واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 50 هزار تن گندم از کشاورزان نهاوند خریداری شد نهاوند– ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: از ابتدای آغاز فصل برداشت گندم در نهاوند تا کنون 50 هزار تن گندم از سوی مراکز خرید در سطح شهرستان خریداری شده است.
به گزارش ایرنا ˈ احد ظفریˈ روز پنجشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود:از مجموع مزارع زیر کشت گندم امسال نهاوند ، 23 هزار هکتارگندم به صورت دیم و 13 هزار هکتار نیز به صورت آبی کشت شده است که برای برداشت آنها 70 دستگاه کمباین به کار گرفته شده است.
وی به راندمان هر هکتار گندم اشاره کرد وافزود: میزان راندمان گندم آبی در هر هکتار چهار تن و 700 کیلو گرم است و در مزارع دیم نیز میزان راندمان 700 کیلو گرم می باشد که با توجه به بارش های خوب جوی در سال زراعی جاری میزان راندمان کشت پائیزه بالا بوده است .
وی افزود: امسال برای نظارت برداشت گندم ستاد برداشت غلات در نهاوند تشکیل و 10 مرکز خرید نیز ایجاد گردید که با توجه به بالا بودن تولید گندم در منطقه خزل هفت مرکز آن در روستاهای این بخش و سه مرکز دیگر در شهرهای برزول ،گیان وفیروزان تشکیل شده و کار خرید تضمینی گندم توسط آنها صورت گرفته است .
وی تولید گندم نهاوند را بالاترین میزان تولید در استان عنوان کرد و افزود:از مجموع 217 هزار تن گندم برداشت شده استان، 50 هزار تن آن مربوط به نهاوند است که این شهرستان نزدیک به دو برابر جمعیت خود گندم از نوع مرغوب تولید می کند که بیشتر آنها توسط کارخانه آرد و سیلوی بخش خصوصی نهاوند خریداری شده است .
وی افزود: علاوه بر برداشت گندم امسال 620 هزارتن انواع محصولات باغی در این شهرستان برداشت شده که ارزش افزوده آن هشت هزارو 170 میلیارد ریال می باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پنج هزار و 500 هکتار از اراضی نهاوند مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است گفت:شهرستان نهاوند قابلیت و استعداد تبدیل اراضی به آبیاری تحت فشار را تا میزان 15 هزار هکتار دارد که در صورت تجمیع اراضی می توان به این رقم دست یافت .
ظفری در ادامه از افتتاح چهار طرح کشاورزی در هفته دولت خبر داد و گفت: همزمان با هفته دولت چهار طرح کشاورزی در شهرستان با اعتبار21 میلیارد ریال در شهرستان مورد بهره برداری قرار می گیرد که با بهره برداری از این طرح ها برای 50 نفر اشتغالزایی به وجود می آید.
وی با اشاره به قابلیت های مختلف بخش کشاورزی در نهاوند گفت: در حال حاضر در شهرستان نهاوند در فراورده های لبنی ،خوراک دام ، کشتارگاه ،دام سنگین و سبک سرمایه گذاری های خوبی صورت گرفته و نیاز به سرمایه گذاری های جدید در این زمینه ها وجود ندارد.
وی افزود: این شهرستان با توجه به استعدادهای خوبی که درهمه زمینه ها دارد قابلیت جذب سرمایه گذار در بخشهای ایجاد سردخانه ،ایجاد صنایع تبدیلی گیاهان دارویی و فراوری میوه را دارد و سرمایه گذاران می توانند در این بخش سرمایه گذاری نمایند .
شهرستان نهاوند در جنوب استان همدان به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی و آب فراوان از قابلیت های خوب کشاورزی در بخش های مختلف برخوردار است و در بسیاری از محصولات در سطح استان رتبه اول را دارا می باشد.
576/7526
23/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]