تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844049308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توقف رویاهای کودکانه پشت چراغ قرمز!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توقف رویاهای کودکانه پشت چراغ قرمز! کرمانشاه - ایرنا - اضطراب سراسر وجودش را فرا گرفته است و بخوبی می داند که تا قبل از تاریک شدن هوا باید با میزان معینی پول و درآمد روانه استراحتگاهش شود.


سعی دارد با هر ترفندی که شده حتی با دادن قسم های سفت و سخت به مردم، دل آنان را به رحم آورد و اجناس خود را به فروش برساند.
در دستان کوچکش، پینه های بزرگی از زخم های زندگی نقش بسته است که دل هر بیننده ای را به درد می آورد.
در زندگی او خبری از تحقق رویاهای کودکانه نیست؛ رویاهایش سر چهار راه ها یا پشت چراغ قرمزها به امید کسب درآمدی اندک متوقف شده است و هر روز دورتر و دورتر می شود.
در زیر آسمان شهر، او و هزاران کودک مثل او هر شب رویاها و آرزوهای بزرگ فردای زندگی خود را با ستاره ها در میان می گذارند و با امیدی به وسعت آفرینش صبح را به انتظار می نشینند.
آنان که زیبایی های دوران کودکی خود را در میان هیاهوی شهر به دست فراموشی سپرده اند به امید آینده ای بهتر، چشم به دوران بزرگسالی خود دوخته اند، دورانی که دیگر از این همه درد و خستگی خبری نیست.
ˈ کودکان کار ˈ که روز به روز بر تعداد آنها بویژه در کلانشهرها افزوده می شود، معضلی است که در عصر حاضر نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای جهان به یک آسیب اجتماعی رایج تبدیل شده است.
جامعه شناسان این عنوان را بر کودکانی اطلاق می کنند که بدون سرپرست یا با وجود سرپرست بد در سنین زیر 15 سال در مشاغل کاذبی که مورد پذیرش نظام اقتصادی نیست، به کار گمارده شده اند.
به گفته جامعه شناسان، میانگین سن کار در جهان بین 15 تا 65 سال است و افرادی که در سنین پایین تر از این تعریف به درآمدزایی از نوع کاذب مشغول باشند، جزء جامعه کودکان کار محسوب می شوند.
یک جامعه شناس کرمانشاهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، نداشتن سرپرست، بدسرپرستی، فقر و از هم گسیختگی خانواده ها را مهم ترین علل ظهور و بروز پدیده کودکان کار در جامعه عنوان و اظهار کرد: این کودکان اغلب به مشاغلی از جمله دستفروشی در محل چهار راه ها، تکدی گری، زباله جمع کنی و ... مشغولند.
ˈبهرام نوابی فرˈ با بیان اینکه وجود کودکان کار یک آسیب اجتماعی در میان جوامع محسوب می شود، گفت: این کودکان از آموختن مهارت های زندگی محرومند و تنها موظفند خواسته های فرد یا گروهی که از آنان نگهداری می کند را برآورده کنند.
وی افزود: این کودکان می توانند منشا بزهکاری بزرگی برای آینده جامعه خویش باشند و حتی می توانند بر نوع تفکر کودکان همسن و سال خود که آنان را در حال انجام مشاغل کاذب می بینند، تاثیر بدی بر جای گذارند و به الگویی برای دیگر کودکان تبدیل شوند.
نوابی فر تصریح کرد: از سوی دیگر در گردهمایی های شبانه کودکان کار که عمدتا در محلی واحد صورت می گیرد، معایب انجام این مشاغل کاذب با توجه به سن و سال کم این افراد دیده نمی شود و شاید این کودکان در سنین بلوغ به انجام کار ناشایست خود پی ببرند.
وی گفت: تمام موارد فوق می طلبد که برای کاهش میزان بروز این آسیب اجتماعی که می تواند منشاء معضلات بزرگی در جامعه باشد، برنامه ریزی شود.
این جامعه شناس کرمانشاهی، وجود یک برنامه ساختاری در جهت کاهش معضل کودکان کار را گامی مهم در جهت محو این آسیب اجتماعی در جامعه عنوان و اظهار کرد: باید متولیان امر با اختصاص بودجه مناسب برای نگهداری و اسکان این کودکان وارد میدان شوند تا دست افراد فرصت طلب و یا والدین نالایقی که کودکان را به منبعی برای درآمد خود تبدیل کرده اند از این گردونه قطع شود.
وی گفت: روندی که امروزه رواج دارد و در قالب آن کودکان کار با یک طرح ضربتی جمع آوری و سپس برای مدتی کوتاه در محلی واحد نگهداری می شوند، چاره مشکل نیست و باید با تخصیص بودجه مناسب در کنار تدبیر و برنامه ریزی دقیق مسوولان در جهت ریشه کنی این آسیب اجتماعی گام برداشت.
نوابی فر افزود: البته مردم نیز باید یاری گر مسوولان و دستگاه های مرتبط در این زمینه باشند چرا که داشتن انتظار معجزه از دستگاه هایی همچون بهزیستی، نیروی انتظامی و ... در این زمینه بدون حمایت و همکاری مردم و دیگر دستگاه ها انتظاری غیرمعقول است.
از بعد اجتماعی که بگذریم، آسیب های جسمانی و روانی که کودکان کار به آن مبتلا می شوند نیز نکته ای قابل است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد.
یک روانشناس کرمانشاهی با بیان اینکه حدود 80 درصد کودکان خیابانی را کودکان کار تشکیل می دهند، گفت: این کودکان نمی توانند همچون دیگر همسالان خود از فرصت های برابر آموزشی، بهداشتی، اجتماعی، تفریحی و ... برخوردار باشند.
ˈجهانگیر کرمیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کودکان کار علاوه بر تحمل آسیب های اجتماعی از گزند صدمات روانشناختی نیز در امان نیستند.
وی با بیان اینکه این کودکان فرصت های لازم برای یادگیری مهارت های اجتماعی را از دست می دهند، تصریح کرد: کودکان کار اغلب به مشکلات رفتاری، پرخاشگری، استرس، افسردگی و سوء ظن نسبت به اجتماع مبتلا می شوند که این موارد صدمات شناختی فراوانی بر آنان وارد می کند.
کرمی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل برخورد متفاوت جامعه با این کودکان، این افراد از نظر وجود اعتماد به نفس در رتبه بسیار پایینی قرار دارند و ناخودآگاه سلامت روانی آنان نیز تحت تاثیر قرار می گیرد و کاهش می یابد.
وی گفت: این کودکان به دلیل مواجه زودهنگام با پدیده های پایدار اجتماع بسیار زودتر از سایر افراد مورد اذیت، آزار و تحقیر قرار می گیرند و همین امر سبب می شود در سنین بزرگسالی با عقده های روانی دست و پنجه نرم کنند.
این روانشناس افزود: همچنین کودکان کار از دریافت امکانات آموزشی و بهداشتی بی بهره هستند و این امر امنیت جسمی و روانی آنان را آسیب پذیر می کند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه نیز از ساماندهی حدود 140 کودک کار در این استان خبر داد و گفت: بیش از دو برابر این تعداد نیز شناسایی شده اند و مراحل تشکیل پرونده و ارائه خدمات روانشناختی برای آنان در دست انجام است.
ˈمرتضی کوهیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 95 درصد کودکان کار استان کرمانشاه صاحب والدین هستند که عمدتا به دلیل فقر مالی مجبور به انجام مشاغل کاذب در سنین پایین می باشند.
وی با بیان اینکه از مهم ترین برنامه های بهزیستی کرمانشاه جمع آوری و ساماندهی این کودکان از سطح شهر است، گفت: ارائه خدمت به این قشر براساس تمایل خود کودکان و خانواده های آنها انجام می شود و بهزیستی نمی تواند از کودکان کاری که مورد سوء استفاده باندها هستند یا به دلیل وجود برخی انگیزه های متفاوت به خیابان گردی مشغولند، خدمات ارائه دهد.
کوهی تصریح کرد: اما کودکان کاری که در بهزیستی دارای پرونده هستند از خدمات روانشناختی، مددکاری، آموزش تحصیلی و گاه خدمات مالی بهره مند می شوند.
وی گفت: با تفاهم نامه ای که میان اداره کل بهزیستی و امور اصناف استان کرمانشاه منعقد شده است، این کودکان با هدف دور ماندن از آسیب های اجتماعی جمع آوری و برای دریافت مهارت های شغلی به اصناف مختلف معرفی می شوند و به آنان خدمات بیمه ای اعم از بیمه اجتماعی و حوادث نیز ارائه می شود.
کوهی افزود: در راستای اجرای این تفاهم نامه، هم اکنون تعدادی از کودکان کار در این استان به انجام حرفه های استاد شاگردی یا توزیع روزنامه مشغولند که علاوه بر مصون ماندن از آسیب های اجتماعی از شخصیت شغلی نیز برخوردار شده اند.
وی با بیان اینکه این کودکان علاوه بر انجام کار هدفمند از انجام مشاغل پست و کاذب اجتماع نیز دور می شوند، تصریح کرد: کودکان فوق همزمان از مشاوره های روانشناختی بهزیستی بهره مند می شوند و می توانند ادامه تحصیل نیز بدهند.
کوهی گفت: چون این کودکان با خانواده های خود زندگی می کنند، خدماتی که به آنها ارائه می شود بصورت سرپایی و حضوری است.
وی با اشاره به تشکیل ستاد ساماندهی کودکان خیابانی در کشور، اظهار داشت: طرح های این ستاد در استانداری کرمانشاه مطرح شده است و به محض اینکه سازمان بهزیستی کشور بخش نامه های این ستاد را به استان ها ابلاغ کند مفاد آن با همکاری بخش غیر دولتی در این استان اجرایی می شود.
کوهی گفت: در این ستاد اقدامات خوبی در راستای ساماندهی کودکان کار در دست انجام است.
700/567
شهرزاد قربانی پور خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه



23/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن