تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844061978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

90 درصد اقتصاد خوزستان در اختیار بخش دولتی/ نفت باعث شده به چيز ديگري فكر نكنيم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > جنوب > خوزستان مختاري عنوان کرد:
90 درصد اقتصاد خوزستان در اختیار بخش دولتی/ نفت باعث شده به چيز ديگري فكر نكنيم
اهواز ـ خبرگزاري مهر: رئيس پارك علم و فناوري خوزستان گفت: 90 درصد اقتصاد خوزستان در اختیار بخش دولتي است در حالی که استان در این بخش نیاز به جذب بخش خصوصی دارد.



به گزارش خبرنگار مهر، بابك مختاري صبح امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار كرد: پارك علم و فناوري خوزستان در سال 88 با عنوان پارك علم و فناوري شهيد چمران تاسيس و بعد از دو سال و نيم فعاليت با نظر وزارت علوم از دانشگاه شهيد چمران مستقل شد و با نام پارك علم و فناوري خوزستان زير نظر وزارت علوم به فعاليت خود ادامه داد.
 
وي افزود: پارك علم و فناوري از سال 90 تا 92 بدون رديف بودجه ملي به فعاليت پرداخت. تعداد 112 شركت در پارك علم و فناوري خوزستان مستقر هستند و وظيفه اصلي این پارك افزايش ثروت جامعه از طريق ارتقا فرهنگ نوآوري و خلاقيت است.
 
رئيس پارك علم و فناوري خوزستان تصريح كرد: پارك علم و فناوري يك نهاد واسط بين دانشگاه و جامعه است كه علم را از دانشگاه گرفته و توسط شركت هاي دانش بنيان به جامعه منتقل مي كند و همچنين نياز جامعه را توسط شركت هاي دانش بنيان به دانشگاه انتقال می دهد.

مختاري عنوان كرد: در كشور و استان با مشكل بزرگ اشتغال روبرو هستيم كه اين مشكل وقتي به فارغ التحصيلان دانشگاهي مي رسد نمود بيشتري پيدا مي كند. در حال حاضر تقريبا 250 هزار نفر در سند آمايش آموزش عالي استان برآورد دانشجو مي شود. اگر از اين مجموعه 100 هزار نفر شاغل باشند يا از استان هاي ديگر آمده باشند ما در سال هاي آينده هر سال تقريبا با 150 هزار فارغ التحصيل خوزستاني جوياي  كار مواجه مي شويم که البته وضعيت كشور نيز به همين شكل است.

وي يادآور شد: رئيس جمهور در زمان تبليغات رياست جمهوري خود گفت موقع پايان دولت با چهار ميليون فارغ التحصيل جوياي كار مواجه مي شويم. هزينه ايجاد شغل براي هر فارغ التحصيل دانشگاهي 162 ميليون تومان است. اگر بخواهيم يك شغل در صنعت براي فارغ التحصيل دانشگاهي ايجاد كنيم بايد نزديك به 300 ميليون تومان هزينه شود.

تسهيلات 50 ميليون تا سه ميليارد توماني براي شركت هاي دانش بنيان

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان تاكيد كرد: بررسي هايي كه در پارك هاي علم و فناوري كشور انجام شده نشان مي دهد براي ايجاد هر شغل براي فارغ التحصيلان در پارك هاي علم و فناوري به طور متوسط 30 ميليون تومان هزينه شده كه البته اين رقم در استان خوزستان كمتر است. فارغ التحصيلان طرح ارائه داده و ما با حمايت هاي مادي طرح را براي خود اشتغالي فرد آماده سازي مي كنيم.

مختاري بيان كرد: اگر طرح و نوآوري هاي ارائه شده بتواند ارزش افزوده ايجاد كند مورد حمايت پارك علم و فناوري قرار مي گيرد. ساز و كار حمايتي ما به گونه اي است كه تا سقف 50 ميليون تومان به صورت قرض الحسنه تسهيلات ارائه مي دهيم البته در برخي مواقع توسط نهادهاي مختلف اين تسهيلات تا سقف 300 ميليون نيز افزايش پيدا مي كند. اگر طرحي بخواهد به توليد انبوه برسد از طريق صندوق شكوفايي تا مبلغ سه ميليارد تومان هم حمايت مي شود.

وي اظهار كرد: به تمامي طرح هاي ارائه شده توسط شركت هاي دانش بنيان تسهيلات اختصاص مي يابد و براي اين تسهيلات محدوديت تعداد طرح وجود ندارد يعني يك شركت حتي مي تواند چهار بار تسهيلات دريافت كند هر طرح بايد اجرايي شود و بعد تسهيلات به طرح بعدي تعلق بگيرد.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان اذعان كرد: طبق قوانين مناطق آزاد تجاري، معافيت از قانون كار، ماليات و گمرك به شركت هاي پارك علم و فناوري اختصاص مي يابد بنابراين مي توان گفت پارك هاي علم و فناوري به نوعي مناطق آزاد تجاري هستند. قوانين حمايتي شركت هاي دانش بنيان به ساير شركت هاي مستقر در پارك هاي علم و فناوري كه دانش بنيان نيستند، اختصاص مي يابد.

سرمايه اوليه سه هزار ميليارد ريالي صندوق نوآوري

مختاري گفت: كساني كه ايده داشته باشند و بخواهند ايده هاي خود را عملي كنند دفتر كار و تجهيزات را با هزينه ناچيز در اختيارشان قرار مي دهيم. قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان از سال 89 تصويب شد اما به خاطر اختلاف نظر معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با وزارت علوم تا سال 92 به اجرا در نیامد اما سال 92 با انعقاد تفاهم نامه اي ميان وزارت علوم و معاون علمي و فناوري رئيس جمهور اجرايي شدن قانون تصويب شد.

وي ادامه داد: قانون مذكور تسهيلات مالي و قانوني را براي شركت هاي دانش بنيان در نظر مي گيرد و در دل آن صندوق نوآوري و شكوفايي در نظر گرفته و قرار شد كه سرمايه اوليه اش سه هزار ميليارد ريال باشد که خوشبختانه اين مبلغ تا سال 93 محقق شد.

خوزستان كارگزار كشوري تاييد صلاحيت شركت هاي دانش بنيان

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان يادآور شد: سال هاي بعد قرار است معادل نيم درصد بودجه عمومي كشور را وارد صندوق كنند. يك كارگروه ارزيابي و تعيين صلاحيت شركت هاي دانش بنيان زير نظر معاون علوم و فناوري رئيس جمهور تشكيل شده و كارگزارهايي نيز براي انجام اين كار تعيين كرده اند.

مختاري تصريح كرد: پارك علم و فناوري خوزستان به عنوان يكي از 12 كارگزار تاييد صلاحيت شركت انجام وظيفه كرده و تاكنون 27 شركت از خوزستان به عنوان شركت دانش بنيان صلاحيتشان احراز شده است.

وي عنوان كرد: پارك علم و فناوري خوزستان در تلاش است تا با اطلاع رساني به تمامي شركت ها به ويژه شركت هاي مستقر در شهرك صنعتي تعداد شركت هاي دانش بنيان را ارتقا دهد.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان بيان كرد:‌ ما معتقديم كه در آينده از نظر توسعه يك شكاف بين استان ها به وجود مي آيد و اين شكاف دانايي محوري و دانش بنياني است. هر استاني بتواند بيشتر زيرساخت هاي دانش بنياني را توسعه داده و تعداد شركت هاي دانش بنيان خود را افزايش دهد در آينده از نظر توسعه وضعيت بهتري دارد.

مختاري خاطرنشان كرد: در افق چشم انداز و در نقشه جامع علمي كشور در سال 1404 هدف گذاري شده تا 50 درصد توليد ناخالص داخلي كشور از محل كالاها و خدمات دانش بنيان باشد. در حقيقت از تكيه بر منابع زيرزميني و فيزيكي بايد به محصولات و خدمات دانش بنيان ورود پيدا كرد.

بيشترين شركت هاي دانش بنيان در تهران و اصفهان

وي ادامه داد:‌ تعداد 27 شركتي كه در خوزستان به عنوان شركت دانش بنيان تاييد صلاحيت شده اند تعداد 15 شركت نوپا و 12 شركت نيز معمولي هستند. شركت هايي كه به تازگي تاسيس شده، ليست بيمه كامل و اظهارنامه مالياتي ندارند اما ايده خوب و طرح هاي پژوهشي بزرگ دارند و شركت نوپا محسوب مي شوند.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان تاكيد كرد:‌ به طرح هاي ارائه شده توسط شركت هاي دانش بنيان نوپا بين 100 تا 300 ميليون تومان و به شركت هاي دانش بنيان معمولي بين 300 ميليون تا سه ميليارد تومان تسهيلات داده مي شود.

مختاري اظهار كرد: از تعداد 600 شركت دانش بنيان كشور، 200 شركت متعلق به تهران و 100 شركت نيز متعلق به استان اصفهان است. در حال حاضر تعداد 30 طرح در كشور تصويب شده و مبلغ 29 ميليارد تومان تسهيلات براي آنها در نظر گرفته و مصوب شده است كه عمده شركت هاي فوق از استان تهران هستند چون زودتر اقدامات لازم را انجام دادند. تعداد 14 شركت نيز طرح هايشان براي دريافت تسهيلات رد شده است. بروكراسي اداري پارك هاي علم و فناوري براي ارائه تسهيلات خيلي كوتاه است.

وي اذعان كرد:‌ يكي از شبهاتي كه معمولا در زمينه ارائه تسهيلات به طرح هاي مختلف توسط پارك هاي علم و فناوري براي همه ايجاد مي شود اين است كه آيا مكانيزمي هست تا اين طرح ها به سرنوشت بنگاه هاي زود بازده دچار نشوند كه بايد در جواب گفت ارائه تسهيلات توسط پارك مصوب و نظارت هاي لازم انجام شده و همچنين تسهيلات طي چند مرحله ارائه مي شود.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان گفت: برنامه ريزي هايي انجام شده است تا شركت هايي كه قابليت بيشتري دارند را به كلاس هاي بين المللي ارتقا دهيم. قانون گذار مي خواهد شركت هاي قوي تر در سطح دنيا رقابت كنند و اثر بخشي هاي لازم را در سطح منطقه خود داشته باشند. در قانون برنامه پنجم توسعه تعداد 20 هزار شركت دانش بنيان در كشور برنامه ريزي شد كه سهم استان خوزستان يك هزار شركت است اما فكر نمي كنم بتوانيم اين سهم را محقق كنيم.

افزايش انگيزه فارغ التحصيلان در تاسيس شركت هاي دانش بنيان

مختاري تاكيد كرد:‌ در حال حاضر چهار هزار شركت در پارك هاي علم و فناوري كشور مستقر است كه در بهترين حالت تا پايان سال يك هزار شركت تاييد صلاحيت شده و شركت دانش بنيان مي شود.

وي افزود:  متاسفانه به علت عدم تحقق شعارهايي كه در سال هاي گذشته براي حمايت از شركت هاي دانش بنيان داده شد، انگيزه فارغ التحصيلان براي تاسيس شركت كم شد ولی خوشبختانه در حال حاضر تلاش دولت براي اجراي قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان به اين دليل است كه ديدگاه منفي را به مثبت تبديل كند.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان اذعان كرد: با حمايت دولت فعلي فكر مي كنم بتوانیم در سال 94 و 95 رشد دو تا سه برابري داشته باشیم چون هم تسهيلات داده مي شود و هم پارك هاي علم و فناوري به تدريج زيرساخت ها را فراهم مي كنند.

رايزني با فرمانداري ها براي تاسيس مراكز رشد

مختاري بيان كرد:‌ در طول دو تا سه ماه گذشته جلسات خوبي با مدير عامل منطق آزاد اروند به منظور همكاري براي تاسيس يك مركز رشد بين المللي يا تجاري در این منطقه داشتيم كه با استقبال روبرو شد.

وي در ارتباط با تاسيس مراكز جديد رشد گفت:‌ معاون سياسي استاندار رايزني هايي را با فرمانداري هاي شهرستان هاي بزرگ داشته تا فرمانداري ها امكاناتي را در اختيار پارك علم و فناوري براي تاسيس مركز رشد واحدهاي فناوري يا كانون شكوفايي خلاقيت و نوآوري در شهرستان ها قرار دهند. پارك علم و فناوري خوزستان نيز در اين راستا با فرمانداري هاي ماهشهر، آبادان، اهواز و كارون در این خصوص تبادل نظرهایی داشته كه البته شهرستان دزفول دعوت شده بود که حضور پيدا نكرد.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان در ارتباط با اقتصاد خوزستان گفت: اقتصاد خوزستان بر پايه نفت مي چرخد و متاسفانه بيشتر بر اساس صادرات نفت و محصولات خام پتروشيمي است به همين علت مركز رشد تخصصي نفت را با حمايت دانشكده صنعت نفت تاسيس كرديم كه از مراكز رشد موفق ماست.

مختاري ادامه داد: حدود 50 درصد شركت هايي كه در پارك علم و فناوري مستقر هستند در حوزه نفت، گاز و پتروشيمي فعاليت مي كنند و از 27 شركت دانش بنيان نيز حدود 15 شركت در حوزه نفت هستند.

ساخت پهباد براي سركشي به مناطق شركت ملي مناطق نفتخيز

وي يادآور شد: در طول سال هاي گذشته پروژه هاي متعددي را با شركت ملي حفاري داشتيم رقم اين پروژه ها با سه شركت پارك علم و فناوري خوزستان 35 ميليارد ريال بود. اين قراردادها در بحث مهندسي معكوس در رابطه با ساخت تجهيزاتي بود كه در شرايط تحريم به ما نمي دادند. در حال حاضر يك قرارداد 700 ميليون توماني را در حال اجرا با شركت پتروشيمي بندرامام در خصوص طراحي واحدهاي پيشتاز و پايلوت داريم.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان عنوان كرد: دو قرارداد را با شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب يكي به مبلغ يك ميليارد و 400 ميليون تومان و ديگري حدود يك ميليارد  تومان در آستانه انعقاد داريم.  اين طرح ها در حوزه شبيه سازي مخازن و دستگاه هايي براي اندازه گيري پارامترهاي مخازن و يكي نيز ساخت پهباد براي سركشي به مناطقي كه در حوزه شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب است.

ايران جزو 10 كشور اول در حوزه نانوتكنولوژي

مختاري گفت: نقش پارك علم و فناوري در آينده پررنگ تر از دانشگاه ها خواهد بود چون فارغ التحصيلان بايد پارك شده و بارور شوند. در بخش نانو تكنولوژي جزو 10 كشور اول دنيا هستيم و در حوزه پارك علم و فناوري هم وضعيت خوبي داريم.

رئيس پارك علم و فناوري خوزستان ادامه داد: با منطقه آزاد اروند و استانداري براي نهادينه شدن فرهنگ اقتصاد دانش بنيان در استان خوزستان هماهنگي هاي لازم را انجام داديم و قرار است در این راستا كنفرانسي با موضوعيت توسعه دانش بنيان استان هم برگزار شود.

وي تصريح كرد: تعداد زياد شركت هاي دانش بنيان در استان اصفهان به اين علت است كه قسمت اعظم اقتصاد دست بخش خصوصي است در حالی که در خوزستان 90 درصد اقتصاد در دست بخش دولتي است.

مختاري در پايان گفت: بايد تلاش كنيم تا دانش بنيان توسعه پيدا كند چون نفت تا 70 سال ديگر تمام مي شود و بايد به فكر نسل آينده باشيم. به تمامي مسئولين توصيه مي كنم تا فيلم نفت سفيد را مشاهده كنند چون نفت باعث شده كه به هيچ چيز ديگري فكر نكنيم.


۱۳۹۳/۵/۲۵ - ۱۲:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن