واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر: چرخه تولید در بخش معادن معیوب است کرمان - ایرنا - معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: چرخه تولید در بخش مواد معدنی معیوب است و این چرخه ارزش افزوده ندارد.
به گزارش ایرنا، ˈجعفر سرقینیˈ روز پنج شنبه در پنجمین نشست شورای استانی گفت گوی دولت و بخش خصوصی در استانداری کرمان افزود: زنجیره تولید در کشور ما معیوب است بطوری که سال گذشته 23 میلیون تن سنگ معدنی صادر کردیم و اکنون با 8.5 میلیون تن کمبود گندله مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر کارخانجات بخواهند با ظرفیت قابل قبول کار کنند باید 8،5 میلیون تن گندله وارد کنند.
سرقینی یادآور شد: در مدت سه ماه همه شرکت های بزرگ بسیج شدند و توانستیم یک میلیون تن گندله پیدا کنیم که بخشی مربوط به تحریم هاست و بخشی هم مربوط به این است که گندله صرفه وارداتی ندارد.
وی گفت: ما خام فروشی را به گردن معدنکار می اندازیم در صورتی که معدنکار مقصر نیست و ما مقصر هستیم که نتوانسته ایم چرخه تولید را طوری طراحی کنیم که ارزش افزوده داشته باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فروختن مواد خام معدنی آسانترین کار است زیرا اگر بخواهند کنسانتره سنگ آهن بفروشند باید الزاماتی را رعایت کنید و وقتی ببینند صرفه ندارد دنبال خام فروشی می روند.
وی گفت: 2.4 میلیون تن ظرفیت کک سازی در استان کرمان به بهره برداری خواهد رسید اما نگفتند که ما در کشور چقدر مصرف کک داریم .
وی با یادآوری این که عمده کک ایران در ذوب آهن مصرف می شود افزود: با توجه به این که ذوب آهن کارخانه کک سازی دارد، این کک ها را چه کسی می خواهد بخرد.
سرقینی افزود: در زمینه معارضین محلی باید مقامات محلی کمک کنند مردم را توجیه و اثرات مثبت این طرح ها را به مردم بازگو کنند.
سرقینی گفت: قانون بودجه مکلف کرد سال گذشته 800 میلیارد تومان از محل حقوق دولتی معادن به خزانه واریز شود اما تمام پولی را که به خزانه واریز کردیم 572 میلیارد تومان بود.
وی اظهار کرد: امسال یکهزار و 800 میلیارد تومان درآمد از معدن به ما تکلیف شده است اما هیچ عملی اتفاق نیفتاده است به رقم 800 میلیارد تومان هم نخواهیم رسید.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت در گذشته دنبال درآمد از معدن نبود اما در چند سال گذشته نگاه دولت تغییر کرده و نگاه به این بخش درآمدی شده است.
وی خواستار کمک فعالان معدنی به دولت برای تحقق درآمد ناشی از معادن شد.
سرقینی ادامه داد: در مورد ذغال سنگ به دلیل این که منابع در اختیار نداشتند، نتوانستند آماده سازی را انجام دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دلیل این مشکل این است که ذغال سنگ یک مشتری دارد و آن هم شرکت ذوب آهن اصفهان است و این شرکت هم دچار مشکلات اقتصادی است.
وی افزود: قیمت ذغال را قدری افزایش داده ایم و امید است افزایش قیمت دیگری نیز بگیریم تا بتوان در این بخش کارها را پیش برد.
سرقینی گفت: ذغال سنگ کرمان و جدا شدن آن از صندوق بازنشستگی در برنامه این وزارتخانه است و اگر یک شرکت توانمند وارد شود، می تواند کار اساسی ایجاد کند.
وی با اشاره به ابطال مجوز معادن غیرفعال در هشت ماه گذشته افزود: افرادی معادن را گرفته اما کاری انجام نداده اند که در این مدت 150 پروانه اکتشاف و بهره برداری ابطال شده است.
سرقینی ادامه داد: چرا باید در استان کرمان 700 تا 800 پروانه اکتشاف داشته باشیم ما معتقد هستیم اکتشاف را افرادی انجام دهند که در کار اکتشاف هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کرمان یک استان معدنی است و با آن که هفت درصد معادن کشور در این استان واقع شده است اما به لحاظ تولید 20 درصد تولیدات معدنی در کرمان انجام می شود و به لحاظ ارزش افزوده 35 درصد در این استان است.
وی بیان کرد: حق ثبت محدوده بالا رفته است تا به آسانی هر کسی نتواند ثبت محدوه کند.
وی همچنین با اشاره به طرح مثلث توسعه استاندار کرمان گفت: طرح مثلث توسعه استاندار کرمان در وزارت صنعت، معدن و تجارت پذیرفته شده است.
7444/8154 / 2025
23/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]