تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850697633




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خزر را امروز دریابیم، فردا دیر است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خزر را امروز دریابیم، فردا دیر است نوشهر-ایرنا- پنج کشور ساحلی دریای خزر 21 مرداد سال 1385 ، کنوانسیون حفاظت از محیط زیست خزر با عنوان کنوانسیون تهران را لازم الاجرا اعلام کردند تا همه به یاد داشته باشیم که پیش از بحرانی شدن اوضاع این دریا، باید آن را دریابیم.


به گزارش ایرنا، برنامه محیط زیست سازمان ملل نیز روز 21 مرداد را به عنوان روز دریای خزر نامگذاری کرد و همه ساله کشورهای ساحلی این دریا در چنین روزی، برنامه های ویژه ای را به اجرا در می آورند.
گرچه اختصاص یک روز به عنوان روز دریای خزر اقدام موثری است اما برای رهایی این دریا از مشکلات بسیاری که با آن مواجه است، کشورهای ساحلی به طور مستمر و در تعامل سازنده با یکدیگر و با آسیب شناسی های دقیق در عرصه های زیست محیطی، اکولوژیک و مسایل مربوط به آبزیان توجه خاص نسبت به این دریا داشته باشند، زیرا هرگونه بی توجهی نسبت به این موضوع، بحرانی بزرگ را برای منطقه به بار خواهد آورد.
دریای خزر با وسعت 400 هزار کیلومتر مربع، 1200 کیلومتر طول و به طور میانگین 330 کیلومتر عرض داشته در عمیق ترین نقاط 1025 متر عمق دارد.
وسعت حوضه آبگیر دریای خزر 3 میلیون و 770 هزار کیلومتر مربع بوده و طول خط ساحلی کل دریا با جزایر نیز چیزی نزدیک به 7 هزار کیلومتر است که طول ساحل کشورمان 860 کیلومتر است.
دریای خزر دارای بیش ار 50 جزیره است که مساحت آنها 350 کیلومتر مربع برآورد شده و رودخانه های مهمی نظیر ولگا، اورال، اترک، سولاک، سمور، کورا و سفیدرود به این دریای می ریزد.
مسایل زیست محیطی و برخی آلودگی ها، بهره برداری های بی رویه از منابع بستر این دریا و آبزیان و در نتیجه کاهش شدید ذخایر آبزیان آن به ویژه ماهیان خاویاری و بر هم خوردن تنوع زیستی آن و در راس آنها بی توجهی کشورهای حاشیه در نگهداری از این موهبت الهی و عدم همکاری آنها در حفظ این دریا از جمله مسایل و مشکلاتی است که امروز شرایط این دریا را به بحران نزدیک کرده است.
انجام اقداماتی برای کاستن از گسترده تهدیدات این دریا آن هم در سریع ترین زمان ممکن، موضوعی اساسی و حیاتی برای نجات بزرگترین دریاچه جهان از مشکلات موجود است.
اجرای هر چه سریع تر برنامه هایی برای حفاظت از محیط زیست این دریا از سوی کشورهای ساحلی و اجرای کنوانسیون های مرتبط با آن با نظارت سازمان ملل و نهادهای بین المللی در این خصوص، کنترل مستمر و منظم نوسانات دریای خزر و ارایه راهکارهای لازم به منظور همزیستی مسالمت آمیز با دریا، شناسایی مناطق آسیب پذیر ساحل در مقابل مخاطرات دریایی، ایجاد بانک اطلاعات آب و هواشناسی و داده های مورفولوژیک دریای خزر، برنامه ریزی جهت احداث ایستگاه های دریایی به منظور تهیه داده های پایه پارامترهای دریایی از جمله ضروریاتی است که کارشناسان مختلف بر آن تاکید کرده اند.
پنج کشور ایران، روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان کشورهای حاشیه ای این دریا محسوب شده که نزدیک به 4 درصد ازجمعیت جهان در این کشورها ساکن هستند. کشورهای ارمنستان، گرجستان و ترکیه هم دارای حوضه آبریز به دریای خزر هستند.
دریای خزر همواره به عنوان یکی از منابع تولید ماهیان خاوریاری در جهان مطرح بوده است، اما به گفته کارشناسان در حالی که سه دهه پیش میزان تولید خاویار در این دریا بیش از 200 تن بوده، این میزان اکنون به 10 تن تقلیل یافته است که این موضوع خود به تنهایی زنگ خطری برای کشورهای ساحلی به منظور برنامه ریزی برای استفاده منطقی تر از منابع این دریا و تلاش در جهت حفظ و افزایش تنوع زیستی آن است.
سرازیر شدن فاضلاب ها و آب های آلوده بعضا صنعتی و شیمیایی به این دریا نیز منابع زیستی خزر را تهدید می کند به گونه ای که اکنون برخی از کارشناسان به دلیل همین آلودگی ها در برخی نقاط ماهیان این دریا را دچار مشکلاتی می دانند که تداوم رویه موجود باعث گسترش این آلودگی ها به دیگر نقاط دریا خواهد شد.
گرچه گفته می شود آلودگی های دریای خزر شامل انواعی مختلفی نظیرصنعتی، کشاورزی، میکروبی و بیولوژیکی است اما به دلیل قرار گرفتن تاسیسات صنعتی کشورهای ساحلی در سواحل این دریا، این مناطق بیش از دیگر نقاط به آلودگی های میکروبی دچار هستند.
به علت آلودگی های ناشی از فاضلاب ها و مواد میکروبی و شیمیایی وارد شده به دریای خزر نسل برخی از ماهیان این دریا که از کمیاب ترین و با ارزش ترین گونه ای آبزی جهان محسوب می شود، رو به انقراض است.
عبارت بحران بهترین واژه برای بیان شرایط امروز دریای خزر محسوب می شود که لازمه برخورد منطقی و سریع با آن و جلوگیری از گسترش شرایط بحرانی، شناخت دقیق از عوامل بحران زا و سعی در رفع آنها است که بررسی مستمر و کاربردی وضعیت موجود برای دستیابی به اطلاعات درست و ایجاد بانک اطلاعاتی به روز به منظور تهیه برنامه ای موثر برای جلوگیری از روند تخریب این دریا و منابع موجود در آن ضروری است.
این موهبت الهی فقط متعلق به نسل ما نیست. ما میراث دار زحماتی هستیم که نسل های گذشته برای حفظ این دریا متحمل شده اند تا آن را برای نسل های بعدی نگهداری کنیم و به همین دلیل امروز باید خزر را دریابیم زیرا فردا دیگر دیر است.
1535/506 ** 9014**



22/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن