واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان جهاد کشاورزی اجرای سامانه آبیاری نوین در 13 درصد از اراضی کشاورزی استان سمنان سمنان - ایرنا - معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از اجرای سامانه های نوین آبیاری در 13 درصد از زمین های کشاورزی این استان خبر داد و گفت: میانگین کشوری این طرح در استانهای کشور 9 درصد است.
ˈخدابخش عربˈ روز دوشنبه در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سمنان با کارشناسان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای این استان افزود: دو هزار و 300 کیلومتر از شش هزار کیلو متر انهار سنتی کشاورزی این استان بهسازی و پوشش داده شده است
وی تاکید کرد: به منظور مدیریت نگهداری آب در استان سمنان دو هزار و 500 میلیون مترمکعب ظرفیت ذخیره سازی آب کشاورزی ایجاد شده است.
وی تغییر نوع و الگوی کشت از ارقام آب بر به محصولات راهبردی متناسب با اقلیم استان سمنان را از راهکارهای موفق در مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: کشت گندم بدون کاهش عملکرد در پنج سال آینده از 31 هزار هکتار به 27 هزار هکتار و میزان تولید از 105 هزار تن در هکتار به 140 هزار تن در هکتار می رسد.
معاون شرکت آب منطقه ای سمنان نیز با بیان اینکه 107 میلیمتر از 120 میلیمتر بارندگی استان تبخیر می شود تصریح کرد: در حال حاضر 150 میلیون متر مکعب کسری مخزن در سفره های آب زیر زمینی در استان داریم.
ˈریاضیˈ با تشریح اقدامات و طرحهای این شرکت برای تعدیل اثرات منفی خشکسالی در بخش کشاورزی گفت: طرح تعادل بخشی منابع آبی و مصارف در قالب 10 پروژه از هفت سال پیش در استان انجام شده است.
وی احداث حوزه تغذیه مصنوعی، کنترل و مهار آبهای سطحی و اقدامات مدیریت مصرف آب و طرحهای سازه ای و عمرانی برای تغذیه مصنوعی سفره های زیر زمینی در کنار ساماندهی برداشت چاههای مجاز و حذف چاههای غیرمجاز از جمله این اقدمات برشمرد.
رئیس سازمان بسیج مهندسین استان سمنان نیز از سازماندهی سه هزار نیروی بسیجی دانش اموز، دانشجو و متخصص کشاورزی برای اجرای طرح 100 پایگاه همیار کشاورزی در این استان خبر داد.
دهرویه افزود: برای محرومیت زدایی و کمک به کشاورزان در روستاها امسال 400 نفر بهره بردار و فعال بخش کشاورزی تحت پوشش برنامه های تخصصی و آموزش های مستمر بسیج مهندسین کشاورزی قرار می گیرند.
وی به تشکیل 52 هسته علمی همیاری کشاورزان در روستاهای استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون 520 نفر در قالب این هسته ها در بازه های زمانی 10 روزه با استقرار در روستاهای هدف، ساماندهی و آموزش کشاورزان و خانواده های آنان را بر عهده دارند.
در این نشست که مهمترین اولویت های برنامه ریزی برای گذر از بحران کم آبی آبی و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی استان سمنان بررسی شد جمعی از بهره برداران، کشاورزان و متخصصان بخش خصوصی تامین تسهیلات ارزان قیمت مبتنی بر شرایط خشکسالی، پیگیری طرحهای ملی انتقال آب، تامین هزینه کنتور هوشمند چاههای آب کشاورزی، استمرار و تسریع طرحهای مطالعات حوزه های آبریز و حمایت از تجمیع زمین های کشاورزی برای افزایش راندمان تولید را خواستار شدند.ک/2
7340/599
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]