واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار سیستان و بلوچستان: گذشت نیم قرن از بحران سیستان بدون چاره جویی اساسی زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: جای بسی تاسف است که با وجود گذشت نیم قرن از بحران بادها، توفانها و ریزگردهای سیستان هنوز هیچ طرح اثرگذاری در این منطقه اجرا نشده است.
به گزارش ایرنا، ˈعلی اوسط هاشمیˈ روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی ستاد بحران سیستان و بلوچستان افزود: در شرایط کنونی که بادهای 120 روزه سیستان به 160 تا 185 روزه رسیده و ریزگردها به حدی افزایش پیدا کرده که در هفته گذشته غلظت ذرات معلق در هوای منطقه شش برابر حد استاندارد بود اما هنوز هیچ سازمان ملی و استانی موفق به انجام اقدامات ماندگار برای جلوگیری از معضلات حاکم بر ساکنان شمال استان نشده است.
وی یادآورشد: شمال و جنوب سیستان و بلوچستان همواره در سالیان گذشته با بحران های دوام دار از جمله توفان و سیل دست به گریبان بوده و متاسفانه با تداوم خشکسالی های 16 ساله امروزه مردم سیستان حداقل نیمی از سال را گرفتار توفان هستند.
هاشمی افزود: خشکسالی و توفان بر شرایط معیشتی و اقتصادی سیستان تاثیر منفی گذاشته است و می توان افزایش حاشیه نشینی در مرکز استان و مهاجرت به استان های دیگر از جمله گلستان را از مهمترین این آثار برشمرد.
وی بابیان اینکه بحران سیستان علاوه بر استان بر کل کشور تاثیر گذاشته است یاداورشد: از مجموع جمعیت 670 هزار نفری مرکز استان حدود 250 هزار نفر به عنوان حاشیه نشین بدون داشتن شبکه آبرسانی زندگی می کنند.
به گفته رییس ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان متاسفانه جمعیت زیادی از ساکنان شهرهای مختلف استان گلستان مهاجرانی از منطقه سیستان هستند.
هاشمی افزود: با توجه به نامساعد بودن شرایط آب و هوایی و تداوم وزش توفان و گرد و خاک شرایط زندگی برای مردم در سیستان بسیار سخت شده است بطوری که بسیاری از آنان سال گذشته املاک خود را 20 تا 30 درصد زیر قیمت به فروش رساندند.
وی یادآورشد: بیشترین آمار مبتلایان به بیماری سل در سه نقطه جمعیتی کشور شامل زابل، زاهدان و گلستان(به علت حضور مهاجران سیستانی) وجود دارد اما هنوز یک مرکز تخصصی برای درمان بیماران تنفسی در منطقه سیستان ایجاد نشده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: به مرور زمان سطح گستردگی جریان توفان و گرد و خاک از منطقه سیستان به مرکز و جنوب استان رسیده و ساکنان این نقاط نیز با پدیده گرد و غبار درگیر هستند.
وی افزود: حوادث سیستان و بلوچستان نیازمند مطالعه با رویکردهایی بر اساس یافته های پژوهشی و برنامه های دانش بنیان است.
هاشمی یادآورشد: مردم امروزه نسبت به نوع نگاه مسوولان در مساله توفان سیستان تردید دارند و برای تغییر این نگاه باید با اجرای طرح های تاثیرگذار و ماندگار در منطقه به آنان ثابت کنیم که رفع مشکلات مردم در اولویت نخست برنامه های دولت در منطقه قرار دارد.
وی مهمترین ضرورت سیستان و بلوچستان را در مواقع بحرانی امداد هوایی عنوان کرد و گفت: باید امکانات لازم برای امکان واکنش سریع در حوادث فراهم شود.
استاندار از سازمان مدیریت بحران خواست با داشتن نگاه متفاوت به شرایط خاص ساکنان سیستان به دلیل تدوام توفان و ریزگردها، بسته حمایتی با لحاظ معافیت های مالیاتی و کاهش تعرفه های آب و برق برای مردم منطقه در نظر گیرد.
وی تصریح کرد: تا کنون هفت دالان بسیار شکننده توفان شن در منطقه شناسایی شده که سیستان و مرکز استان را بحرانی کرده و بر این اساس از مسوولان کشوری انتظار داریم برای آن چاره اندیشی کنند.
هاشمی گفت: امسال برنامه تثبیت شن های روان از محل اعتبارات ملی و استانی در سطح سه هزار هکتار از مناطق سیستان و بلوچستان اجرا می شود.
وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به سیستان و بلوچستان افزود: پس از سفر ریاست جمهوری اعتبارات در نظر گرفته شده برای سه سال آینده سیستان و بلوچستان برابر با اعتبارات اختصاص یافته در 35 سال گذشته استان است.
به گزارش ایرنا، نشست شورای هماهنگی ستاد بحران سیستان و بلوچستان به ریاست استاندار و با حضور شماری از مسوولان کشوری از جمله رییس سازمان مدیریت بحران، مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، رییس کمیته مقابله با گرد و غبار شرق کشور، معاون امور روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مدیران استانی در زاهدان برگزار شد. ک/2
7307 / 653
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]