تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترین کارها در نزد خدا نماز به وقت است ، آنگاه نیکی به پدر و مادر ، آنگاه جنگ در را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834763453




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

9 درصد شاغلین ادارات آذربایجان غربی بانوان هستند/ علاقه بانوان استان به کار در بخشهای صنعت و آموزش


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 9 درصد شاغلین ادارات آذربایجان غربی بانوان هستند/ علاقه بانوان استان به کار در بخشهای صنعت و آموزش ارومیه - ایرنا - با تغییر و تحولات اجتماعی، گرایش بیشتر زنان و دختران در امر ادامه تحصیل و حتی پیشی گرفتن آنها در این زمینه و از طرف دیگر تغییر و تحولات اجتماعی در جامعه و افزایش تجملات و هزینه های زندگی و مشکلات اقتصادی، بسیاری از زنان را بر آن داشته که به اشتغال در بیرون از منزل روی آورند.


وب سایت خبری تحلیلی اروم نیوز در صفحه اول اخبار اجتماعی روز سه شنبه خود نوشت: در نزد بسیاری از دختران، گرفتن حق اشتغال یکی از شروط مهم ضمن عقد به شمار می رود چرا که آنها نگران این مساله هستند که با ورود به زندگی متاهلی استقلال مالی و شغل خود را از دست دهند.
همچنین با تغییرات فرهنگی در جامعه و افزایش آگاهی زوجین تعداد فرزندان خانواده ها کاهش یافته و زنان مانند گذشته مجبور نیستند تمام وقت خود را صرف به دنیا آوردن و بزرگ کردن فرزندان متعدد و پشت سر هم بکنند و لذا میزان فراغ بال شان افزایش یافته است و بهتر می توانند به خودشان و علایق شان توجه نشان دهند.
لذا به نظر می رسد که تمام این تغییر و تحولات موجب گردیده که گرایش زنان به اشتغال در بیرون از منزل افزایش یابد چرا که این اشتغال می تواند احساس رضایت مندی آنها را از زندگی افزایش داده و کمتر احساس بطالت و فرسودگی کنند و همچنین از تحصیلات خود نیز استفاده موثر کنند.
اما با تمام این اوصاف و مزایایی که اشتغال زنان در بیرون از منزل دارد، این اشتغال و کاهش حضور زن در خانه همراه با مشکلات و سختی هایی خواهد بود.
این مشکلات قبل از ازدواج دختران کمتر و ناملموس تر و البته شکلهای دیگری داشته و بعد از ازدواج این مشکلات بیشتر و ملموس تر می گردد.
اشتغال در بیرون از منزل به زنان کمک می کند تا از تخصص و تحصیلات خود بهره ببرد که این مساله در امنیت روانی و احساس کارآمدی شان بسیار موثر است.
این دسته از زنان، با کار کردن در بیرون از منزل، باری از مشکلات اقتصادی را از دوش همسر برداشته و موجب می گردد که خانواده از لحاظ مالی در رفاه بیشتری به سر ببرد.
در دوران کهنسالی و کهولت سن و در نبود همسر به علت برخورداری از مستمری، وابسته و نیازمند فرزندان نخواهند بود که خود این مساله در سلامت روان دوران پیری و استقلال بیشترشان موثر خواهد بود.
مشارکت اجتماعی زن در جامعه، مراودات وسیع اجتماعی و به خصوص اشتغال در بخشهای فرهنگی باعث افزایش آگاهی ها و دانستنی های زن شده و او را در تربیت فرزندان حمایت بسیاری می کند.
با این توصیفات و ظاهر امر نشان می دهد که اشتغال زن در بیرون از خانه نه تنها برای خود وی بسیار موثر است بلکه برای همسر و فرزندان نیز می تواند مسمر ثمر باشد در حالیکه واقعیت چیز دیگری است و اشتغال زنان در خارج از خانه خالی از عیب و ایراد هم نیست.
اشتغال زن در بیرون از منزل مسلما وقت و انرژی بسیاری را از وی می گیرد و لذا طبیعی است که چنین زمانی با خستگی روانی و جسمی بیشتری(نسبت به زن خانه دار)در منزل حضور یافته و آن انرژی را که باید صرف همسر و فرزندانش کند را نمی تواند بگذارد.
