واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اعتماد رهبری و رئیس جمهور به تیم مذاكرهكننده نشان از موفقیت مذاكرهكنندگان است
انتخاب ظریف به عنوان وزیر امور خارجه برای اولین بار با استاندارد جهانی هماهنگی داشت/انتقال پرونده هستهای به وزارت امور خارجه، تصمیم راهبردی و خردمندانهای بود/روند مذاكرات نشان از عزم جدی طرفین برای حل و فصل پرونده هستهای دارد/افراطیون تلاش میكنند تا حوزههای تاثیرگذار و نقاط قوت دولت یازدهم را هدف قرار دهند.
آفتاب: یك كارشناس مسائل سیاست خارجی تاكید كرد: اعتماد نظام، رهبری و رئیس جمهور به تیم مذاكرهكننده نشان میدهد مذاكرهكنندگان كارشان را به خوبی انجام دادهاند و نشان از یك وحدت نگاه در این پرونده است.
انتخاب ظریف به عنوان وزیر امور خارجه برای اولین بار با استاندارد جهانی هماهنگی داشت
محمدجواد حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص عملكرد یكساله وزارت امور خارجه در دولت تدبیر و امید گفت: انتخاب آقای ظریف به عنوان وزیر امور خارجه برای اولین بار در 35 سال گذشته با شاخصههای شناخته شده و استاندارد جهانی هماهنگی داشت.
وی ادامه داد: برای اولین بار كسی برای وزارت امور خارجه انتخاب شد كه هم تحصیلات مربوطه را دارا بود و هم تمام مدارج و سطوح عالی در وزارت امور خارجه را پیموده بود و من پس از یك دوره هشت ساله در دولت سابق كه منجر به در كنار گذاشتن نیروهای كارامد و توانمند در سطوح عالی مدیریتی شد، انتخاب آقای ظریف را گام موثری برای كشور میدانم.
انتقال پرونده هستهای به وزارت امور خارجه، تصمیم راهبردی و خردمندانهای بود
این استاد دانشگاه با اشاره به انتقال پرونده هستهای كشورمان از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه و مسئولیت اجرایی این وزارتخانه در مذاكرات اظهار داشت: این تصمیم راهبردی و خردمندانه، تصمیم خوبی برای پرونده هستهای بود چراكه این پرونده در سالهای اخیر مسیر درستی را طی نكرده بود.
حقشناس با بیان اینكه هر مسئله مربوط به سیاست خارجی باید توسط وزارت امور خارجه دنبال شود، یادآور شد: وزیر امور خارجه است كه باید عرصه دیپلماسی كشور را مدیریت كند و از حمایت كارشناسی نیروها كه برای این مسائل به خدمت گرفته شدهاند، استفاده كند. ما در یك دهه گذشته شاهد بودیم پرونده هستهای در خارج از وزارت امور خارجه مدیریت میشد و وزیر امور خارجه در این باره، نقش دسته دومی را داشت.
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی افزود: انتقال پرونده موجب شد تا هم از ظرفیت به وجود آمده از انتخاب آقای ظریف استفاده شود و هم از بدنه كارشناسی وزارت امور خارجه برخودار شود و پرونده هستهای از دوگانگی نظر و نگاه امنیتی فارغ شود.
وی با تاكید بر اینكه با توجه به رویكرد دولت تدبیر و امید در عرصه سیاست خارجی شاهد برقراری نظم جدید در حوزه مسائل سیاست خارجی هستیم، تصریح كرد: رویكرد دولت آقای روحانی و عملكرد ظریف موجب شده تا جایگاه مناسبی برای ایران سوق پیدا كند. حجم سفر مقامات عالی كشورهای خارجی به ایران، دیدارهای آقای روحانی در سازمان ملل و دیگر اجلاس بینالمللی و ایجاد نگاه مثبت به ایران در عرصه جهانی نشاندهنده تغییرات مثبت و خردگرایی عملگرایانه در عرصه دیپلماسی است.
روند مذاكرات نشان از عزم جدی طرفین برای حل و فصل پرونده هستهای دارد
این استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل در ارزیابی عملكرد وزارت امور خارجه در پرونده هستهای ابراز داشت: روند مذاكرات نشان از عزم جدی طرفین برای حل و فصل پرونده هستهای دارد و حاكی از تلاش آنها برای رسیدن به توافق است.
حقشناس با مثبت ارزیابی كردن عملكرد وزارت امور خارجه در مذاكرات هستهای خاطرنشان كرد: اعتماد نظام، رهبری و رئیس جمهور به تیم مذاكرهكننده نشان میدهد مذاكرهكنندگان كارشان را به خوبی انجام دادهاند و نشان از یك وحدت نگاه در این پرونده است اما به توجه به پیچیدگیهای این پرونده طی ده سال گذشته این انتظار وجود ندارد كه پرونده هستهای كشورمان در فرصتی كوتاه بتواند به نتیجه برسد هرچند كه بخش عمده راه پیموده شده است.
افراطیون تلاش میكنند تا حوزههای تاثیرگذار و نقاط قوت دولت یازدهم را هدف قرار دهند
این استاد دانشگاه در خصوص انتقادات افراطیون درباره مذاكرات هستهای بیان كرد: افراطیون در اقلیت هستند اما پر سروصدا و تلاش میكنند تا حوزههای تاثیرگذار و نقاط قوت دولت یازدهم را هدف قرار دهند كه یكی از این نقاط قوت، حوزه دیپلماسی دولت روحانی است.
وی با اشاره به برگزاری همایشهای دلواپسان عنوان كرد: برگزاری نشستهایی با حضور افراد فاصد شناسنامه و مخالفتهای كوری با بهانههای متفاوت از سوی افراطیون دنبال میشود، بیشتر بهانهجویی و صرفا برای بیان انتقاد و تخریب است.
افراطیون تلاش میكنند تا حوزههای تاثیرگذار و نقاط قوت دولت یازدهم را هدف قرار دهند
این كارشناس مسائل سیاست خارجی مذاكره را یكی از شناختهشدهترین روشهای رسیدن به حقوق در عرصه بینالمللی دانست و اضافه كرد: نمیتوان درهای مذاكره را بست و هیچ تلاشی نكرد و انتظار داشت جهان به خواستههای ما احترام بگذارد. كسانی كه بر طبل عدم مذاكره میكوبند یا منافع ملی را نشناختهاند یا منافع ملی برایشان اهمیتی ندارد و به دنبال منافع باندی و جناحی خود هستند كه میخواهند با گلآلود كردن آب، ماهی مدنظر خود را بگیرند.
حقشناس تاكید كرد: بهرحال افراطیون میخواهند با تخریبهایشان جلوی موفقیت دولت را گرفته و انتقام شكستشان در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته را بگیرند.
عضو حزب اعتماد ملی در پایان به بهبود روابط ایران با كشورهای منطقهای اشاره كرد و گفت: دوری از افراطگرایی، پشتوانه رای دولت و خردگرایی در تصمیمگیری سیاستهای كلان و حمایت سرمایههای نمادین و اجتماعی كشور مانند آقایان خاتمی، هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری موجب ایجاد یك نگاه مثبت به ایران در یك سال اخیر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]