واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)خبر داد
برنامه بین المللی شدن دانشگاههای روسیه با جذب دانشجوی خارجی
با اشاره به وضعیت یکی از مشهورترین دانشگاههای کشور روسیه، شرط جذب دانشجوی خارجی را هدف گذاری برای بین المللی کردن دانشگاهها برشمرد.
جعفر مهراد رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: دانشگاه دوستی خلق روسیه (People’s Friendship University of Russia) یکی از دانشگاههای روسیه است که دارای بیشترین دانشجوی بین المللی است. در این دانشگاه تقریبا 35 درصد از کل دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان بین المللی از 148 کشور جهان تشکیل میدهند. در رتبه بندی QS اخیرا این دانشگاه در بین 7000 دانشگاه در کشورهای بریکس(برزیل، روسیه، هندوستان، چین و آفریقای جنوبی) از نظر درصد دانشجویان بین المللی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در 20 سال گذشته تعداد دانشجویان بین المللی از نظر تعداد و تنوع رو به افزایش گذاشته است و "دانشگاه دوستی خلق روسیه" یکی از 8 دانشگاه روسیه است که در رتبه بندی QS در بین 500 دانشگاه ممتاز جهان قرار دارد. رتبه بندی تایمز این دانشگاه را در بین دانشگاههای کشورهای بالتیک در رده هفتم رتبه بندی کرده است.
مهراد اظهار داشت: در رتبه بندی ملی در بین 1100 دانشگاه، رتبه این دانشگاه همیشه در دامنه ای بین 4 تا 6 قرار دارد و در بین موسسات پژوهشی در فدراسیون روسیه از نظر تعداد مقالات منتشر شده دارای رتبه 6 و از نظر استناد دارای رتبه 33 است.
وی در ادامه گفت: اخیرا تامسون رویترز (ISI) با تحلیل نوآوری در روسیه که بر اساس تعداد اختراعات صورت گرفت، دانشگاه دوستی خلق روسیه از نظر ثبت اختراعات در 10 سال گذشته و در بین سال های 2002 تا 2012 رتبه دوم این کشور را به دست آورد.
مهراد تصریح کرد: دانشجویان خارجی عمدتا به تحصیل در رشتههای پزشکی علاقه مند هستند، تعداد دانشجویان بین المللی در رشته های مهندسی، فیزیک، ریاضیات و علوم طبیعی نیز زیاد است. رشته حقوق نیز مورد علاقه دانشجویان بین المللی است. حقوق بین الملل تعداد بیشماری از دانشجویان خارجی را در سطح ارشد و دکتری و در بین 200 دپارتمان آموزشی به خود جذب کرده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه PFUR در سال 1960 تاسیس شده است و در هدف تاسیس، تربیت دانشجو برای کشورهای جهان سوم مورد تاکید قرار گرفته است. هدف گذاری برای جذب دانشجوی بین المللی مهم است. چندین سال است که بعد از تاسیس ISC دولتهای وقت کمک به 10 دانشگاه برتر را در برنامه های خود گنجانیده اند.
مهراد خاطرنشان کرد: یک مقایسه ساده بین شرایط حاکم با آنچه که در سایر کشور های جهان در حوزه بین المللی سازی دانشگاهها می گذرد نشان میدهد که اراده دولت ها در این مورد اهمیت دارد. هدف گذاری برای بین المللی کردن دانشگاه ها شرط جذب دانشجوی خارجی است. در روسیه به وضوح این نوع هدف گذاری مشخص است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]