یکی از مسایلی که باعث مراوده و گفتگوی بیشتر زن و مرد با یکدیگر می شود، مسایل اقتصادی و مالی است.
این در حالیست که در زنان شاغل به علت استقلال مالی، میزان گفتگو پیرامون این مسایل بسیار کاهش یافته و لذا می تواند باعث ایجاد گسل عاطفی میان زن و مرد گردد.
زنان شاغل علاوه بر کار خارج از خانه ناچارند عمده ترین کارهای داخل خانه را هم به تنهایی به دوش بکشند.
در حالیکه اکثریت مردان یا مهارتهای مربوط به خانه داری را نیاموخته اند و یا همکاری لازم را با همسری که پا به پای آنها در بیرون از منزل مشغول به کار است ندارند.
این مساله از یک طرف باعث خستگی بیش از حد زن می شود که نتیجه آن کاهش توجه و رسیدگی به همسر و فرزندان می شود و از طرف دیگر می تواند موجبات اختلاف میان زن و مرد را پدید آورد.
و در نهایت آخرین و مهمترین عیبی که اشتغال زن در بیرون از خانه دارد، مشکل نگهداری و تربیت فرزند(یا فرزندان)است.
در بسیاری از موارد کار مادر و بچه داری در تضاد یکدیگر قرار می گیرد، برای مثال با توجه به تعهدات مادر در محل کار و مسئولیت هایی که وی بر عهده دارد همیشه این نگرانی را دارد که می تواند وقت برای فرزندش بگذارد و با او حرف بزند؟ می تواند در امر تربیت وی نقش اصلی و اساسی را داشته باشد؟
مسلما اکثر کودکانی که مادر شاغل دارند در مهد کودک به سر می برند اما آیا واقعا مهد کودک می تواند جایگزینی برای مادر باشد؟ کیفیت و نحوه مراقبت از کودک چگونه است؟ از طرف دیگر هزینه یک مهد کودک خوب، از عهده هر پدر و مادری بر نمی آید.
در برخی دیگر از موارد نیز مادر مجبور است برای نگهداری از فرزند خود دست به دامان والدین خود یا والدین همسرش گردد که خود این مساله به مرور می تواند موجبات مشکلات بیشتر را فراهم آورد.
برای مثال مشاهده شده که انتخاب این مساله موجب دخالت بیشتر والدین در زندگی زن و شوهر می گردد و یا آن جنبه خصوصی که زندگی زناشویی باید داشته باشد از بین نمی رود چرا که زن و مرد دایما در تماس مستقیم با والدین خود و همسرشان هستند.
این امر امروزه به حدی فرا گیر شده است که می توان گفت گاهی حتی مشکلاتی را در درون خانواده برای خود بانوان(از نظر روحی و روانی)، مشکلاتی در تربیت فرزندان و حتی مسایلی نیز در محل کار و جامعه برای آنان در پی داشته باشد و تا بانوان از سلامت روحی و روانی برخوردار نباشند نخواهند توانست هیچکدام از این نقشها را چه در جامعه و چه در خانواده به نحو احسن انجام دهند.
آنچه که در این میان مهم و قابل توجه است این موضوع می باشد که نهاد خانواده و ذات و جوهره وجود زن به عنوان مادر و همسر در خانواده تحت تاثیر این امر قرار نگیرد و بانوان از وظیفه اصلی و اولیه خود عقب نیافتند.
مریم دهقان مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی در این باره به خبرنگار اروم نیوز می گوید: از 841 هزار نفر مرد و زن شاغل در استان که دارای سابقه 10 سال و بیشتر هستند را بانوان تشکیل می دهند که 81 هزار و 154 نفر را شامل می شود.
وی ادامه داد: بیشترین تعداد اشتغال بانوان استان در بخشهای صنعت به تعداد 13 هزار و 272 نفر و در بخش آموزش با 17 هزار و 637 می باشد.
دهقان بر این اعتقاد است که بانوان نقش بسزایی در خانواده دارند و آنان در ابتدا مادر و همسر هستند و در وهله بعد و در اولویت های بعد به جهت ارتباطات و تعاملات و نیازهای اجتماعی و معیشتی خانواده ها وارد عرصه اجتماع می شوند.
وی می گوید: در ارتباطات اجتماعی بانوان ما باید اصول دین و فرهنگ ما باید لحاظ شود.
وی می افزاید: بانوان ایران زمین باید یک الگوی خوب و متناسبی از یک زن در عرصه اجتماعی و خانوادگی به دنیا ارائه کنند زیرا هم اکنون الگو نمونه ای نو از زنان در جامعه جهانی وجود ندارد.
دهقان گفت: در ممالک دیگر هیچ تفاوت جنسیتی برای زنان و مردان قایل نیستند ولی به جهت اصول دینی و فرهنگ ایرانی ما نمی توانیم الگوی های جهانی را در کشورمان پیاده نماییم.
بانوان ما برای حفظ شالوده های اصلی بنیان خانواده و برای گرم نگهداشتن کانون خانواده باید نقش آفرینی نمایند و فرصت کافی برای فعالیت های درون خانه نیز داشته باشند.
وی اضافه کرد: فرهنگ مردمی و آداب و سنن منطقه نیز در اشتغال بانوان و نقش آفرینی آنان بی تاثیرنیست، آذربایجان غربی استانی کشاورزی است و چون عملکرد و کارکرد بانوان در بخش صنعت استان کمرنگ و در بخش کشاورزی نیز بیشتر می باشد مشارکت بانوان در اشتغال بیرون از خانه و نیز جامعه کاهش نشان می دهد.
وی اظهار کرد: در بافت های سنتی جامعه ما انتظار از یک زن بیش از توان زن می باشد و این امر نیز در جامعه ما نهادینه شده است.
دهقان ادامه داد: بانوان شاغل جامعه ما وظایف خطیری برعهده دارند و بار مضاعفی را متحمل می شوند و بانوان شاغل در دستگاههای ما نیز به خاطر انجام همزمان کار منزل و بیرون خستگی بسیاری را تحمل می کنند.
وی گفت: این امر روی بانوان مانند یک عملکرد فرسایشی عمل می کند به گونه ای که تبدیل به یک وظیفه شده و افسردگی برای بانوان شاغل را به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: این رسوب در سطح جامعه هست که تمام وظایف منزل بر عهده زنان می باشد و این یک بی انصافی در حق بانوان شاغل محسو می شود.
دهقان گفت: دولت و قانون گذاران باید یک برنامه مدون در رابطه با وظایف در این زمینه ایجاد و مصوب نمایند و امتیازات ویژه ای برای بانوان شاغل در ادارات لحاظ نمایند تا به روابط درون خانواده آنان لطمه ای وارد نشود.
وی اظهار کرد: تقسیم وظایف در بین اعضای خانواده می تواند کمک شایان توجهی در این زمینه به بانوان داشته باشد و بانوان می توانند هر دو نقش خود را به بهترین نحو و با یک آرامش درونی و بیرونی در جامعه و خانواده به اجرا بگذارند.
دهقان گفت: دولت باید ساعات کاری بانوان شاغل در کشور را کاهش دهد و ارتقای کیفیت کار در این زمینه بیشتر مطرح باشد.
وی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از زنان ما آسایش دارند و لی آرامش ندارند افزود: این آرامش با اصلاح قانون حاصل می شود و همچنین باید خانه داری به عنوان یک شغل در کشور مطرح باشد و تعریف شود، تا این آسیب و فشار های مضاعف وارده به بانوان ما کاهش یابد.
با توجه به این مسایل باید منتظر بود تا دولتمردان ایران اسلامی برای تحقق مطالبات رهبری در زمینه سبک زندگی ایرانی اسلامی و سایر فرمایشات این بزرگوار و نیز تحقق نقش زنان در خانواده به معنی آنچه که در فرهنگ اسلامی مطرح است اقداماتی در خور و کارساز انجام دهند.
تا از سویی مشکلات معیشتی خانواده ها حل شود و از سوی دیگر بانوان ما بیشتر به انجام کارهای خانه و وظایف خانه داری که تربیت فرزندانی همسو با فرهنگ و آموزه های دین مبین اسلام از جمله آنهاست راغب تر شوند.
کاهش ساعات کاری بانوان در ادارات، تصویب انجام برخی کارها به صورت دور کاری برای بانوان در برخی ادارات که این امکان هست ، ترویج و توسعه کسب و کارهای خانگی (مشاغل خانگی ) و غیره از جمله راهکارهایی است که می تواند کمک شایسته ای به حضور بیشتر بانوان در خانواده کرده و ایفای نقش اجتماعی آنان را نیز دچار مشکل نکند.
** رسانه ها ** 7125/581
منبع ** اروم نیوز



21/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن