیارد و 350 میلیون تومان رسید . همچنین برای قطبهای علمی در سال 91 اعتبار حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان بوده اما در سال 92 ما دو میلیارد و 500 میلیو تومان اعتبار دادیم و برای نشریات هم اعتبار سال 92 دوبرابر شده است. تعداد موسسات پژوهشی در سال 91 حدود 674 بودند که در سال 92، به 745 رسید . تعداد انمحنهای علمیهم در سال 91 حدود 289 بود که در سال 92 به 321 رسیده است. بنابراین رشد قابل قبولی داریم.
سال های قبل اخباری برای مشکل در ترخیص وسایل آزمایشگاهی و تجهیز آنها به خاطر مشکلات تحریم شنیده شد. الان با وجود ارتباط خوبی که با کشورهای دیگر به وجود آمده توانسته اید در این زمینه هم کار کنید؟ یکی از راه های رشد علمی هر کشور داشتن آزمایشگاههای علمی مجهز و استاندارد است، متاسفانه همانطور که اشاره کردید در سالهای قبل به خاطر تحریم و ترخیص وسایل آزمایشگاهی مشکلات جدی داشتیم .از لحاظ اعتبار سال 91 ما 580 میلیون تومان کمک کردیم اما در سال 92 حدود 29 میلیارد تومان کمک کردیم که با کمک معاونت علمی و فناوری که حدود 20 میلیارد تومان بود این رقم به 60 میلیارد تومان رسید. این حرکت بزرگی بود تا خلا آزمایشگاهها را مرتفع کنند.
بنابراین طبق آمار شما این رکود علمی که برخی نمایندگان مجلس معتقدند به خاطر سیاسی شدن فضای دانشگاهها ایجاد شده وجود ندارد؟ تعجب می کنم که رکود علمی را بر چه مبنایی مطرح می کنند چون رکود علمی تعریف دارد و آمار این را نشان نمی دهد.تعداد مقالات ، ارجاعات و ارتباط با خارج از کشور بیشتر و بهتر شده چون فضای ارتباطی هم با کشورهای جهان بهتر شده است و الان با کشورهای آلمان، اتریش و ایتالیا تبادل علمی انجام می شود، ما پروژهای مشترکی داریم و فرصتهای مطالعاتی هم داشتیم که قبلا کمتر از 100 بود اما امسال به 800 رسیده است.من امیدوارم کسانی که اهل علم هستند به این آمارها توجه کنند چون این آمار وجود دارد و کسی نمی تواند آمار سازی کند.
آینده رشد علمی کشور را چطور ارزیابی می کنید ؟ امیدوارم با همین روند بهتر شود. البته این رشد علمی همه کار دولت نیست و دولت تنها در این زمینه تسهیلات داده و راهگشا بوده است و این یک عزم ملی است. اعتبار پژوهشی که در ستاد وزارت خانه در سال 91 بود، 31 میلیارد تومان بود اما در سال 92 به 115 میلیارد تومان رسید که حدود 4 برابر شده است. بنابراین دولت فعالیت کرده است اما باید بیشتر شود و برنامه این است که حرکت ها قویتر شود.
چندی پیش اعلام شد که 47 طرح کلان ملی که در دانشگاهها مطرح شده بود به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده است. آیا این وضوع صحت دارد؟ طرحهای کلان ملی یکی از کارهای خوبی است که در گذشته انجام شد اما این 47 طرح از لحاظ ساختار اجرایی و اعتبار لازم برنامه ریزی لازم را نداشت و برای همین درشروع کار متوقف شد اما الان برای اینکه طرحها با قوت بهتری اجرا شود اولین کار این بود که دستگاههای اجرایی را دخیل کردیم چون دستاورد مهم طرحهای کلان این است که با دستگاههای اجرایی متقاضی ارتباط تنگاتنگ داشته باشند. شورای عالی علوم وتحقیقات در اولین جلسه تصویب کرد که دستگاههای اجرایی 50 درصد هر طرح را بپذیرند و برای ینکه این دستگاهها کارو ساز مناسبی داشته باشند برای هردستگاه کارگروه مناسبی را در نظر گرفت تا طرح ها را ارزیابی کنند و اشکالات اجرایی را برطرف کنند. همان زمان اعلام شد که این طرحها 2700 میلیارد تومان اعتبار لازم دارند که در نظر گرفته نشده بود،و در سال 91 حدود 2 میلیارد تومان اعتبار پرداخت شد. اما ما30 میلیارد تومان در سال 92 ، اعتبار پرداخت کردیم که حدود 15 برابر می شود.اعلام شد که طرحها متوقف شده اما اصلا اینگونه نیست . تا کنون حدود 23 طرح را دستگاههای متقاضی اعلام حمایت کردند تا سهم خود را پرداخت کنند و در حال پیگیری برای سایر طرح ها هستیم. 47232
یکشنبه 26 مرداد 1393 - 17:33:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
مهمترین عناوین خبری روزنامههای امروز اتفاق نظر اکثریت مجلس بر استیضاح وزیر علوم/رکود علمی در دوره اعتدال/حذف
مهمترین عناوین خبری روزنامههای امروزاتفاق نظر اکثریت مجلس بر استیضاح وزیر علوم رکود علمی در دوره اعتدال حذف روغن پالم قیمت لبنیات را چرب کردبرخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خبری خود را به مطالبی چون اتفاق نظر اکثریت مجلس بر استیضاح وزیر علوم رکود علمی در دوربسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت خطاب به رئیس و نمایندگان مجلس: فرجیدانا روند رشد علمی را خدشهدار کرد/مجلس ب
بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت خطاب به رئیس و نمایندگان مجلس فرجیدانا روند رشد علمی را خدشهدار کرد مجلس با استیضاح وزیر علوم به وظیفه تاریخی خود عمل کندبسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت اعلام کرد با سپرده شدن سکان هدایت وزارت علوم به دست فرجی دانا روند رشد علمی دچار خدشه شد ونظر معاون اول روحانی درباره استیضاح وزیر علوم
نظر معاون اول روحانی درباره استیضاح وزیر علوم معاون اول رییس جمهور در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فیس بوک با اشاره به پیگیری برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم تصریح کرد که به داشتن وزیری مثل دکتر فرجی دانا در حوزه دانشگاهی افتخار میکنم کد خبر ۴۲۵۸۸۹ تاریخ انتشار ۲۴واکنش معاون وزیر علوم به خبر احتمال اعلام وصول استیضاح: از قول هایمان به مردم ایران کوتاه نمی آییم
واکنش معاون وزیر علوم به خبر احتمال اعلام وصول استیضاح از قول هایمان به مردم ایران کوتاه نمی آییم معاون پارلمانی وزارت علوم تحقیقات و فنآوری گفت شأن وزارت علوم اعتقادات و باورهای ما و قول هایی که از سوی وزارت علوم به نمایندگان و مردم شریف ایران در زمان اخذ رای اعتماد داده شداستیضاح وزیرعلوم، نتیجهای جز ایجاد یاس و رکود در فضای دانشگاهها نخواهد داشت
جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۴ انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها با تنظیم بیانیهای خطاب به نمایندگان مجلس با حمایت از ادامه وزارت فرجی دانا یادآور شد که طرح نابهنگام استیضاح وزیرعلوم نتیجهای جز لطمه به روند معقول کنونی و ایجاد یاس و رکود در فضای دانشگاه ها و مجامع علمی کشور نخواهدنماینده مجلس:استیضاح وزیر علوم به نفع جامعه علمی کشور نیست
نماینده مجلس استیضاح وزیر علوم به نفع جامعه علمی کشور نیست اراک- ایرنا- نماینده مردم تفرش فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت استیضاح وزیر علوم در شرایط فعلی به هیچ عنوان به نفع جامعه علمی کشور نیست عباس صلاحی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود با توواکنش دوباره معاون روحانی به استیضاح وزیر علوم
واکنش دوباره معاون روحانی به استیضاح وزیر علومتاریخ انتشار شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۵۴ معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت جشن یکسالگی دولت را با استیضاح نمی توان پاسخ داد به گزارش مهر حجت الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز بعدازظهر در نشست مشترک خود با معاونین پاستیضاح وزیر علوم، سیاسی یا علمی
استیضاح وزیر علوم سیاسی یا علمی تهران- ایرنا- تقاضای استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم تحقیقات و فناوری از دی ماه سال گذشته به یکی از جنجالی ترین بحث های محافل سیاسی و دانشگاهی کشور تبدیل شده است به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا این نخستین تقاضای استیضاح نمایندگان مجلس برای یکی ازموضع معاون اول روحانی در قبال استیضاح وزیر علوم/ به داشتن وزیری مثل دکتر فرجی دانا افتخار میکنم
موضع معاون اول روحانی در قبال استیضاح وزیر علوم به داشتن وزیری مثل دکتر فرجی دانا افتخار میکنم جامعه > آموزش - ایسنا نوشت معاون اول رییس جمهور در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فیس بوک با اشاره به پیگیری برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم تصریح کرد کهمعاون وزیر علوم: با روشنگریها از فرصت استیضاح استفاده میکنیم
یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۰ معاون وزیر علوم تحقیقات و فنآوری با بیان اینکه از فرصت استیضاح فرجی دانا برای آگاهی بخشی به نمایندگان و مردم استفاده خواهیم کرد گفت امیدوارم نمایندگان با توضیحات وزیر علوم قانع شده و اجازه فعالیت او را صادر کنند دکتر مجتبی صدیقی در گفتوگو با خبرموضع معاون اول روحانی در قبال استیضاح وزیر علوم
موضع معاون اول روحانی در قبال استیضاح وزیر علومتاریخ انتشار جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۰۵ معاون اول رییس جمهور در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فیس بوک با اشاره به پیگیری برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم تصریح کرد که به داشتن وزیری مثل دکتر فرجی دانا در حوزه دانشمعاون وزیر علوم:از فرصت استیضاح برای روشنگری استفاده میکنیم
معاون وزیر علوم از فرصت استیضاح برای روشنگری استفاده میکنیم معاون وزیر علوم تحقیقات و فنآوری با بیان اینکه از فرصت استیضاح فرجی دانا برای آگاهی بخشی به نمایندگان و مردم استفاده خواهیم کرد گفت امیدوارم نمایندگان با توضیحات وزیر علوم قانع شده و اجازه فعالیت او را صادر کنند آلاریجانی: دولت 10 روز فرصت دارد زمان استیضاح وزیر علوم را به مجلس اعلام کند
لاریجانی دولت 10 روز فرصت دارد زمان استیضاح وزیر علوم را به مجلس اعلام کند رییس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست تا حداکثر در مدت 10 روز زمان حضور رضا فرجیدانا وزیر علوم تحقیقات وفناوری برای حضور در جلسه استیضاح را به هیات رئیسه مجلس اعلام کند آفتاب به گزارش ایسنا علی لاریجانقدرت علیخانی: به وزیر علوم گفتند روسای این 7-8دانشگاه را تغییرنده، استیضاحت نمیکنیم
قدرت علیخانی به وزیر علوم گفتند روسای این 7-8دانشگاه را تغییرنده استیضاحت نمیکنیم شاید اگر دولت در ابتدای کار این وعدهها را به نمایندگان مجلس نداده بود امروز این توقعات وجود نداشت از راهروهای مجلس شنیده میشود برخی به وزیر علوم گفته بودند اگر در 7-8 دانشگاه تغییری ایجاد نکنیانتصابهای فرجیدانا وزارت علوم را در مسیر سیاستبازی قرار داد/استقبال جنبشدانشجویی از استیضاح وزیر علوم
رمضانزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران انتصابهای فرجیدانا وزارت علوم را در مسیر سیاستبازی قرار داد استقبال جنبشدانشجویی از استیضاح وزیر علوم مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی انتصابات حاصلی جز خروج دانشگاهها از مسیر اصلی خود و سیاستزدگی نداشتهاست گفت این عمل چیدن نرفع موانع ایجاد شرکتهای دانشبنیان با امضای تفاهمنامه وزارت علوم و معاونت علمی
یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۸ وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت در دوره جدید سطح تعامل و همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری و معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در بالاترین سطح ممکن است به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر رضا فرجی دانا در مراسم امضای تفاهم نامه تقویت همکاریهای مشترک باافضلی فرد: استیضاح وزیر علوم منتفی نیست
افضلی فرد استیضاح وزیر علوم منتفی نیست سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ماهیت دولت تدبیر و امید ایجاب می کرد که وزارت علوم عملکرد بهتری داشته باشد گفت هنوز نظر استیضاح کنندگان در خصوص مسائل مطروحه تامین نشده و استیضاح منتفی نیست کد خبر ۴۲۴۲۵۵ تاریخ انتش-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها