تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى گيرد، در سينه اش بى قرارى مى كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813159118




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گذر به نظم جدید جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گذر به نظم جدید جهانی تهران - ایرنا - مقام معظم رهبری در دیدار کار گزاران سیاست خارجی نظام، دوران فعلی را دوران گذر به نظم جدید جهانی دانستند.


عبدالله گنجی در سرمقاله روزنامه جوان می افزاید: مفهوم «نظم جدید» را امریکایی ها پس از فروپاشی شوروی با هدف تعریف جهان یک قطبی به کار بردند و بر اساس نظم مذکور خود را کد خدای جهان به صورت بلامنازعه معرفی و جهان را یکسره فرمانبر و خود را فرمانده معرفی کردند.
قبل از فروپاشی شوروی، امام راحل معتقد بودند: «مسلمانان باید خود را به مرز قدرت سوم جهان برسانند» و با صراحت می فرمودند: «دلیلی ندارد که ما مسلمانان را به اصول تصاحب قدرت در جهان دعوت و آشنا نکنیم.»
اکنون 25 سال از فروپاشی شوروی و شروع نظمی که امریکا به دنبال آن بود می گذرد اما بدون تردید می توان انقلاب اسلامی را قله همه موانعی دانست که امریکا را در بر پایی نظم جدید ناکام گذاشت و نه تنها ناکام گذاشت که در موضع هجوم قرار گرفت و به تعریف و تفسیری متفاوت از نظم جهانی همت گمارد که بحمد الله اثرات آن اکنون در جهان هویدا است و در حال عبور به نظم جدیدی هستیم که در آن کدخدا بسان شیر بدون یال و کوپال است. عمده دلایل و خصایص نظم جدید و رو به آینده را می توان چنین بر شمرد:
1- نظم پیشین و دلخواه امریکا، نظمی هرمی و ارباب-رعیتی بود اما نظم جدید نظمی هم سطح و موزائیکی است. در این نظم از منفذ های متفاوت صدا های متقارن شنیده می شود و در هر گوشه ای از جهان پرچمی بر افراشته شده است که کدخدایی در مقابل خود حس نمی کند و کد خدا نیز توان و اقتدار اثبات خود را ندارد.
2- در نظم جدید قاعده سلطه گر- سلطه پذیر به هم ریخته شده و جهان به دو بخش ابر قدرت ها و قرنطینه سیاسی تقسیم نشده است. ملت ها در مقابل استثمار و استعمار می ایستند و از منافع خویش دفاع می کنند. این بیداری در حد بسیار بالایی مدیون امام و الگوی انقلاب اسلامی است.
3- در نظم جدید، دین به عرصه اجتماعی و سیاسی بر می گردد و از مادی گرایی که وعده فروپاشی آن را امام راحل به گورباچف داده بود به سوی معنویت گرایی پیش می رود. انقلاب اسلامی تومار 400 ساله غرب در انزوای دین را به سخره گرفت و اثبات نمود که جامعیت اسلام می تواند پاسخگوی همه نیاز های مادی و معنوی انسان مدرن باشد و این الگوی الهام بخش امروز پیش رونده و مانعی بزرگ بر سر منافع استکبار در دنیا خصوصاً خاور میانه عربی – اسلامی است.
4- در نظم جدید، قدرت های بزرگ خود را ملزم به چانه زنی و مذاکره می دانند. قاعده قدرت برتر در عرصه بین الملل این بوده است که اشاره انگشت قدرت های بزرگ ، کشورهای جنوب و جهان سوم را تنظیم می کرده است و نهیب قدرت ها باعث دست کشیدن کشورهای ضعیف از منافع شان می شد اما اکنون می بینیم که امریکا و پنج قدرت دیگر بر سر یک دستگاه سانتریفیوژ با ایران مذاکره می کنند و چانه می زنند و قدرت تهدید خود را از دست داده اند و دیگر کسی تهدیدات نظامی آنان را جدی نمی گیرد.
5- در نظم جدید، غرب به صورت عریان از اصولی که آنان را برای جهان مقدس می دانست عدول کرده است. دموکراسی و حقوق بشر که تا دیروز ابزار آنان برای فشار بر کشورهای مستقل بود توسط خود آنان به ابتذال کشیده شده است.
