تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه نفس از لذتهاى دنيوى سودمندترين روزه‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851826997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفکیک درمانی بین معتادان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تفکیک درمانی بین معتادان تهران - ایرنا - اعتیاد به عنوان یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی و گستردگی آن بین مردان و زنان، کارشناسان و آسیب شناسان را بر آن داشته که برای درمان این پدیده ناهنجار، تفکیک درمانی را لحاظ کنند.


برای نخستین بار در کشور، معتادان زن و مرد را در مرکز ملی مطالعات اعتیاد از هم جدا کرده و شیوه های درمانی متفاوتی را برای آنان به کار می گیرند.
تفکیک جنسیتی بین معتادان مساله ای است که تازه کار آن آغاز شده و کارشناسان امیدوارند با این روش موفقیت بیشتری در درمان اعتیاد زنان به دست آید.
هرچند بسیاری از افراد اعتیاد را پدیده ای مردانه می دانند، اما این معضل در بین زنان نیز وجود دارد و اثرات سوء بیشتری بر خانواده و جامعه دارد.
طبق آمار وزارت بهداشت به ازای هر هشت مرد معتاد، یک زن معتاد وجود دارد و با توجه به اینکه روزانه هشت نفر بر اثر اعتیاد در کشور جان خود را از دست می دهند، از اعتیاد به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده جمعیت کشور نیز یاد می شود.

** لزوم تفکیک جنسیتی در اعتیاد زنان و مردان
فلوشیپ اعتیاد و رفتارهای پرخطر مرکز ملی مطالعات اعتیاد درباره اعتیاد زنان و مردان می گوید: وقتی اعتیاد زنان مطرح می شود، نگرانی افرادی که روی درمان آن کار کنند نیز بیشتر می شود.
دکتر «عفت السادات مرقاتی خویی» در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا با اعلام به صدا در آمدن زنگ خطر اعتیاد در زنان، می افزاید: روند درمانی اعتیاد در زنان کاملا متفاوت از مردان بوده و در زنان باید روند درمانی ویژه آنها طراحی شود.
وی خاطرنشان می کند: نمی توانیم کاری را که دقیقا برای مردان معتاد انجام می دهیم، برای زنان نیز انجام دهیم و لازم است نگاه متفاوتی به اعتیاد زنان داشته باشیم.
فلوشیپ اعتیاد و رفتارهای پرخطر مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: درمان های اعتیاد برای زنان گاهی اثربخش نیستند که این امر نگران کننده است اما مطالعات و تحقیقات نشان می دهد که نباید این درمان ها را «غیراثربخش» دانست بلکه باید به این مساله فکر کرد که ویژگی ها و شاخص های جنسیتی باعث شده که درمان مورد نظر در زنان اثر بخشی خود را نشان ندهد.
مرقاتی خویی می افزاید: با توجه به این موضوع، جوامعی که نگران جمعیت معتادشان بودند، اقدام به جنسیتی کردن درمان ها کرده یعنی برخی شیوه های درمانی اختصاصا برای زنان و برخی دیگر اختصاصا برای مردان طراحی شد.
وی خاطرنشان می کند: در ایران نیز به تازگی کلیینیک درمان اعتیاد زنان طراحی و تاسیس شده که این مساله به این معنا نیست که پیش از این، زنان برای درمان اعتیاد مراجعه نمی کردند بلکه اکنون با راه اندازی این مرکز، ملاحظات جنسیتی برای آنان در نظر گرفته می شود.
فلوشیپ اعتیاد و رفتارهای پرخطر مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: یکی از ویژگی های این مرکز این است که ساعت ویزیت آن از مردان جدا شده زیرا در اعتیاد نه تنها خود بیماران و اعضای خانواده اش تمایلی به اختلاط زنان و مردان ندارند، بلکه خود درمانگران هم مایل نیستند که اختلاط زن و مرد در این حوزه اتفاق بیفتد.
مرقاتی خویی با تاکید براینکه ملاحظات فرهنگی جزو اساسنامه کلینیک درمان اعتیاد زنان قرار گرفته، ادامه می دهد: یکی دیگر از کارهای انجام شده در کلینیک درمان اعتیاد زنان، انتخاب درمانگران با جنسیت موافق است، یعنی اینکه تلاش کرده ایم حتما درمانگران را از گروه متخصصان زن انتخاب کنیم.
وی تصریح می کند: ویژگی خاص دیگر کلینیک درمان اعتیاد زنان این است که ما در اینجا صرفا دارودرمانی مانند درمان های جایگزین متادون و بوپرنورفین را ارائه نمی دهیم و با توجه به اینکه مهمترین نیازهایی که زنان معتاد با آن دست و پنجه نرم می کنند، گرفتن خدمات سلامت جنسی است پس کلینیک سلامت جنسی، داخل کلینیک زنان معتاد تاسیس شده است.
وی که مسوولیت کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد را نیز برعهده دارد، خدمات زوج درمانی، مشاوره و راهنمایی به زنان معتاد و برگزاری کلاس های آموزشی به شکل گروهی و فردی را از جمله خدمات ارائه شده در این کلینیک عنوان می کند.
مرقانی خویی تصریح می کند: فراموش نکنید همه مراجعان ما، زنان معتاد نیستند بلکه برخی از آنان همسران مردان معتاد هستند که ما تمام خدمات درمان اعتیاد را به شکل جامع نگر به آنان ارائه می دهیم.
مسوول کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: به زنان معتاد در این کلینیک، آموزش های راجع به سلامت جنسی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر جنسی را آموزش داده و در این کلاس ها علاوه بر پرداختن به مسایل مخاطره آمیز، برای ارتقای کیفیت زندگی زناشویی این افراد نیز تلاش می کنیم.
مرقاتی خویی می افزاید: اعتقاد براین است که اگر روابط زناشویی زوجین معتاد بهبود یابد، بطور قطع در فرایند رهایی از اعتیاد تاثیر بسزایی دارد و این مساله را تحقیقات بین المللی نیز نشان داده است.
وی ادامه می دهد: در کلاس های فردی نیز خدمات مشاوره زوجین، آموزش چگونگی مدیریت داخل خانواده و تربیت فرزندان نیز ارائه می شود زیرا طبیعتا مادر و پدر نقش اول را در تربیت فرزندان بازی می کنند بنابراین تلاش می شود روند «والدگری مثبت» را به خانواده های دارای عضو معتاد، آموزش داده شود.
مسوول کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد می گوید: هم خود اعتیاد و هم ترک آن، تاثیراتی روی عملکرد جنسی معتادان دارد و این مرکز تلاش دارد مشکلات جنسی معتادان را برطرف کند.
مرقاتی خویی درباره معتادان مبتلا به ایدز یا دیگر بیماری های واگیر نیز می افزاید: فعلا اینگونه افراد را شناسایی کرده و آنان را به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بیمارستان امام خمینی(ره) ارجاع می دهیم یا از مرکز تحقیقات ایدز کمک می گیریم که این بیماران را مراقبت کنیم.

** انگ زدایی از زنان معتاد
مسوول کلینیک سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد، انگ زدایی از زنان معتاد را از دیگر تلاش های این مرکز عنوان می کند و می گوید: این تصور که ما اعتیاد تمام مراجعه کنندگان را درمان کرده تا دیگر آنان مواد مصرف نکنند، باریک بینی است و اگر جامع به موضوع نگاه نکنیم، نمی توانیم جلوی لغزش های مکرر آنان را بگیریم.
مرقاتی خویی تاکید می کند: به عنوان متخصص در این حوزه ادعا می کنم اگر بتوانیم جنبه های دیگر زندگی این زنان معتاد را هم دریابیم می توانیم بطور چشمگیری جلوی لغزش و آسیب های اجتماعی آنان را بگیریم و حتی تا جایی پیش برویم که با فرهنگسازی از آنان انگ زدایی کنیم.
وی اضافه می کند: یکی از عواملی که باعث می شود زنان معتاد در انزوا قرار گیرند و نتوانند به زندگی اجتماعی قبلی خود برگردند، نگاه بد و انگی است که جامعه به آنان می زند، بنابراین در کنار برنامه های آموزشی باید برنامه های حمایتی نیز به آنان ارائه شود و به نظر می آید اینگونه اقدامات در این مرکز موفق بوده است.
این مقام مسوول در مرکز اعتیاد زنان می گوید: نمی توانم ادعا کنم سرمان تا آن اندازه شلوغ است که نمی توانیم بیماران را مدیریت کنیم، البته دلم می خواهد این اتفاق بیفتد؛ این اتفاق زمانی می افتد که جامعه بداند ارائه این خدمات ویژه ضروری بوده و علاوه بر آن، مرکزی هست که این خدمات را ارائه می دهد و رسانه ها نیز باید در این زمینه کمک کنند.
مرقاتی خویی می افزاید: بیماران در بدو ورود به این مرکز تصمیم می گیرند از کدام روش درمانی (متادون یا بوپرنورفین) استفاده کنند، البته بستگی به این مساله نیز دارد که مواد مخدر یا محرک مصرف می کنند.
وی خاطرنشان می کند: معتادان توسط تیم پزشکی و روانشناسی ارزیابی می شوند و بر اساس شرایط بیمار، رویکرد درمانی به او ارائه خواهد شد.
مرقاتی خویی ادامه می دهد: ارائه این خدمات نیاز صد در صد معتادان است و زوج درمانی های ما به شدت موثر بوده است.
این مقام مسوول در مرکز اعتیاد زنان می گوید: چون تازه این کلینیک راه اندازی شده، هزینه ها پایین است و حتی جلسات اول مشاوره زوج و سلامت جنسی برای زنانی که مراجعه می کنند، رایگان و جلسات بعدی در حد تعرفه های دولتی است.
مرقاتی خویی تصریح می کند: نمی توان زمان مشخصی برای درمان بیماران تعیین کرد چون وابسته به شرایط خود فرد و شرایط محیطی و پیرامون او است.
وی تاکید می کند: می خواهیم این مرکز را به قطب اصلی آموزش در حوزه درمان های اعتیاد تبدیل کنیم و راه اندازی آن در دیگر استان های کشور نیز ممکن است، به شرط آنکه بتوانیم افراد حرفه ای در این حوزه تعلیم دهیم.
مرقاتی خویی می گوید: حتی پیش بینی کردیم که این تعلیمات را به کشورهای اطراف اشاعه دهیم و بطور مثال به آنان آموزش دهیم که کلینیک های درمان اعتیاد زنان باید چه ویژگی هایی داشته باشد و از چه متخصصانی باید در این کلینیک استفاده شود.
اجتمام(5) ** 9185 ** 1071



22/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن