محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830125782
تفکیک درمانی بین معتادان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تفکیک درمانی بین معتادان تهران - ایرنا - اعتیاد به عنوان یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی و گستردگی آن بین مردان و زنان، کارشناسان و آسیب شناسان را بر آن داشته که برای درمان این پدیده ناهنجار، تفکیک درمانی را لحاظ کنند.
برای نخستین بار در کشور، معتادان زن و مرد را در مرکز ملی مطالعات اعتیاد از هم جدا کرده و شیوه های درمانی متفاوتی را برای آنان به کار می گیرند.
تفکیک جنسیتی بین معتادان مساله ای است که تازه کار آن آغاز شده و کارشناسان امیدوارند با این روش موفقیت بیشتری در درمان اعتیاد زنان به دست آید.
هرچند بسیاری از افراد اعتیاد را پدیده ای مردانه می دانند، اما این معضل در بین زنان نیز وجود دارد و اثرات سوء بیشتری بر خانواده و جامعه دارد.
طبق آمار وزارت بهداشت به ازای هر هشت مرد معتاد، یک زن معتاد وجود دارد و با توجه به اینکه روزانه هشت نفر بر اثر اعتیاد در کشور جان خود را از دست می دهند، از اعتیاد به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده جمعیت کشور نیز یاد می شود.
** لزوم تفکیک جنسیتی در اعتیاد زنان و مردان
فلوشیپ اعتیاد و رفتارهای پرخطر مرکز ملی مطالعات اعتیاد درباره اعتیاد زنان و مردان می گوید: وقتی اعتیاد زنان مطرح می شود، نگرانی افرادی که روی درمان آن کار کنند نیز بیشتر می شود.
دکتر «عفت السادات مرقاتی خویی» در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا با اعلام به صدا در آمدن زنگ خطر اعتیاد در زنان، می افزاید: روند درمانی اعتیاد در زنان کاملا متفاوت از مردان بوده و در زنان باید روند درمانی ویژه آنها طراحی شود.
وی خاطرنشان می کند: نمی توانیم کاری را که دقیقا برای مردان معتاد انجام می دهیم، برای زنان نیز انجام دهیم و لازم است نگاه متفاوتی به اعتیاد زنان داشته باشیم.
فلوشیپ اعتیاد و رفتارهای پرخطر مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: درمان های اعتیاد برای زنان گاهی اثربخش نیستند که این امر نگران کننده است اما مطالعات و تحقیقات نشان می دهد که نباید این درمان ها را «غیراثربخش» دانست بلکه باید به این مساله فکر کرد که ویژگی ها و شاخص های جنسیتی باعث شده که درمان مورد نظر در زنان اثر بخشی خود را نشان ندهد.
مرقاتی خویی می افزاید: با توجه به این موضوع، جوامعی که نگران جمعیت معتادشان بودند، اقدام به جنسیتی کردن درمان ها کرده یعنی برخی شیوه های درمانی اختصاصا برای زنان و برخی دیگر اختصاصا برای مردان طراحی شد.
وی خاطرنشان می کند: در ایران نیز به تازگی کلیینیک درمان اعتیاد زنان طراحی و تاسیس شده که این مساله به این معنا نیست که پیش از این، زنان برای درمان اعتیاد مراجعه نمی کردند بلکه اکنون با راه اندازی این مرکز، ملاحظات جنسیتی برای آنان در نظر گرفته می شود.
فلوشیپ اعتیاد و رفتارهای پرخطر مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: یکی از ویژگی های این مرکز این است که ساعت ویزیت آن از مردان جدا شده زیرا در اعتیاد نه تنها خود بیماران و اعضای خانواده اش تمایلی به اختلاط زنان و مردان ندارند، بلکه خود درمانگران هم مایل نیستند که اختلاط زن و مرد در این حوزه اتفاق بیفتد.
مرقاتی خویی با تاکید براینکه ملاحظات فرهنگی جزو اساسنامه کلینیک درمان اعتیاد زنان قرار گرفته، ادامه می دهد: یکی دیگر از کارهای انجام شده در کلینیک درمان اعتیاد زنان، انتخاب درمانگران با جنسیت موافق است، یعنی اینکه تلاش کرده ایم حتما درمانگران را از گروه متخصصان زن انتخاب کنیم.
وی تصریح می کند: ویژگی خاص دیگر کلینیک درمان اعتیاد زنان این است که ما در اینجا صرفا دارودرمانی مانند درمان های جایگزین متادون و بوپرنورفین را ارائه نمی دهیم و با توجه به اینکه مهمترین نیازهایی که زنان معتاد با آن دست و پنجه نرم می کنند، گرفتن خدمات سلامت جنسی است پس کلینیک سلامت جنسی، داخل کلینیک زنان معتاد تاسیس شده است.
وی که مسوولیت کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد را نیز برعهده دارد، خدمات زوج درمانی، مشاوره و راهنمایی به زنان معتاد و برگزاری کلاس های آموزشی به شکل گروهی و فردی را از جمله خدمات ارائه شده در این کلینیک عنوان می کند.
مرقانی خویی تصریح می کند: فراموش نکنید همه مراجعان ما، زنان معتاد نیستند بلکه برخی از آنان همسران مردان معتاد هستند که ما تمام خدمات درمان اعتیاد را به شکل جامع نگر به آنان ارائه می دهیم.
مسوول کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: به زنان معتاد در این کلینیک، آموزش های راجع به سلامت جنسی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر جنسی را آموزش داده و در این کلاس ها علاوه بر پرداختن به مسایل مخاطره آمیز، برای ارتقای کیفیت زندگی زناشویی این افراد نیز تلاش می کنیم.
مرقاتی خویی می افزاید: اعتقاد براین است که اگر روابط زناشویی زوجین معتاد بهبود یابد، بطور قطع در فرایند رهایی از اعتیاد تاثیر بسزایی دارد و این مساله را تحقیقات بین المللی نیز نشان داده است.
وی ادامه می دهد: در کلاس های فردی نیز خدمات مشاوره زوجین، آموزش چگونگی مدیریت داخل خانواده و تربیت فرزندان نیز ارائه می شود زیرا طبیعتا مادر و پدر نقش اول را در تربیت فرزندان بازی می کنند بنابراین تلاش می شود روند «والدگری مثبت» را به خانواده های دارای عضو معتاد، آموزش داده شود.
مسوول کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: هم خود اعتیاد و هم ترک آن، تاثیراتی روی عملکرد جنسی معتادان دارد و این مرکز تلاش دارد مشکلات جنسی معتادان را برطرف کند.
مرقاتی خویی درباره معتادان مبتلا به ایدز یا دیگر بیماری های واگیر نیز می افزاید: فعلا اینگونه افراد را شناسایی کرده و آنان را به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بیمارستان امام خمینی(ره) ارجاع می دهیم یا از مرکز تحقیقات ایدز کمک می گیریم که این بیماران را مراقبت کنیم.
** انگ زدایی از زنان معتاد
مسوول کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد، انگ زدایی از زنان معتاد را از دیگر تلاش های این مرکز عنوان می کند و می گوید: این تصور که ما اعتیاد تمام مراجعه کنندگان را درمان کرده تا دیگر آنان مواد مصرف نکنند، باریک بینی است و اگر جامع به موضوع نگاه نکنیم، نمی توانیم جلوی لغزش های مکرر آنان را بگیریم.
مرقاتی خویی تاکید می کند: به عنوان متخصص در این حوزه ادعا می کنم اگر بتوانیم جنبه های دیگر زندگی این زنان معتاد را هم دریابیم می توانیم بطور چشمگیری جلوی لغزش و آسیب های اجتماعی آنان را بگیریم و حتی تا جایی پیش برویم که با فرهنگسازی از آنان انگ زدایی کنیم.
وی اضافه می کند: یکی از عواملی که باعث می شود زنان معتاد در انزوا قرار گیرند و نتوانند به زندگی اجتماعی قبلی خود برگردند، نگاه بد و انگی است که جامعه به آنان می زند، بنابراین در کنار برنامه های آموزشی باید برنامه های حمایتی نیز به آنان ارائه شود و به نظر می آید اینگونه اقدامات در این مرکز موفق بوده است.
این مقام مسوول در مرکز اعتیاد زنان می گوید: نمی توانم ادعا کنم سرمان تا آن اندازه شلوغ است که نمی توانیم بیماران را مدیریت کنیم، البته دلم می خواهد این اتفاق بیفتد؛ این اتفاق زمانی می افتد که جامعه بداند ارائه این خدمات ویژه ضروری بوده و علاوه بر آن، مرکزی هست که این خدمات را ارائه می دهد و رسانه ها نیز باید در این زمینه کمک کنند.
مرقاتی خویی می افزاید: بیماران در بدو ورود به این مرکز تصمیم می گیرند از کدام روش درمانی (متادون یا بوپرنورفین) استفاده کنند، البته بستگی به این مساله نیز دارد که مواد مخدر یا محرک مصرف می کنند.
وی خاطرنشان می کند: معتادان توسط تیم پزشکی و روانشناسی ارزیابی می شوند و بر اساس شرایط بیمار، رویکرد درمانی به او ارائه خواهد شد.
مرقاتی خویی ادامه می دهد: ارائه این خدمات نیاز صد در صد معتادان است و زوج درمانی های ما به شدت موثر بوده است.
این مقام مسوول در مرکز اعتیاد زنان می گوید: چون تازه این کلینیک راه اندازی شده، هزینه ها پایین است و حتی جلسات اول مشاوره زوج و سلامت جنسی برای زنانی که مراجعه می کنند، رایگان و جلسات بعدی در حد تعرفه های دولتی است.
مرقاتی خویی تصریح می کند: نمی توان زمان مشخصی برای درمان بیماران تعیین کرد چون وابسته به شرایط خود فرد و شرایط محیطی و پیرامون او است.
وی تاکید می کند: می خواهیم این مرکز را به قطب اصلی آموزش در حوزه درمان های اعتیاد تبدیل کنیم و راه اندازی آن در دیگر استان های کشور نیز ممکن است، به شرط آنکه بتوانیم افراد حرفه ای در این حوزه تعلیم دهیم.
مرقاتی خویی می گوید: حتی پیش بینی کردیم که این تعلیمات را به کشورهای اطراف اشاعه دهیم و بطور مثال به آنان آموزش دهیم که کلینیک های درمان اعتیاد زنان باید چه ویژگی هایی داشته باشد و از چه متخصصانی باید در این کلینیک استفاده شود.
اجتمام(5) ** 9185 ** 1071
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
صفحات پیشنهادی
رئیس انجمن پزشکان بدون مرز ایران خطاب به رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی انجمن پزشکان بدون مرز ایران آما
رئیس انجمن پزشکان بدون مرز ایران خطاب به رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانیانجمن پزشکان بدون مرز ایران آماده ارائه خدمات درمانی در غزه استرئیس انجمن پزشکان بدون مرز ایران در نامهای به رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی گفت این انجمن آماده است تا پشتیبانی و همکاری کامل خودبخشنامه تفکیک جنسیتی شهرداری تهران خلاف کنوانسیون های بین المللی است
بخشنامه تفکیک جنسیتی شهرداری تهران خلاف کنوانسیون های بین المللی است قائممقام وزیر کار در امور بینالملل وزارت کار در نامهای به شهرداری تهران لغو بخشنامه اخیر شهرداری تهران برای جداسازی فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد را خواستار شده و اعلام کرده است که این بخشنامه خلاف کنووزارت کار، دستور قالیباف برای تفکیک جنسیتی را غیر قانونی دانست: این کار مخالف قوانین بین المللی است
وزارت کار دستور قالیباف برای تفکیک جنسیتی را غیر قانونی دانست این کار مخالف قوانین بین المللی است وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در نامهای به شهرداری تهران لغو بخشنامه اخیر شهرداری تهران برای جداسازی فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد را خواستار شده و اعلام کرده است که اینحجتالاسلام والمسلمین رشاد در تبیین نظریه اسلامی پیشرفت: لزوم تفکیک بین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و نظریه اسل
حجتالاسلام والمسلمین رشاد در تبیین نظریه اسلامی پیشرفت لزوم تفکیک بین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و نظریه اسلامی پیشرفتحجتالاسلام والمسلمین رشاد گفت تفاوت پیشرفتورزی و الگوی پیشرفت این است که نظریه پیشرفت یک انگاره نظریه است اما الگو یک سابقه عملی دارد بنابراین نظریه پیشرفتنمایشگاه گردشگری با تفکیک جنسیتی بینالمللی نمیشود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۱۹ – هشتمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته درحالی بهمنماه امسال برگزار میشود که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از هشت سال تصمیم گرفت خود را وارد سیاستگذاریها و تصمیمگیریهای این نمایشگاه کند معاون گردشگری کشور دلیل این تصمیم را در نتیجهینمایشگاه گردشگری با تفکیک جنسیتی بینالمللی نمیشود
یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ هشتمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته درحالی بهمنماه امسال برگزار میشود که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از هشت سال تصمیم گرفت خود را وارد سیاستگذاریها و تصمیمگیریهای این نمایشگاه کند معاون گردشگری کشور دلیل این تصمیم را در نتیکشف ارتباط بین هورمون درمانی و ابتلا به سرطان تخمدان در زنان یائسه
سهشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۱ محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک دریافتند زنانی که پس از یائسگی دورهای از هورمون درمانی را پشت سر گذاشتهاند یا در حال حاضر هورمون درمانی میشوند در مقایسه با کسانی که هرگز هورمون درمانی نشدهاند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند بهدفاع طلایی از تفکیک جنسیتی در شهرداری: لزومی ندارد به خاطر عضویت در کنوانسیون بینالمللی اعتقادات خود را زیر پ
دفاع طلایی از تفکیک جنسیتی در شهرداری لزومی ندارد به خاطر عضویت در کنوانسیون بینالمللی اعتقادات خود را زیر پا بگذاریم نایب رئیس شورای شهر تهران گفت لزومی ندارد که ما به خاطر اینکه عضو کنوانسیون بینالمللی باشیم اعتقادات خود را زیر پا بگذاریم به گزارش نامه نیوز مرتضی طلایی در10 میلیارد ریال برای ادامه کار مرکز درمانی شهر اهرم تصویب شد
10 میلیارد ریال برای ادامه کار مرکز درمانی شهر اهرم تصویب شد بوشهر- ایرنا - فرماندار تنگستان گفت امسال در کمیته برنامه ریزی این شهرستان 10 میلیارد ریال اعتبار برای ادامه کار پروژه در دست ساخت درمانگاه شهید رجایی شهر اهرم مرکز این شهرستان مصوب شده است به گزارش ایرنا غلامرضا ترکوزیر رفاه: طرح تحول سلامت حتی به قیمت کوچک شدن وزارت رفاه باید موفق شود/ کاهش سهم مردم از هزینه های درمانی به
وزیر رفاه طرح تحول سلامت حتی به قیمت کوچک شدن وزارت رفاه باید موفق شود کاهش سهم مردم از هزینه های درمانی به ۸ ۸درصدوزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت دولت تمام قد پشت طرح تحول سلامت ایستاده است این طرح حتی به قیمت کوچک شدن وزارت رفاه باید موفق شود البته هنوز طرح تحول سلامت بهبیمارستانها باید با نگاهی متفاوت اداره شوند/ حفظ حرمت بیمار در مراکز درمانی
اجتماعی بهداشت و سلامت بیمارستانها باید با نگاهی متفاوت اداره شوند حفظ حرمت بیمار در مراکز درمانی رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران از بیمارستان به عنوان یکی از سختترین فرآیندهای مدیریتی در وزارت بهداشت نام برد و گفت امروز باید نگاه های جدید در بیمارستانها اعمال شود به گزارشاعلام آمادگی هلالاحمر برای برپایی بیمارستان صحرایی در غزه/ اعزام تیم درمانی و ارزیاب در صورت صدور مجوز پرواز
اعلام آمادگی هلالاحمر برای برپایی بیمارستان صحرایی در غزه اعزام تیم درمانی و ارزیاب در صورت صدور مجوز پروازمعاون بهداشت درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر از اعلام آمادگی این جمعیت برای اعزام تیم ۴ نفره پزشکی و استقرار بیمارستان سریعالاحداث صحرایی با همه امکانات در غزه برای اراوزیر بهداشت: ما مسئولان نباید کارهای کوچکمان را بزرگ ببینیم/خبرنگاران سلامت انجمن تشکیل دهند
وزیر بهداشت ما مسئولان نباید کارهای کوچکمان را بزرگ ببینیم خبرنگاران سلامت انجمن تشکیل دهندوزیر بهداشت گفت اگر مردم را به حقوقشان آشنا کنیم و اعلام خطر کنیم و بگوییم که کجا سلامتیشان در خطر است آنها مراقبت بیشتری خواهند کرد مانند اتفاقی که در روغن پالم افتاد به گزارش خبرنگار بمدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد نظارت مددکاران بر مکان خواب معتادان بهبودیافته/ زندان در انتظار
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر دادنظارت مددکاران بر مکان خواب معتادان بهبودیافته زندان در انتظار بهبودیافتگانی که به اعتیاد بازمیگردندمدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر از نظارت مددکاران بر محل خواب بهبودیافتگان به وسیله مددکاران خبر داد فرید براتی سده در گفتوگواز بینی نفس میکشید یا دهان؟!
از بینی نفس میکشید یا دهان همه افراد حداقل یک بار هم که شده تنفس از طریق دهان را تجربه کردهاند برخی نیز همیشه و به صورت عادت از طریق دهان تنفس میکنند اما تنفس دهانی اختلالی است که در صورت نادیده گرفته شدن میتواند عوارضی را به همراه داشته باشد این عوارض شامل اختلال در خواوزیر بهداشت:آموزش پرسنل بهداشتی درمانی عوارض انتقال خون غیر ضروری را کاهش میدهد
جمعه ۱۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۱ وزیر بهداشت در یادداشتی به مناسبت 9 مرداد روز ملی اهدای خون تاکید کرد آموزش پرسنل بهداشتی درمانی کشور در زمینه استفاده مناسب و بهجای خون عوارض مختلف انتقال خون غیر ضروری را به شدت کاهش میدهد به گزارش سرویس سلامت ایسنا در این یادداشت آمده است نهمشرایط صدور مجوز سقط درمانی اعلام شد
شرایط صدور مجوز سقط درمانی اعلام شد تهران- ایرنا- رییس اداره پزشکی قانونی مرکزی تهران شرایط ضروری و مدارک لازم برای تشکیل پرونده سقط درمانی و صدور مجوز آن را تشریح کرد دکتر آمنه بیک محمدی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا در مورد شرایط ضروری برای صدور مجوز سقط-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها