واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران در همایش مطرح شد:
انتقاد از ورود سیاسیون به ساخت و سازها/ 15 درصد اعتبارات عمرانی مازندران تخصیص یافت
ساری - خبرگزاری مهر: ارتقای کیفیت خدمات پیمانکاری و مشاوری، پرداخت 85 میلیارد تومان از بدهی پیمانکاران راه و شهرسازی با فروش سهام دولتی، وجود اشکال در پروژه های عمرانی، ورود سیاسیون به ساخت و سازها و تخصیص 15 درصد از اعتبارات سال جاری مازندران در همایش پیمانکاران و مشاوران مطرح شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید علی اسد مدیرکل راه و شهرسازی مازندران جمعه شب در جمع پیمانکاران و مشاوران بخش های خصوصی در استان افزود: این اعتقاد باید تقویت شود که کارفرما، مشاور و پیمانکار قطعات پازل هستند و در مازندران 25 هزار مهندس عضو نظام مهندسی داریم که 900 نفراز انها دارای پروانه هستند و از نظر تعداد مازندران رتبه چهارم را دارد، اما به نسبت جمعیت رتبه دوم کشور را داریم. وی افزود: همواره مهیاکردن فرصت کار و اشتغال برای جامعه مهندسین دغدغه ماست و باید دانش فنی را ارتقا دهیم و هزینه ها را برای پروژه ها کاهش دهیم، زیرا مشاور باید قویتر از کارفرما باشد تا کار بهتری صورت گیرد. پرداخت 85 میلیارد تومان از بدهی پیمانکاران اسد عنوان کرد: اولویت اول ما در مازندران ارتقا کیفیت خدمات است و 200 میلیارد تومان اعتبار سال گذشته بوده است که در راستای تفکر حمایت از پیمانکاران و مشاورین بدهی پیمانکاران را از محل فروش سهام دولتی پرداخت کردیم و بیش از 85 میلیارد تومان از بدهی ها را پرداخت کردیم که عدد قابل توجهیست. مدیرکل راه و شهرسازی مازندران گفت: در نظر داریم بیشترین استفاده از مشاوران بومی را داشته باشیم و اکنون 750 شرکت خصوصی داریم که با رتبه پنج، 15 شرکت، با رتبه چهار، 10 شرکت است و رتبه یک نداریم. وی تصریح کرد: وقتی در استان کار بزرگ و پروژه بزرگ داریم و شرکت های رتبه یک کم داشته باشیم و یا نداشته باشیم، قطعا پای شرکتهای سایر استانها به مازندران باز خواهد شد و شرکتهای ما باید باهم ادغام شوند تا به جایی برسیم که برای سایر استانها پروژه انجام دهیم. محمد دامادی نماینده مردم ساری در مجلس نیز گفت: ما باید به پیمانکاران اجازه دهیم که مشکلاتشان را بیان کنند زیرا رشد و شکوفایی کشور در گرو طرح های زیر بنایی است و باید به این نکته توجه شود که آیا اضلاع مثلث مجریان، کارفرمایان و مشاوران متساوی الاضلاع است یا اینکه سهم یکی بیشتر و دیگری کمتر است. پروژه های عمرانی از ابتدا تا انتها مشکل دارند وی افزود: پروژه ها از ابتدای شکل گیری تا انتهای تحویل با مشکل مواجه است و نتیجه این مشکلات ما را به بحران مدیریت و سازندگی می رساند، پروژه ها گاها طولانی می شوند و توجیه اقتصادی خود را از دست می دهند. دامادی به پروژه کمربندی ساری که از 27 سال قبل قرار بود اجرا شود ولی تا امروز طول کشیده شد اشاره کرد و گفت: این پروژه دیگر کمربندی محسوب
نمی شود و کیفیت کار هم پایین می آید و پیمانکار انگیزه اش را از دست می دهد و در نتیجه فضا درحوزه سازندگی با بحران مواجه می شود. وی تصریح کرد: در پرداختها هم مشکل همیشگی وجود دارد و بیمه هم در حوزه های مختلف مشکلات زیادی را ایجاد می کند و رونق اقتصادی در مازندران وا اسفاست. وی گفت: بحث مالیات ساخت و سازهم که بسیار مشکل زاست و ورود سیاسیون به ساخت و ساز هم از مشکلات دیگریست که با آن روبرو هستیم و اگر ما به روشنفکران اجازه رشد ندهیم، پیشرفت نخواهیم کرد. دامادی گفت: کمیسیون عمران اعلام آمادگی می کند که نظرات کتبی پیمانکاران و مشاوران را دریافت و رسیدگی کند. محمد ابراهیم یخکشی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران نیز گفت: مجموعه همکاران ما در شرکتهای ساختمانی ظرفیتهای خوبی هستند که باید از آن ها استفاده کنیم. وی افزود: ظرفیت سازی و توسعه ظرفیت کمی و پایداری این ظرفیتها باید مورد توجه قرار گیرد و اکنون در ظرفیتهای کمی با مشکل مواجه هستیم، درحالیکه در مازندران نیروی انسانی فراوانی داریم. وی افزود: ما در حال گذر هستیم و وقتی توسعه کمی پایان یافت به توسعه کیفی می پردازیم ولی اکنون دخالت دولت زیاد است واعتقاد دولت این است که این دخالت کمتر شود و ایجاد فضای رقابتی هم باید مد نظر باشد. همخوانی نداشتن بودجه ریزی با سیاستها یخکشی گفت: در پروژه ها امروز بودجه ریزی با سیاستها همخوانی ندارند. علی نبییان معاون امور عمرانی استاندار مازندارن نیز گفت: اگر قرار است اتفاقی در این حوزه بیفتد باید همه دست به دست هم دهیم و دستگاه اجرایی به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد، ما با کمک پیمانکاران ومشاورین به بهترین ها دست خواهیم یافت. وی افزود: استفاده از مجموعه های دانش بنیان از بحثهای مهمی است که وجود دارد و مازندران در همه مسائل سرآمد است و اصل توجه ما به تشکلهای صنفی است که یک پتانسیل خوب در مازندران است. وی گفت: باید با همکاران تامین اجتماعی و دارایی برای برون رفت از مشکلات جلساتی داشته باشیم و ما باید شرکتهایمان و مدیریتشان را به روز کنیم و با تشکیل یکسری کنسرسیوم های ویژه شرکتهای مازندرانی در راه رفع مشکلات گام برداریم. معاون امور عمرانی استاندار مازندران گفت: تاکنون 15 درصد از اعتبارات سال جاری محقق شده است و به دستگاهها اعلام کرده ایم که هیچ پروژه ای را شروع نکنند تا زمانی که پروژه های ناتمامشان را به پایان برسانند و بدهی هایشان را تصویه کنند تا پیمانکاران دچار چالش نشوند.
۱۳۹۳/۵/۲۵ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]