شکنجه در زندان ها، حمایت از تروریسم در عراق مقابل دموکراسی، ارسال سلاح به تروریست های مقابل دولت منتخب در سوریه، حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی، بمب باران بی هدف مردم در پاکستان و افغانستان و حمایت از دیکتاتورهای نفتی جهان عرب نشانگر آن است که چهره انسانی آنان بزک کرده است. اما واقعیت مادی و عریان آنان بسیار کریه است و دیگر صلاحیت صدور دستورالعمل های جهانشمول را ندارند.
6- در نظم دیروز کفه سنگین تراز و در غرب قرار می گرفت. آنان جنگ های جهانی را شروع و پایان می دادند، استعمار را شروع و استمرار می دادند، جنبش های آزادی بخش دینی و غیردینی جهان را سرکوب می کردند، مجامع بین المللی را تشکیل و مدیریت می کردند و اقتصاد جهان را به بهانه تجارت آزاد در تصاحب خود داشتند اما اکنون قدرت های اقتصادی جدید با رشد افسانه ای و جمعیت های انبوه پای در میدان رقابت نهاده اند.
کفه سنگین ترازو اکنون در آسیاست؛ چین و هند، ایران با 5/2 میلیارد جمعیت و بزرگ ترین بازارهای جهانی، خود را مستغنی از غرب می دانند، در پازل غرب آرایش نمی گیرند و با انگشت اشاره غرب تنظیم نمی شوند. گروه بریکس متشکل از سه قاره (امریکای لاتین، آفریقا و آسیا) پیمان شانگهای و ... نشانگر آن است که قطب های قدرت در جهان در حال جابه جایی است و امریکا نیز به سرنوشت انگلستان دچار خواهد شد.
7- تغییر در سیاست های اصلی جهان از دیگر ویژگی های نظم جدید است. اولویت در روابط جنوب - جنوب، صلح، محیط زیست و مبارزه با فقر، منع گسترش سلاح هسته ای، ارتباطات و اطلاعات و ... دست قدرت های بزرگ برای یکه تازی، آدم کشی و کودتا و غارت را بسته است و در کشورهای خودشان محصور شده اند.
رسانه های فرامرزی مستقل بر تاریکخانه اشباح غرب نور می تابانند و کوچک ترین حرکت مشمئز کننده آنان را به سراسر جهان مخابره می کنند و آنان را در لاک دفاعی فرو می برند.
8- در خاورمیانه (غرب آسیا) پروسه ها و پروژه های «ملت سازی»، «دولت سازی »، «غارت منابع»، «خاورمیانه جدید»، «خاورمیانه بزرگ» «اسرائیل بزرگ»، «اسلام لیبرال» همه و همه... به شکست انجامیده است. بدون تردید در شکست نظم دهی امریکا، مانع اصلی انقلاب اسلامی و قدرت الهام بخشی آن است. این الهام بخشی، امریکای لاتین را نیز بیدار نمود، به طوری که در مسئله غزه و فلسطین کشورهای امریکای لاتین برتر از کشور های عربی به میدان آمدند.
9- بن بست آرمانگرایانه ارزش های غربی و امریکا از دیگر عوامل مهم در پیدایش نظم جدید است. چرخه معیوب زندگی یعنی: کار، خواب و خوراک، انسان غربی را به مهره ای در ماشین روبات گونه تبدیل کرده است و لیبرال دموکراسی شأن آدمی را در حد لذت پرستی توجیه عقلانی کرده است. پایان تاریخ و نبود افق برای گذار به عالم و فضای جدید، غرب امروز را در کولاک فرو برده است. بنابراین نه تنها الگویی برای جهان آینده نمی باشند که خود به دنبال الگویی برای ارتقای خصایص انسانی اند. به صورت قطعی نسل آینده جهان آرامشی بهتر و بیشتر از نسل امروز خواهد داشت و آن نیز به برکت نظم جدید است.
این نظم، عدالت و معنویت را با عقلانیت ممزوج خواهد کرد و مکتب الهام بخش امام را که دارای این سه ویژگی است به صورت ویترینی در معرض ملت های سرخورده قرار خواهد داد. غرب نیز متوجه نظم جدید شده است و تلاش می نماید تا در آن اختلال ایجاد نماید. پرداخت هزینه حمایت از تروریسم در خاورمیانه دقیقاً با هدف اختلال در نظمی است که آنان در پیدایشش نقشی ندارند. بنابراین مشغول سازی خالقان نظم جدید به درون خود پروسه جدید غرب برای ناکامی نظم جدید جهانی است که هوشیاری مضاعف شرق به ویژه جهان اسلام را می طلبد.
593



25/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن