واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پاکستان اتهام «جنگی طلبی» مطرح شده از سوی هند را رد کرد اسلام آباد - ایرنا - دولت پاکستان امروز (چهارشنبه) اتهام مطرح شده علیه این کشور از سوی نخست وزیر هند مبنی بر دخالت در حملات تروریستی در منطقه ˈکشمیرˈ را بی اساس دانست.
به گزارش ایرنا، خانم ˈتسنیم اسلمˈ سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه ای اعلام کرد: اسلام آباد قاطعانه هرگونه اتهام مطرح شده از سوی مقامات عالی دولت هند مبنی بر دخالت در اقدامات تروریستی را رد می کند.
وی تاکید کرد: اظهارات دولت هند در زمانی که مقام های پاکستانی تمایل برای برقراری روابط خوب با دهلی نو دارند، بسیار تاسف برانگیز است.
ˈنارندرا مودیˈ نخست وزیر هند دیروز (سه شنبه) ضمن سفر به کشمیر تحت نظارت این کشور؛ آنچه را که سیاست های ˈجنگ طلبانهˈ پاکستان و جنگ نیابتی تروریستی خواند، مورد انتقاد قرار داد.
مودی مدعی شد که کشور همسایه (پاکستان) قدرت خود را در جنگ های مرسوم از دست داده است، اما با استفاده از تروریسم به سیاست های جنگ طلبانه ادامه می دهد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی دولت پاکستان اظهارات مودی را ادامه سخنان بی پایه و اساس مقامات دهلی نو علیه اسلام آباد دانست و گفت: پاکستان همواره تروریسم را در هر شکل آن محکوم کرده است.
تسنیم اسلم گفت: سفر اخیر ˈنواز شریفˈ نخست وزیر پاکستان به دهلی نو برای شرکت در مراسم تحلیف نخست وزیر جدید هند بیانگر حرکت جدید اسلام آباد در مسیر بهبود روابط و گسترش همکاری ها با هند است.
وی افزود: استفاده از گفت وگوهای مسالمت آمیز برای حل اختلافات، گسترش همکاریها و تعاملات برای ارتقای روابط دوستانه پاکستان و هند در راستای صلح منطقه ای قرار دارد.
تسنیم اسلم با غیرواقعی دانستن ادعای هند مبنی بر دخالت پاکستان در اقدامات تروریستی گفت: پاکستان که خود بزرگترین قربانی تروریسم است در پی این پدیده شوم تاکنون بیش از 55 هزار نفر از شهروندانش را از دست داده است.
روابط میان پاکستان و هند از زمان استقلال پاکستان در سال 1326 شمسی (1947 میلادی) رقابتی و دارای سوءظن نسبت به یکدیگر است. مسائل مختلفی منجر به تقسیم و جدایی دو کشور شده، ولی یکی از مهمترین موضوع ها وضعیت منطقه بزرگ کشمر است.
تحلیلگران داخلی و کارشناسان خارجی با توجه به سه جنگ بین هند و پاکستان (جنگ کارگیل) که تا سال 1378 شمسی (1999) به طول انجامید، می گویند؛ زمان آن فرا رسیده که پاکستان و هند با چشم پوشی از منافع خود به فکر ثبات و سعادت کل منطقه باشند.
این تحلیلگران معتقدند: روابط و مشارکت پاکستان و هند می تواند به صلح منطقه و تعمیق همکاری های مختلف اقتصادی و ایجاد جایگاه مشترک برای دو کشور، کمک شایانی کند.
حملات تروریستی بمبئی در سال 1387 شمسی (2008 میلادی) که به مرگ 170 تن منجر شد؛ باعث بروز سردی در روابط هند و پاکستان شد با این حال مقامات و کارشناسان دو کشور بر ضرورت از سرگیری مذاکرات مجدد تاکید می کنند.
تبادل آتش میان مرزبانان پاکستان و هند در نوار مشترک مرزی نیز در حالی در روزهای اخیر گسترش یافته که دو کشور مصمم به عادی سازی روابط و ازسرگیری مذاکرات صلح هستند.
اخیرا دولت های پاکستان و هند توافق کردند که نشست قائم مقام های وزارتخانه های امور خارجه دو کشور دوم شهریور (24 اگوست) در اسلام آباد برگزار شود که این تحول نوید دهنده تلاش مجدد اسلام آباد و دهلی نور برای تنش زدایی و بهبود روابط دوجانبه است.
آساق*1*271*274* 1723 *1446
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]