واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۹ب.ظ)
معاون مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد قم تاکيد کرد: لزوم دريافت مجوز توسط تمامي پايگاه هاي خبري معاون مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامي استان قم از ساماندهي سايتهاي خبري و خبرگزاريها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خبر داد و گفت: سايتهاي بدون مجوز سريعا اقدام به اخذ مجوز کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي توکليان در نشست خبري که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم برگزار شد، سياست معاونت مطبوعات و تبليغات اين اداره کل را به هيچ عنوان ارائه آمار ندانست بلکه از تغيير رويکرد نگاه در جامعه سخن گفت و اظهار داشت: مديريت جهادي را بايد در سرعت عمل و نگاه جهادي تجربه کرده و نشان داد.
معاون مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامي استان قم ادامه داد: برگزاري جشنواره سراسري رسانه هاي ديني به عنوان يک کار فرا استاني، برگزاري جشنواره تبليغات و توجه به نشريات با رويکرد ديني از جمله برنامه هاي مهم اين معاونت در استان قم است.
وي در خصوص جشنواره سراسري رسانه هاي ديني گفت: با توجه به اهميت رسانههاي استان قم و همچنين ضرورت تقدير و تجليل از فعالان اين حوزه، جشنواره ملي رسانههاي ديني با محوريت حوزه، دين و مرجعيت در نيمه دوم امسال به صورت ملي برگزار ميشود.
توکليان يادآورشد: يکي از مهمترين انگيزهها براي حضور فعال در اين حوزه، حمايت و تجليل از فعالاني است که بدون هيچ چشمداشتي در زمينه توسعه فرهنگ ديني و پوشش اخبار ديني و مرجعيت فعاليت دارند.
وي گفت: اين جشنواره با توجه به اهميت توسعه فرهنگ ديني ميتواند در حوزه بينالمللي نيز برگزار شود و کشورهاي اسلامي همگي در اين جشنواره مشارکت کنند.
وي در ادامه به يکي ديگر از اقدامات معاونت مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامي قم اشاره کرد و افزود: در حوزه تبليغات فرمي طراحي شده است که به وسيله آن تمام مشخصات طرح و طراح در آن بايد ذکر شود و با اين روش از سرقت هنري جلوگيري شده و موجب رفع درگيري اصحاب هنر در اين موارد ميشود.
معاون مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم با اشاره به باطل شدن مجوز تعدادي از کانونهاي تبليغاتي طي ماههاي گذشته به دليل تخلفات صورت گرفته گفت: به بعضي از کانونهاي تبليغاتي اخطارهايي داده شده است که در صورت تکرار تخلفات مجوز آنها باطل خواهد شد؛ همچنين به دنبال ايجاد فضايي در حوزه تبليغات هستيم که افراد علاقمند به فعاليت صحيح در اين زمينه موفق به اين کار شوند.
وي ارتباط اصحاب رسانه و خبرگزاريهاي استان را با سايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ضعيف دانست و خاطرنشان کرد: سامانهاي طراحي شده است که ساماندهي سايتهاي خبري و خبرگزاريها را برعهده داشته و مجوز آنها را مورد بررسي قرار ميدهد و در همين راستا سايتهاي بدون مجوز بايد سريعا اقدام به اخذ مجوز کنند.
توکليان در ادامه به اهميت تشکيل تشکل ها در استان قم خاطر نشان ساخت: مهمترين تشکل در استان قم خانه مطبوعات است که اميدواريم با توجه به اساسنامه جديد در تشکيل اين تشکل رسانه اي گام مهم در پيشبرد اهداف مهم رسانه و خبرنگاران در استان قم برداشته شود.
وي با اشاره به اساسنامه جديد خانه مطبوعات اظهار داشت: تعريف نشدن درست خبرنگاران مجازي، فقدان هويت روزنامهنگاران، کمبود کار در عضوگيري و پيگيري بيمه اصحاب رسانه توسط صاحبان امتياز خبرگزاريها و روزنامهها از نواقص موجود در خانه مطبوعات بوده که در اساسنامه جديد به آن پرداخته و توجه شده است.
توکليان همچنين اظهار داشت: عدهاي از مهندسي انتخابات خانه مطبوعات در دور جديد سخن به ميان ميآورند که در جواب بايد بگويم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم هيچ اعتقادي به مهندسي انتخابات نداشته و از بروز چنين رفتارهايي نيز جلوگيري خواهد کرد چراکه مهمترين و جامعترين مکان اهالي رسانه، خانه مطبوعات است.
