واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید یک کارشناس هندی براهمیت تداوم گفتگوهای هسته ای بین ایران و غرب دهلی نو - ایرنا - یک کارشناس هندی امور بین الملل معقتد است که حل جامع مساله هسته ای بین ایران و شش قدرت جهانی زمینه را برای بهبود روابط تهران با غرب هموار خواهد ساخت.
خانم دکترˈ رشمی قاضیˈ از اعضای موسسه مطالعات و تحلیل های دفاعی در دهلی نو روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت که تحولات مختلف در منطقه و جهان نباید حل مساله هسته ای با ایران را تحت الشعاع قرار دهد.
وی با تاکید بر تداوم مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 برای رسیدن به یک توافق جامع
گفت: تصمیم مشترک ایران و آمریکا برای تمدید مذاکرات فیمابین بر سر برنامه هسته ای نشانگر تمایل جدی طرفین برای دستیابی به توافق می باشد و انقعاد یک قرارداد نهایی در این خصوص باعث کاهش تنش ها بین طرفین و بهبود رابطه تهران با غرب خواهد شد.
وی عملکرد ایران را در گفت وگوهای ژنو ˈصادقانهˈ توصیف کرد و افزود: رفتار و سیاست ایران در اجرای دقیق قرارداد هسته ای موقت با غرب را باید مورد تمجید قرار داد.
وی گفت: ایران ازقبل برخی از شرایط گروه 1+5 را به عنوان نشانه ای از تعهد صادقانه خود برای از سرگیری مذاکرات بر سر یک قرارداد جامع هسته ای قبول کرده و انتظار می رود که این امر زمینه را برای انعقاد قرارداد نهایی تا نوامبر 2014 هموار سازد.
دکتر قاضی با اشاره به اینکه مهمترین تجربه آخرین دور مذاکرات فشرده بین ایران و گروه 1+5 در ژنو ˈ حسن نیتˈ و ˈ اراده سخت ˈ بود، گفت: آنچه منعکس شد و دنیا نیز پذیرفت این است که طرفین برای انعقاد قرارداد نهایی در یک چارجوب زمانی مشخص اراده دارند.
این کارشناس هندی صاحب نظر در امور بین الملل، حق ایران را برای بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای مورد تاکید قرار داد و گفت: ماده چهار قرارداد عدم اشاعه هسته ای (ان پی تی) به همه کشورها حق می دهد که از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز استفاده کنند.
وی در ادامه این گفت وگو به سیاست های دوگانه در جهان در قبال عدم اشاعه هسته ای اشاره کرد و گفت: سازمان ملل در 18 اکتبر سال 2013 قطعنامه ای را صادر کرده و در آن از رژیم اسراییل خواسته که فورا به ان پی تی بپیوندد و تاسیسات هسته ای خود را به روی بازرسان این سازمان بگشاید.
دکتر قاضی گفت: واکنش های غرب در قبال این قطعنامه از یک سو مصداق سیاست دوگانه است و از سوی دیگر باعث نگرانی مردم جهان به خصوص در خاورمیانه از تسلیحات اتمی اسراییل می باشد.
کارشناس هندی تحریم های غرب را بر روی ایران برای کشورهای مختلف مضر خواند و گفت: روند روزافزون جهانی سازی موجب شده که کشورهای جهان بیش ازپیش به یکدیگر متکی شوند و بنابراین اعمال تحریم ها هم به کشورهای تحریم کننده و هم به کشورهای تحت تحریم آسیب می رساند.
وی در ادامه برخی مخالف ها و ایجاد موانع در قبال رویکرد جدید غرب به ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: عربستان احساس می کند که انعقاد یک قرارداد هسته ای بین تهران و قدرت های جهانی موجب افزایش اقتدار ایران در خاورمیانه خواهد شد و این امر به نفع ریاض نخواهد بود.
دکتر قاضی با اشاره به توطئه های مشترک عربستان و اسراییل در این راستا، اظهارداشت: آمریکا و دیگر کشورهای غربی باید در برابر فشار ریاض و تل آویو عاقلانه عمل کنند و زمینه را برای انجام موفقیت آمیز مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران برای انعقاد یک قرارداد نهایی مورد رضایت و قبول طرفین هموار سازند.
آساق * 3 * 1519 * 262 *
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]