تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820647874




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس میانمار به خواسته مخالفان برای بررسی حق وتوی نظامیان تن داد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مجلس میانمار به خواسته مخالفان برای بررسی حق وتوی نظامیان تن داد کوالالامپور - ایرنا - رییس مجلس میانمار اعلام کرد که در خواست ˈآنگ سان سوچیˈ رهبر مخالفان دولت این کشور برای پایان دادن به حق وتوی نظامیان برای اصلاح قوانین این کشور در دستور کار مجلس قرار می گیرد.


به گزارش ایرنا، مخالفان دولت میانمار خواستار اصلاحاتی در قانون اساسی این کشور شده اند و بیش از پنج میلیون نفر با امضای طوماری قانون اساسی تدوین شده توسط ارتش میانمار و سلطه نیروهای نظامی بر پارلمان این کشور را به چالش کشیدند.
به نظر می رسد فشار این کمپین و امضای گسترده این طومار مجلس میانمار را مجبور کرده است به خواسته ˈسان سوچیˈ رهبر مخالفان تن دهد.
گزارش ˈبرمه تایمزˈ حاکیست ˈشئو مانˈ رییس مجلس میانمار گفت که این موضوع مرتبط به کار مجلس است تا به صدای شهروندان گوش کند.
ˈشئو مانˈ از مقامات ارشد ارتش این کشور بود که در سال 2011 با کنار گذاشتن لباس نظامی وارد عرصه سیاست شد و از آن سال تاکنون ریاست مجلس نمایندگان این کشور را در اختیار دارد. گفته می شود در صورت اصلاح قانون اساسی وی رقیب ˈسان سوچیˈ در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.
بر اساس ماده 436 قانون اساسی میانمار حق وتوی اصلاحیه های قانون اساسی برای ارتش این کشور تضمین شده است.
بر اساس این ماده قانونی، اصلاحات قانون اساسی تنها در صورتی که 75 درصد از قانونگذاران این کشور به آن رای دهند محقق می شود.
بر اساس قانون اساسی میانمار 25 درصد از کرسی های پارلمان این کشور به صورت انتصابی در اختیار نظامیان قرار می گیرد و هم اکنون 110 کرسی از 440 کرسی پارلمان در اختیار نظامیان است.
ˈآنگ سان سوچیˈ با پایان دادن به حق وتوی نظامیان در مجلس میانمار تصمیم دارد شرایط حضور خود را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2015 این کشور فراهم کند.
قانون اساسی میانمار مهم ترین مانع برای ریاست جمهوری آنگ سان سوچی محسوب می شود. براساس قانون اساسی این کشور افرادی که همسران یا فرزندان آنها متولد خارج از کشور هستند، نمی توانند رهبری میانمار را بر عهده بگیرند.
دو فرزند سوچی و مایکل آریس همسر وی تابعیت انگلیسی دارند.
براساس سیستم سیاسی میانمار رییس جمهور مستقیما توسط مردم انتخاب نمی شود. نهادی متشکل از سه کمیته مستقل که شامل نمایندگان پارلمان، نمایندگان مجالس ایالتی و نمایندگان گروه های نظامی در پارلمان میانمار در مورد رییس جمهور تصمیم می گیرند.
هر کدام از این گروه ها یک نامزد ریاست جمهوری به پارلمان معرفی می کنند و سپس اعضای پارلمان به این افراد رای می دهند.
آساق**241**1611



21/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن