تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844009137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاطره‌بازی با «میدان انقلاب» ی بدون کتابفروشی / مروری بر زیباسازی دوره‌ای میدان انقلاب؛ از دیواری منقش به تصویر رزمندگان تا نمادی یهودی شکل


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
خاطره‌بازی با «میدان انقلاب» ی بدون کتابفروشی / مروری بر زیباسازی دوره‌ای میدان انقلاب؛ از دیواری منقش به تصویر رزمندگان تا نمادی یهودی شکل

خاطره‌بازی با «میدان انقلاب» ی بدون کتابفروشی / مروری بر زیباسازی دوره‌ای میدان انقلاب؛ از دیواری منقش به تصویر رزمندگان تا نمادی یهودی شکل
نماد میدان انقلاب بعد از سال 86 بارها تغییرکرد، دلایلی مثل ساخت مترو و شباهت نماد وسط میدان با ستاره یهودیت آن را تبدیل به میدان بنر کرده‌است.

آیدین پورخامنه - میدان انقلاب در تهران یکی از پر رفت و آمدترین میدان‌های شهر است. دانشگاه تهران و کتاب فروشی‌هایی که در این میدان وجود دارد؛ کافه‌ها، سینماها و مراکز فرهنگی گوناگون باعث شده روزانه تعداد زیادی در خیابان‌هایش رفت و آمد کنند. از سویی دیگر میدان انقلاب محل ارتباطی برای افرادی است که از یک سر شهر به سر دیگر می‌روند. حتی افراد زیادی به علت دسترسی آسان این میدان به دیگر نقاط شهر، یا برای راهنمایی و آدرس دادن، میدان انقلاب را مبدا قرارمی‌دهند. این میدان در زندگی اکثر تهرانی‌ها برای خود جایگاه مهمی دارد. بسیاری از خاطرات افراد متعلق به این میدان است اما یک بخش از این خاطرات مدام در حال تغییر است؛ نماد حجمی وسط میدان! 


24 اسفندی که میدان انقلاب شد!
میدان انقلاب پیش از انقلاب، 24 اسفند نام داشت. به علت قرار گرفتن مجسمه رضا پهلوی در وسط آن، بسیاری به این میدان، میدان مجسمه می‌گفتند. بعد از انقلاب بود که همراه با پایین کشیدن مجسمه، نام میدان نیز تغییر کرد. بعد از آن نمادی که ایرج اسکندری طراحی و توسط فریدون صدیقی ساخته شد، وسط میدان جای گرفت. این طرح در ابتدا به صورت نقش برجسته و دیواری طراحی شده بود و یادآور روزهای جنگ و شامل تصاویر رزمندگان و امام خمینی(ره) بود که برای فضایی مسطح طراحی شده‌بود اما پس از اجرا به صورت مدور، بخشی از ویژگی‌های تصویری خود را از دست‌ داد.


این نماد اما در سال 1386 به دلیل ساخت مترو درون شهری به مکان دیگری منتقل شد. پس از پیگیری‌های مسولان سازمان زیباسازی شهر تهران و مدیر عامل متروی تهران نماد پیشین میدان انقلاب پس از بازسازی دوباره درمیدان نبش خیابان آزادی نصب شد. با آغاز بازسازی میدان انقلاب و آغاز به کار راه اندازی ایستگاه مترو درون شهری در سال 86، موضوع ساخت مجسمه جدید برای میدان انقلاب توسط سازمان زیبا سازی شهر تهران مطرح شد. پس از برگزاری چند دوره مسابقه، در نهایت ساخت مجسمه میدان انقلاب به سعید روانبخش نقاش و مجسمه سازسپرده شد. اینگونه بود که نماد حجمی وسط میدان ساخته شد.


ساخت این نماد اما مرحله آخر نبود. سازه جدید میدان انقلاب یک شش ضلعی گنبدی نقش برجسته است که بخشی از این گنبد آجرکاری و بخش دیگر کاشی‌کاری شده‌است. در اطراف آن نیز چهار پنجره در فرم کاشی ایرانی و با ترکیب آهن، شیشه و برنج کار شده است. بر روی این سازه شش ضلعی گل‌های نقش برجسته کار شده که به گفته سازنده آن یادآور "شکوفه‌های انقلاب" است، اما برخی از سیاسیون و رسانه‌ها با ادامه و اتصال خطوط این سازه، آن را به نماد یهود شباهت دادند. تا جایی که برخی رسانه‌ها تیتر زدند که میدان انقلاب به تسخیر اسرائیل درآمده‌ است و این موضوع بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد به طوری که کار به مجلس شورای اسلامی نیز کشیده‌شد.


با همین دلیل فراخوان‌های مختلفی برای طراحی نماد حجمی میدان انقلاب تهران اعلام شد. آخرین فراخوان نیز در همین روزها اعلام شده و افراد می‌توانند طرح‌های خود را برای ساخت مجسمه این میدان بفرستند. اما روند پروژه‌های بدون محدودیت زمانی تا کی ادامه خواهدداشت؟ اگر باز هم اطراف میدان انقلاب را بنر بپوشانند معلوم نیست چه روزی بتوانیم روی میدان را ببینیم. 


حتما جایی مدیری تغییر کرده!


خانم 52 ساله‌ای که همسر مهندس ساختمان است و برای خرید به انقلاب آمده درباره بازساخت نماد میدان می‌گوید:"مهندسین شهرداری طبق رابطه، کارهای پیمانکاری می‌گیرند در حالی که برنامه درست و حسابی ندارند. فقط میدان انقلاب نیست که بارها بازسازی شده، میدان تیموری نزدیک متروی دانشگاه شریف طی 4 سال دائما تغییر کرد. تمام این مسائل برمی‌گردد به اعمال سلیقه مدیران که با تغییر هر مدیر، مجسمه‌های شهری هم تغییر می‌کنند. الان که می‌خواهند نماد میدان انقلاب را تغییر دهند، بروید تحقیق کنید، حتما مدیریت تغییر کرده‌است. طولانی شدن زمان تحویل هم به این دلیل است که معمولاً تسویه حساب در پایان هر مرحله از پروژه‌ها اتفاق می‌افتد که به آن صورت وضعیت می‌گویند. وقتی این تسویه حساب‌ها عقب بیفتند پیمانکاری که پولش را نگرفته کارش را ادامه نخواهدداد. پس پروژه تعطیل می‌شود. همه چیز به پول برمی‌گردد."




کم شدن کتابفروشی‌ها ناراحت کننده‌تر از تغییر نماد میدان است


پسر 30 ساله‌ای که معمولاً برای خرید کتاب و فیلم به میدان انقلاب می‌آید می‌گوید:"اصلاً برای من مهم نیست که مجسمه وسط میدان تغییر کند یا اطرافش با بنر پوشیده‌شود. برای من درختان خیابان ولیعصر مهم هستند و از قطع آنها ناراحت می‌شوم. ولی ناراحتی من برای چه کسی مهم است؟ از این گذشته، کجای تهران زیباست که میدان انقلاب زیبا باشد؟ اگر مساله آلودگی و ترافیک را در تهران حل کنند خیلی مهم‌تر از تغییر نماد وسط میدان است. البته چیزی که من را ناراحت می‌کند نه نماد میدان انقلاب و نه پوشیده شدن اطرافش با بنر است. در این دوران آنقدر این نماد را تغییر دادند که نماد قبلیش یادم نمی‌آید. اگر مشخص کنند که تا چه زمانی این کار تمام می‌شود راضی هم هستم. یک زمانی دو طرف میدان پر از کتابفروشی بود ولی دائماً از تعداد کتابفروشی‌ها کاسته شد و تغییر کاربری دادند. تا جایی که امروز فقط در سمت غربی و تا کافه فرانسه کتاب فروشی داریم. قبلاً وقتی کسی می‌گفت انقلاب یاد کتاب فروشی می‌افتادیم ولی الان نه!"


نماد میدان انقلاب را نمی‌شناسم


پسر دیگری که برای خرید کتاب به میدان انقلاب آمده تغییر نماد میدان را طبیعی می‌داند و می‌گوید:" نماد وسط میدان با رنگهای کدرش از ما انرژی می‌گیرد. با طراحی غیرشهری و افسرده‌کننده باعث ناراحتی رهگذران می‌شود. طبیعی است که بخواهند تغییرش دهند. اینقدر من میدان انقلاب و ولیعصر را با گونی و بنر در اطرافش دیدم که اگر نمادش را نشانم دهند نمی‌شناسم! این بنرها کنجکاوی فرد را برمی‌انگیزد که آن طرف چه می‌گذرد."


راضی نیستم این هزینه ها صرف سلیقه شود 


خانمی که برای خرید لوازم کوهنوردی از منیریه از انقلاب می‌گذرد می‌گوید:" وقتی به انقلاب میآیم آنقدر حواسم پرت تبلیغات گستره کنکور می‌شود که نماد وسط میدان زیاد به چشمم نمی‌آید. اینکه به یک سری از موسسات اجازه این شکل تبلیغات وسط یک میدان با این موقعیت سوق الجیشی داده‌اند خود جای سوال دارد. نکته اصلی برمی‌گردد به شهرداری و شورای شهر که چنین وضعیتی برای میدانی با این درجه اهمیت به وجود آورده‌اند. برای یک چنین میدانی تغییرات باید در قالب طرح ارائه شود. بعد به تصویب برسد و آن زمان برای اجرایش فراخوان بدهند که خود یک پروسه طولانی و هزینه بر است. پس لازم است که مدیران و تصمیم‌گیران برای میدانی با موقعیت حساس تاریخی مثل انقلاب زمان تصمیم‌گیری همه چیز را رعایت کنند. طرحی ارائه دهند که از نظر هنری، یونیک باشد و امضای هنرمند را داشته باشد. در ساخت میدان مسائل ترافیکی را در نظر بگیرند و در کل نمادی بسازند که تحت تاثیر تبلیغات اطراف، نمای خود را از دست ندهد. باید بگویم که دلیل این تغییرات ضعف مدیریتی است.با توجه به اینکه هر طرح کلی هزینه دارد و از همه چیز من شهروند مالیات کم می‌شود، راضی نیستم این هزینه‌ها صرف سلیقه شود. "


ای کاش نظر مردم را هم بپرسند


مردی که از محل کار به سمت خانه می‌رود می‌گوید:" هیچ کس نمی‌فهمد این وسط چه خبر است؟ با تغییرات و بنر کشی‌های مداوم به حس شناخت شهر مردم لطمه وارد می‌شود. ممکن است عده‌ای از این تغییرات راضی باشند ولی به نظر من برای اکثریت مطلوب نیست. همین بنرها در من ایجاد شبهه می‌کند و فکر می‌کنم به میدان صدمه وارد می‌کنند. چرا بعد از ساختن پی به شباهت میدان با نماد یهودیت شدند؟ آیا با دیدن طرح نمی‌فهمیدند؟ ای کاش نظر مردم را هم بپرسند. من تا زمانی که در خبرها نخوانده بودم متوجه شباهت این نمادها نشده بودم. بودجه‌ای که صرف این تغییرات می‌شود را می توان در جاهای بهتر هزینه کرد."



1393/5/25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن