واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مرداد ۱۳۹۳ (۲۱:۵۱ب.ظ)
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان قم: انشعابات غيرمجاز مهمترين عامل هدررفت در روستاهاي قم مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان قم خرابي کنتورها و انشعابات غيرمجاز را مهمترين عامل هدررفت در روستاهاي قم عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس علي جان صادق پور در جمع خبرنگاران افزود: از حدود 14 ميليون متر مکعب آبي که از طريق چاه ها، چشمه ها، قنات ها و همچنين سرشاخه هاي دز وارد شبکه آب روستايي استان قم مي شود، بيش از 50 درصد آن ديده نشده و به همين دليل به حساب نمي آيد که اين موضوع، بيشتر به دليل انشعابات غير مجاز است.
وي با اشاره به رکورددار بودن قم در ميزان هدررفت آب در کشور گفت: در سطح کشور بالاترين ميزان هدر رفت آب و آب به حساب نيامده در استان قم است و يعني بيش از 50 درصد که اين آمار خوبي نيست و اين در حالي است که متوسط کشوري هدررفت آب 30 درصد است.
وي خاطر نشان کرد: از حدود 14 ميليون متر مکعب آبي که از طريق چاه ها، چشمه ها، قنات ها و همچنين سرشاخه هاي دز وارد شبکه آب روستايي استان قم مي شود، بيش از 50 درصد آن ديده نشده و به همين دليل به حساب نمي آيد که اين موضوع، بيشتر به دليل انشعابات غير مجاز است؛ در حال حاضر نيز حدود پانصد انشعاب غير مجاز در روستاهاي استان قم شناسايي شده است.
صادق پور ادامه داد: اگر از همين آب موجود در منابع روستايي که حدود 14 ميليون متر مکعب است، حدود 85 درصد آن ديده شده و به صورت مجاز استفاده شود، مشکلي در زمينه تأمين آب روستاهاي قم وجود ندارد.
وي بيان داشت: در حال حاضر به دليل هدر رفت آب، به مشکلاتي برخورديم؛ البته با اقداماتي که کرديم تا حدودي اين مشکلات برطرف شده است.
وي در ادامه سخنان خود با بيان اين که حدود 215 روستا در استان قم وجود دارد که 150 مورد آن زير پوشش آبفار قم است، گفت: هم اکنون 10 روستاي استان قم، فاقد آب لوله کشي هستند و ازطريق سيار آب رساني مي شوند.
صادق پور اضافه کرد: البته مجموع روستاهايي که در صورت لزوم آب رساني سيار به آن ها نيز صورت مي گيرد، حدود 30 درصد روستاهاي استان قم است و 10 روستاي ديگر قم فاقد لوله کشي آب هستند.
به گفته وي 18 دستگاه آب شيرين کن در بخش مرکزي نصب شده است تا مردم در تامين آب مشکلات کمتري داشته باشند.
وي اضافه کرد: در بحث فاضلاب روستايي نيز يک روستا تا پايان سال 92 مورد بهره برداري قرار گرفته و 180 مشترک از آن استفاده مي کنند.
وي افزود: همچنين يک پروژه ديگر در بخش فاضلاب احداث و تکميل شده است و به زودي شبکه فاضلاب دو روستاي استان در مدار بهره برداري قرار مي گيرند.
وي در بخش ديگري از سخنان با بيان اينکه مراجع تقليد بر حرمت انشعابات غير مجاز حکم داده اند، گفت: براي مقابله با اين معضل، از مراجع تقليد فتوا گرفته شد، که اهالي روستاها که بيشتر انسان هاي متديني هستند، به حرمت انشعابات غير مجاز آب توجه کنند؛ همچنين از ظرفيت ائمه جماعات و روحانيون استفاده شد تا با مردم روستاها صحبت کنند که خوشبختانه تأثير خوبي داشت؛ هر چند هنوز اول راه هستيم.
به گفته وي ظرفيت هايي در منابع آب روستايي داريم که بايد به شکل مثبت استفاده کنيم که خوشبختانه بخشي از آن ها استفاده شد و درجه مشکلات رو به کاهش است.
وي در خصوص ارايه عملکرد و اخبار شرکت آب و فاضلاب روستايي استان قم، گفت: در سال گذشته و ماه هاي اول سال جاري که از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال مديريت جهادي نامگذاري شد، اقداماتي توسط شرکت آبفار قم صورت گرفت که با وجود مشکلات مالي، نتايج مثبتي را شاهد بوديم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]