واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران: فرهنگ و هنر باعث ترویج گفت و گو و تعامل میان جوامع مختلف می شود تهران بزرگ-ایرنا- رییس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت: فرهنگ و هنر باعث ترویج گفت و گو، تعامل و شئون اجتماعی در میان افراد و جوامع مختلف می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈاسترکیش لاروش ˈ روز سه شنبه در آیین افتتاح نمایشگاه نقاشی و سازه های دستی کودکان استثنایی در مقر کمیسیون ملی یونسکو- ایران اظهار کرد: 93 میلیون کودک در جهان با نوعی معلولیت زندگی می کنند، اما درک و شناخت مردم از معلولیت ،ظرفیت فعالان اجتماعی برای برآوردن نیازهای آنان را محدود می کند.
لاروش افزود: افراد معلول به حاشیه رانده می شوند و نمی توانند مانند افراد دیگر از فرصت های برابر آموزشی استفاده کنند.
رییس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ادامه داد: برخی کودکان استثنایی در برخی از کشورها، به دلایل گوناگون از جمله تبعیض، فقر، مشکلات مالی، نبود مدرسه و لوازم آموزشی، از پایین بودن کیفیت آموزش رنج می برند و نبود زیرساخت های لازم برای این کودکان باعث محرومیت آنان از آموزش شده است.
لاروش با اشاره به بیتی از سعدی؛ بنی آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند... اظهار کرد: این کلمات در چند قرون پیش سروده شده اما امروز مصداق دارد و جامعه فراگیر و عدالت خواه و منصفانه را توصیف می کند که اساس سیاست ها و فعالیت های سازمان یونسکو است.
وی گفت: توسعه علوم اجتماعی و برنامه مدیریت دگرگونی های اجتماعی به عنوان اساس فعالیت های یونسکو، در اختیار کشورهای دیگر قرار می گیرد و به کشورهای عضو کمک می کند که در جهت ایجاد جامعه ای با کیفیت تلاش کنند.
وی با بیان اینکه یکی از فعالیت های یونسکو ایجاد و امکان آموزش فراگیر توسط موسسات دولتی و غیردولتی در کشورهای مختلف است، اظهار کرد: فراگیری تنها مربوط به آموزش و ارتقای توان فیزیکی نمی شود بلکه نیازمند حضور کودکان و نوجوانان معلول در کنار دیگر افراد سالم است، فراگیری به پذیرش و تعلق اجتماعی مربوط می شود و فرهنگ و هنر می تواند این امر را برای تمامی کودکان و نوجوانان فراهم کند.
لاروش افزود: فرهنگ و هنر عناصر اساسی توسعه همه جانبه است که باعث توسعه فراگیر می شود.
وی ادامه داد: انسان ها همه دارای توان خلاق هستند و هنر و محیط می تواند شرایطی را فراهم کند که فرد در زمینه هنر خلاقیت داشته باشد و با بهره گیری از توان خود به آزادی عمل و اندیشه دست یابد.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران بیان کرد:آموزش هنر باعث آموزش شناختی فرد می شود و برای اینکه کودکان و بزرگسالان بتوانند مشارکت فعال در فرهنگ و هنر داشته باشد باید افراد توان یاب و افراد سالم جزییات فرهنگی ملل دیگر را بیاموزند که این امر باعث ایجاد شئون اجتماعی می شود و افراد یاد می گیرند که با وجود تفاوت ها چگونه در کنار هم زندگی کنند.
لاروش گفت: فرهنگ و هنر باعث ترویج گفت و گو، تعامل و شئون اجتماعی در میان افراد و جوامع مختلف می شود، به کودکان توان یاب کمک می کند که با موانع و مشکلات رو به رو شده و با آنها مقابله کنند و فعالیت های این افراد می تواند برای ما الهام بخش باشد.
وی با اشاره به نمایشگاه نقاشی کودکان استثنایی برپا شده در مقر کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت: این نمایشگاه نشان دهنده محبوبیت و اصالت یونسکو و نشان دهنده جایگاه فرهنگ و هنر و ایجاد جامعه فراگیر و عادلانه است.
کمیسیون ملی یونسکو نمایشگاهی از آثار نقاشی و سازه های هنری کودکان استثنایی را برای کمک به ارتقای توانمندی های این کودکان و تلاش برای برجسته کردن ظرفیت ها و استعدادهای آنان که یکی از اهداف و اولویت های یونسکو در چارچوب برنامه مدیریت دگرگونی های اجتماعی (MOST) است، برگزار کرده است.
آیین افتتاح این نمایشگاه امروز با حضور محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، منیر صفی الدین نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران (یونیسف)، استرکیش لاروش رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، سیدمحمد موسوی رئیس کانون معلولان توانا، بهرام جدیدی رئیس مرکز استثنایی محبت و جمعی از مسوولان و مربیان آموزش و پرورش کودکان استثنایی، هنرمندان، ورزشکاران در مقر کمیسیون ملی یونسکو- ایران برگزار شد.
نمایشگاه آثار نقاشی و سازه های هنری کودکان استثنایی تا 22 مردادماه از ساعت 8 تا 15 در مقر کمیسیون ملی یونسکو-ایران برپاست.
تهرام/7245/ 699/ 1539
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]