واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیا کرمانشاه از تفاهمنامه پنج هزار میلیارد ریالی طرفی می بندد؟ کرمانشاه - ایرنا - به تازگی تفاهمنامه ای به ارزش پنج هزار میلیارد ریال میان صندوق مهر امام رضا (ع) و معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی کشور برای حمایت از مشاغل خرد و طرح های زودبازده از محل منابع قرض الحسنه امضا شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استان کرمانشاه با بهره مندی از آثار فاخر باستانی، تاریخی و نیز رونق صنایع دستی در شهرستان های مختلف این ظرفیت را دارد که با تعریف طرح های توجیه دار، سود ده و خرد بتواند سهم قابل توجهی از این تسهیلات در نظر گرفته شده را به سمت خود جذب کند.
روز گذشته مدیر تسهیلات صندوق مهر امام رضا (ع) کشور با معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه و جمعی از مدیران دستگاه های مرتبط با حوزه اشتغال در همین رابطه نشستی برگزار کرد و جزییاتی از تفاهمنامه مذکور را برای آگاهی و اقدام مدیران استان، اعلام کرد.
ˈمحمد تائبیˈ اظهار کرد که این تفاهمنامه دارای یکسال اعتبار است و براساس برنامه ریزی انجام شده، قرار است پنج هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه این صندوق به طرح های مشاغل خرد اعطا شود.
وی افزود: 40 درصد از این منابع به طرح های پشتیبان، 40 درصد به حوزه کارفرمایی و20 درصد دیگر هم به حوزه خود اشتغالی داده می شود و در این بین بر روی آن دسته از صنایع دستی که نیاز به احیا شدن دارند، مترکز شده ایم مانند گیوه کرمانشاهی و..
تائبی ادامه داد: حمایت از کسب و کار خانگی بخصوص در روستاها، برگزاری نمایشگاه های محلی، منطقه ای و کشوری و نیز آموزش و استعدادیابی افراد در این تفاهمنامه وجود دارد.
به گفته مدیر تسهیلات صندوق مهر امام رضا کشور، شناسایی بازارهای هدف نیز از دیگر برنامه های مندرج در این تفاهمنامه است به طوری که همزمان با حمایت از تولید در مقیاس کوچک، مساله به فروش رسیدن این تولیدات هم مد نظر است.
وی گفت: تولید انبوه در حوزه مد و الگوی لباس ایرانی - اسلامی و نیز لباس اقوام مختلف کشور از دیگر اهداف این تفاهمنامه است که علاوه بر اشتغالزایی موجب احیای ارزش ها نیز می شود.
این مسوول همچنین یادآوری کرد که حمایت از بافندگان فرش با تفاهمنامه هایی که این صندوق با شرکت ملی فرش و نیز اتحادیه تعاونی های روستایی فرش منعقد کرده از برنامه های دیگر صندوق مهر امام رضاست و قرار است امسال هیچ گونه تسهیلات انفرادی به بخش فرشبافی اعطا نشود و الزاما همه طرح ها در قالب طرح های پشتیبان تعریف شوند.
وی گفت: تسهیلات این صندوق بدون بهره بوده و تنها دارای چهار درصد کارمزد می باشد و دوره بازپرداخت آن هم بسته به نوع طرح از 36 تا 60 ماه متغیر است.
براساس گفته تائبی سقف پرداخت تسهیلات در قالب این تفاهمنامه به بخش مشاغل خانگی تا یکصد میلیون ریال، بخش خوداشتغالی 300 میلیون ریال و در بخش کارگاهی و کارفرمایی هم تا یک میلیارد ریال می باشد.
وی گفت: در استان کرمانشاه 45 میلیارد ریال تسهیلات از سوی این صندوق در سال گذشته به حوزه های مختلف صنفی پرداخت شده است.
** آمادگی میارث فرهنگی استان برای عرضه سه و نیم میلیارد تومان طرح؛
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه نیز در این خصوص از آمادگی استان برای عرضه سه و نیم میلیارد تومان طرح به منظور بهره مندی از تسهیلات تعریف شده در تفاهمنامه یاد شده، خبر داد.
ˈعلی فعله گریˈ البته از مدیران صندوق مهر امام رضا خواست تا برخی قوانین و مقررات دست و پاگیر و بازدارنده در مورد پرداخت تسهیلات به طرح ها را تعدیل کنند.
وی این تفاهمنامه را فرصتی نیک برای پویایی مشاغل خرد عنوان کرد و گفت: در این طرح تا سقف یک میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به طرح ها پرداخت می شود.
** معاون برنامه ریزی استانداری بر لزوم بهره گیری از این فرصت تاکید کرد
معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه، تفاهمنامه مذکور را فرصتی مناسب برای حمایت از بخش های تولیدی خرد جامعه آن هم با منابع قرض الحسنه عنوان کرد.
ˈعلی اصغر میرزاییˈ اظهار کرد که همه باید به این مساله مهم در استان کمک کنیم و از این تسهیلات برای رفع مشکلات استغال و معیشت مردم استان بهره گیری کنیم.
وی گفت: ظرفیت های مناسبی در استان کرمانشاه وجود دارد اما باید آنها را به فعلیت در آورد مثلا در جایی ظرفیت کار و اشتغال وجود دارد اما سرمایه موجود نیست حتی افرادی مستعد و خوش فکر هم داریم که بدلیل نداشتن سرمایه، نمی توانند کاری از پیش ببرند و دغدغه ما هم تامین سرمایه برای این بخش هاست بنابراین از فرصت پیش آمده باید بهره برداری کنیم.
میرزایی گفت: مشاغل خرد و کوچک در کانون توجه ما قرار دارد و در حال تدوین برنامه ای برای شناسایی افراد مستعد و تامین منابع برای فعالیت آنان هستیم.
معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه به زمینه هایی چون صنایع دستی، سنگ های تزیینی، طلا و جواهر و.. در استان اشاره کرد و چنین فعالیت هایی را به شرط بهره مندی از تسهیلات قرض الحسنه دارای اثربخشی عنوان کرد.
وی گفت: قرار است در آینده نزدیک مجموعه ای توانمند برای بازاریابی و فروش محصولات تولیدی استان راه اندازی کنیم.
بدین ترتیب فرصتی مغتنم پیش آمده تا بخش از نقدینگی ارزان قیمت را برای طرح های اشتغالزا در استان فراهم آوریم و این بستگی به میزان توانمندی مدیران دستگاه های اجرایی استان دارد که چقدر طرح قابل توجیه با قدرت چانه زنی بالا می توانند عرضه کنند و اساسا این سووال کلیدی مطرح می شود که آیا استان کرمانشاه می تواند طرفی از این خوان پنج هزار میلیارد ریالی بربندد؟
یحیی معماری خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه
571/567
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]