واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: درهمایش سراسری مسایل مرتبط با ایمنی حمل ونقل جاده ای مورد بررسی قرارگرفت تهران - ایرنا - همایش سراسری مدیران ادارات کل حمل و نقل و پایانه های سراسر کشور با هدف بررسی مسائل مرتبط با ایمنی حمل و نقل جاده ای و با حضور رییس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای برگزار شد.
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، داود کشاورزیان هدف از برگزاری این نشست را افزایش حساسیت نسبت به امر ایمنی در بین مدیران ادارات کل حمل و نقل و پایانه های سراسر کشور ذکر کرد.
وی اظهار داشت: براساس آمار پزشکی قانونی، میزان تلفات رانندگی در کشور در سه ماهه نخست امسال، سه درصد کاهش یافته این در حالی است که سال گذشته تلفات رانندگی 6 درصد کاهش یافته بود، اما تکلیف قانونی تعیین شده 10 درصد است و در صورت ادامه این روند، شاهد افزایش میزان تلفات رانندگی خواهیم بود که باید برای آن از سوی تمام دستگاه های دست اندرکار چاره اندیشی شود.
وی بکارگیری سامانه های حمل ونقل هوشمند را یکی از اقدامات سازمان درجهت کاهش تلفات رانندگی و ارتقای ایمنی سفر ذکر کرد و افزود: در این خصوص مذاکرات لازم با سرمایه گذار مربوطه برای تجهیز راه های شریانی کشور به دوربین های ثبت تخلف سرعت انجام شده که بزودی اجرایی خواهد شد.
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای با تأکید بر لزوم بازنگری در میزان جرایم، تصریح کرد: در حال حاضر مبنای جرایم مربوط به سه سال قبل است، این در حالی است که طبق قانون هر سه سال یکبار با توجه به نرخ تورم، میزان جرایم باید افزایش یابد تا اثر بازدارندگی خود را در برابر کسانی که از قوانین و مقررات عدول می نمایند، حفظ کند.
کشاورزیان با اشاره به لزوم بررسی موضوع کاهش سرعت ماکزیمم با توجه به فرهنگ رانندگی موجود در کشور، آن را جزو برنامه های کلان سازمان راهداری عنوان کرد و افزود: علاوه بر رفتارهای پرمخاطره برخی رانندگان، فاصله کیفیت خودروهای ساخت داخل نیز در مقایسه با کشورهای دیگر زیاد است که اصلاح آن نیاز به برنامه بلندمدت و همکاری همه دستگاه های دست اندرکار در امر ایمنی دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش زیادی از تصادفات جاده ای در فاصله 30 کیلومتری شهرها اتفاق می افتد، خواستار ریشه یابی علت آن شد و افزود: باید بررسی شود علت افزایش تصادفات در این فاصله، به دلیل خستگی و خواب آلودگی رانندگان است یا به دلیل افزایش عبور عابران پیاده در این محدوده، زیرا متأسفانه تاکنون بررسی علمی و تحقیقاتی لازم در این خصوص صورت نگرفته است.
جواد هدایتی مدیرکل دفتر آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری با اشاره به گزارش اخیر سازمان بهداشت جهانی، تصریح کرد: سالانه یک میلیون و 240 هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی کشته و بیش از 50 میلیون نفر مصدوم و مجروح می شوند که هزینه های اجتماعی، درمانی و از کارافتادگی بسیاری را به جوامع تحمیل می کند و در صورت ادامه این روند تا سال 2020، مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی از عامل نهم به عامل سوم تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: به همین منظور با رویکرد استقرار سیستم های ایمنی در حمل و نقل جاده ای از سال 2011 تا 2020 به عنوان دهه ایمنی نامگذاری شده تا با تعامل و همکاری بین کشورهای مختلف دنیا بتوان در یک برنامه 10 ساله کاهش 50 درصدی را در این حوزه رقم زد.
وی افزود: شاخص سلامت تعداد کشته ها به 100 هزار نفر جمعیت است که در سال 92 این رقم در کشورمان به 23 رسیده است، این در حالی است که بالاترین عدد آن در سال 84، 40 بوده است و متأسفانه ما در این حوزه بالاتر از میانگین جهانی این شاخص که عدد 18 است، قرار داریم.
هدایتی اظهار داشت: در همین راستا هفت راهبرد کلی برگرفته از سند راهبردی کشور در دفتر آمار، ایمنی و ترافیک سازمان طراحی شده که شامل بهره برداری از بانک های اطلاعاتی تلفات و تصادفات رانندگی، توسعه تجهیزات و شیوه های کنترل و نظارت بر ترافیک به صورت کلی و عمومی، نظارت بر فعالیت شرکت ها و رانندگان حمل ونقل عمومی، ارتقا ایمنی و بهبود وضعیت فنی وسایل نقلیه، ارتقا ایمنی کاربران جاده ای با اولویت کاربران آسیب پذیر، ارتقا خدمات امدادی در طول راه ها و تبدیل نظام ارزیابی اقدامات و مدیریت منابع پروژه های ایمنی است که باید به طور موازی و همزمان با دیگر برنامه های ایمنی حمل ونقل پیش رود تا بر این اساس بتوان به هدف گذاری پیش بینی شده دست یافت.
مهران قربانی مدیرکل دفتر ایمنی راه و حریم سازمان نیز عناصر اولیه ترافیک را راه، انسان و خودرو بیان کرد و افزود: عناصر مهم ایمن سازی و کاهش حوادث رانندگی نیز مهندسی راه، خودرو، پلیس و آموز ش های مؤثر و بازدارنده است.
وی با بیان اینکه برای داشتن سفر ایمن نیاز به سرعت ایمن، راه و محیط اطراف ایمن و وسیله نقلیه ایمن است، اظهار داشت: سفر ایمن یعنی سفر کم خطر و برای این منظور باید خطرات را شناخت و میزان ریسک آن را بررسی کرد.
قربانی افزود: مطالعات انجام شده نشان می دهد 23 درصد عامل تصادفات به دلیل حواس پرتی، 19 درصد عدم توجه غیر ارادی و 10 درصد قضاوت های اشتباه و 20 درصد تصادفات نیز عمدی هستند به همین خاطر باید خطای انسانی را درک کرد و در عین حال پذیرفت مردم ما ریسک پذیرند.
اقتصام(2)1108**1558
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]