واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
ناآرامی در آمریکا و سکوت رسانه های فارسی زبان/ اوباما: آرام باشید+ تصاویر
دو شب است که با کشته شدن یک نوجوان یکی از ایالت های آمریکا ناآرام است؛ اما سایت های فارسی زبان که یک حادثه کوچک در ایران را بزرگنمایی می کنند در مقابل این خبر سکوت اختیار کرده اند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، در حالی که در دو شب اخیر بخشی از ایالت میسوری آمریکا صحنه ناآرامی و نزاع خیابانی بوده است؛ اما اغلب سایت های فارسی زبان غربی حتی در یک خبر کوتاه هم این اتفاق را پوشش ندادند و پس از گذشت دو شب و در سکوت کامل دو سایت آمریکایی صدای آمریکا (VOA) و رادیو فردا (RADIOFARDA) سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) تنها یک خبر از آن منتشر کرده است. نکته جالب دیگر این است که باراک اوباما که شورش و ناآرامی در کشورهای دیگر همچون سال 88 در ایران را حمایت می کند و شکستن شیشه ها و آتش زدن اتوبوس ها را حرکت مردمی می خواند، این بار از جوانان آمریکایی خواسته است آرامش خود را حفظ کنند و به خانه هایشان برگردند. پلیس آمریکا که در جریان این ناآرانی ها متهم به نژادپرستی شده، برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان از گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی استفاده کرده است.
به نوشته بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) بعد از دو شب نا آرامی و شورش در سنتلوئیس آمریکا، شماری از کنشگران مدنی و همچنین باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده، خواستار آرامش شدهاند. پس از آنکه روز شنبه یک نوجوان سیاهپوست در حومه سنتلوئیس در ایالت میسوری با شلیک پلیس آمریکا از پا در آمد، مراسم یادبود او به شورش و درگیری خیابانی در دو شب گذشته منجر شد. در این مدت پلیس دهها نفر را بازداشت کرده و گاز اشکآور شلیک کرده است. معترضان، کشتهشدن مایکل براون ۱۸ ساله را با رنگ پوستش مرتبط میدانند و آن را نمونهای از برخورد نژادی پلیس آمریکا شمردهاند.
حال باراک اوباما خواستار بازگشتن آرامش به این شهر شده است. او که مرگ این نوجوان سیاهپوست را مایه دلشکستگی خوانده، از معترضان خواسته است با "درک و اندیشیدن" یاد او را گرامی بداند. ال شارپتون، کنشگر حقوق مدنی نیز خواستار آرامش شدهاست. آقای شارپتون که بهخصوص در زمینه مبارزه با نژادپرستی علیه رنگینپوستان در آمریکا فعال است، هشدار داده که نباید از خون نوجوان کشتهشده برای گلآلود کردن فضا سوء استفاده کرد؛ طوری که خشونتهای خیابانی معترضان بیش از اصل خبر کشتهشدن این نوجوان دیده شود. پلیس از رفتارش دفاع کرده ولی شاهدان گفتهاند نوجوان سیاهپوست سلاحی همراه نداشته است و در زمان شلیک پلیس، دستهایش را بالای سر برده بود. مسئولان گفتهاند دارند این حادثه را بررسی میکنند.
'شفافنبودن' مسئولان ال شارپتون که به یک تجمع چند ده نفره در مقابل پایگاه پلیس پیوسته بود، گفت مسئولان محلی با پنهانکردن نام افراد درگیر در حادثه، اعتماد افکار عمومی را از دست دادهاند. پلیس میگوید به خاطر پیامهای تهدیدآمیز در شبکههای اجتماعی، نام پلیسی که شلیک کرده است را منتشر نکردهاند. پلیس این مامور را به مرخصی اجباری فرستاده است. تظاهرات روز سهشنبه هرچند پر هیجان اما مسالمتآمیز بود. اما دوشنبهشب پس از آنکه پلیس برای متفرقکردن جمعیت انبوه، گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی شلیک کرد، این تظاهرات به خشونت کشد. پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، دارد این تیراندازی را بررسی میکند. اریک هولدر، دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا گفته است این پرونده در خور "بررسی مفصل" است. برخی کنشگران حقوق مدنی، قتل مایکل براون را با قتل تریوان مارتین، نوجوان سیاهپوست ساکن فلوریدا مقایسه کردهاند.
در سال ۲۰۱۲، جورج زیمرمن، یک شبپای محلی، به آن نوجوان شلیک کرد. آقای زیمرمن ابتدا بازداشت هم نشد ولی بعد از اعتراضهای گسترده در این باره، او بازداشت شد اما نهایتا در دادگاه از اتهام قتل تبرئه شد. بعد از تبرئه او، اعتراضهای گستردهای در یکصد شهر آمریکا راه افتاد. پس از آن اعتراضها هم باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، خواستار آرامش شد. تاکنون سایت های رادیو فردای آمریکا، صدای آمریکا، دویچه وله آلمان و رادیو فرانسه این خبر را اصلا پوشش ندادند. سایت بی بی سی فارسی هم بعد از گذشت دو روز تنها یک خبر از آن منتشر کرده است. حال سؤال اینجاست که: چرا رسانه های غربی تجمع چند نفری در ایران را پوشش گسترده می دهند اما از کنار چنین خبری به سادگی عبور می کنند؟ این اتفاق آنقدر مهم بوده است که رئیس جمهور آمریکا موضع گرفته است؛ اما چرا سایت وزارت خارجه آمریکا (VOA) و سایت وابسته به سازمان سیا آمریکا (RADIOFARDA) حتی موضع رئیس جمهور آمریکا را تاکنون منتشر نکرده اند؟ چرا بی بی سی فارسی که همواره از اطلاع رسانی دقیق و بی طرفانه سخن می گوید پس از گذشت دو روز به یاد این اعتراضات در آمریکا افتاده است، آن هم در قالب یک خبر خنثی؟ چرا باراک اوباما که حادثه ای شبیه این در ایران را جنبش اجتماعی خوانده بود، از اعتراض مردمی و جنبش اجتماعی در کشور خودش حمایت نمی کند؟ و چرا جنبش اجتماعی مردم آمریکا با باتوم، گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی پاسخ داده می شود؟ و .... 444
۲۲/۰۵/۱۳۹۳ - ۰۸:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]