وي تصريح کرد: در اساسنامه جديد 15 وظيفه براي خانه مطبوعات تعريف شده است که چند مورد از آن شامل کمک به تامين حقوق و گسترش آزاديهاي قانوني و مسئولانه رسانههاي استان با رويکرد صنفي، کمک به اقتصاد رسانههاي استان از طريق آموزش و ترويج شيوههاي روزآمد مديريت رسانه، استعداديابي و حمايت از آموزش و اشتغال نيروهاي مستعد در حوزه خبرنگاري حرفهاي و بسط و تقويت ارتباط مطبوعات استان با دستگاههاي اجرايي و نهادهاي دولتي و عمومي و ساير صنوف و تشکلهاي قانوني است.
معاون مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم ادامه داد: از وظايف ديگر خانه مطبوعات تدوين بانکهاي اطلاعاتي روزنامهنگاران، همکاري با مراکز عرضه و فروش نشريات محلي به منظور تقويت سامانه توزيع مطبوعات در استان قم، دفاع از حقوق حرفهاي اعضا و داوري در اختلافات داخلي روزنامهنگاران، حل مشکلات صنفي اعضاء، تاسيس و تقويت تعاوني و صندوق اعتباري حمايت براي اعضاي خانه مطبوعات، تدوين و اجراي برنامههاي فرهنگي آموزشي در مسير توسعه کيفي مطبوعات استان، آسيبشناسي فعاليتهاي مطبوعاتي، ايجاد بستري براي خدمات رسانهاي و آموزش شيوههاي حرفهاي روزنامهنگاري و خبرنگاري است.
وي ابراز داشت: مطبوعات و رسانههاي کشور از جمله مطبوعات و مراکز خبري استاني به عنوان يکي از موثرترين عوامل رشد فرهنگ عمومي کشور نقشي اساسي در راستاي تحقق اهداف مقدس انقلاب اسلامي و آرمانهاي امام راحل دارند.
توکليان با اشاره به اهميت امر خبر و خبررساني، اظهار داشت: رسانههاي استان نبايد در خبررساني جانبداري کنند و صداقت در خبر يکي از اصول اصلي خبرنگاري است.
وي در خصوص اولويتهاي نحوه توزيع يارانه مطبوعات تصريح کرد: اولويتهاي موضوعي در خصوص دستورالعمل نحوه توزيع يارانه مطبوعات اعلام شده که داراي هفت اولويت «قرآن احکام اسلامي و شعائر ديني، رهنگ ايثار، شهادت و دفاع مقدس، ترويج سبک زندگي اسلامي، هر يک از محورهاي 24 گانه اقتصاد مقاومتي، ترويج زبان فارسي يا اهتمام به فعاليت در کشورهاي فارسيزبان، پرهيز از واگرايي و تحکيم همبستگي ملي توسط روزنامهها و هفتهنامههايي که با گستره توزيع استانهاي مرزي توزيع و منتشر ميشوند و همچنين افزايش سواد علمي جامعه و رسانههايي با رويکرد علم براي عموم مردم» است.
معاون مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم ادامه داد: اين دستورالعمل ملزم ميکند، رسانههايي که با اين هفت اولويت موضوعي کار ميکنند از يارانه چندين برابري مطبوعات برخوردار ميشوند.
توکليان يادآورشد: از اولويتهاي اصلي افزايش اعطاي يارانههاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به مطبوعات و رسانهها، فعاليت مستمر در حوزه قرآن، اهل بيت(ع)، فرهنگ ايراني اسلامي، اقتصاد مقاومتي و.... است.
وي با اشاره به لازم بودن کسب مجوز جهت بنرهاي تبليغاتي در سطح شهر تأکيد کرد: انجام کارهاي تبليغاتي در سطح شهر ملزم به کسب مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان است که از سوي برخي ارگانها به دليل عدم دريافت مجوز جهت چاپ اين بنرها در سطح شهر، تخلف صورت ميگيرد.
معاون مطبوعات و تبليغات اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامي استان قم در بخش پاياني سخنان خود عنوان کرد: بايد توجه داشت که استان قم با وجود شش هزار هنرمند چقدر توانسته نقش اثر گذاري در رسانه ايفا کند و رسانه ها چقدر از اين ظرفيت در رسانه خود بهره مند شده اند چرا که ما نبايد تنها فقط به بايد و نبايدها توجه و اشاره داشته باشيم بلکه رسانه ها بايد با نگاهي مطالبه گر به رشد و تعالي فرهنگي جامعه کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]