واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افسردگی از مهمترین عوامل مرگ جوانان در جهان اعلام شد تهران - ایرنا - دبیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد با بیان اینکه سلامت روان جوانان تا حد زیادی نادیده گرفته می شود، گفت: در نتیجه این غفلت، افسردگی بزرگترین عامل ناتوانی و خودکشی و از مهمترین عوامل مرگ و میر در میان جوانان جهان است.
به گزارش ایرنا از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، «باباتونده اوسوتیمهین» به مناسبت 12 اوت - 21 مرداد ماه - روز جهانی جوانان با انتشار بیانیه ای، افزود: عبور امن و سالم از دوران جوانی به دوران بزرگسالی حق هر کودکی است و سالم بودن تنها به معنای بیمار نبودن نیست، بلکه به معنای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است.
وی ادامه داد: توانایی تحقق بخشیدن به توان بالقوه فردی، کنار آمدن با استرس های زندگی، ساختن روابط سالم، کار مولد و مشارکت کامل در جامعه از مولفه های ضروری سلامت هستند، با این همه سلامت روان جوانان تا حد زیادی نادیده گرفته می شود.
دبیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تاکید کرد: به مناسبت روز جهانی جوانان اعلام می کنیم که بهداشت روان اهمیت دارد.
اوسوتیمهین گفت: در مسیر جوانی به بزرگسالی، جوانان پی می برند که چه کسی هستند، چه خواسته هایی دارند و با چه خطراتی روبرو هستند. آنان درمی یابند که هویتشان چگونه با اطرافیانشان مرتبط است و یاد می گیرند به توقعات اجتماعی چگونه پاسخ دهند.
وی افزود: روبرو شدن با عواملی مانند انگ های اجتماعی، تبعیض جنسیتی، ایدز، ناتوانی و یا حالات دیگر می تواند جوانان را طی این مسیر به چالش بکشد، بنابراین لازم است جوانان ارتباطی حمایت جویانه با معلمان، مربیان و الگوهای زندگی خود برقرار کنند تا بتوانند با خودباوری و عزت نفس، پا به دوران بزرگسالی بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: در سراسر دنیا، از هر چهار دختر جوان، یکی مورد تجاوز جنسی قرار می گیرد و از هر سه دختر جوان یکی قبل از رسیدن به سن 18 سالگی ازدواج می کند و در مناطقی که در آنها درگیری یا بحران های انسانی در جریان است، این شرایط به مراتب برای میلیون ها جوان وخیم تر است.
دبیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد گفت: هنگامی که جوانان از کنترل تمامیت جسمی و روانی خویش منع می شوند، سلامت روانشان به خطر می افتد؛ اختلالات تنشی و افسردگی ناشی از چنین پیشامدهایی، بی عدالتی هایی را که در حقشان می رود دو چندان کرده و بر بار مشکلاتی مانند حاملگی های ناخواسته، بیماری ایدز و یا سقط جنین نا ایمن می افزاید.
اوسوتیمهین افزود: مواجهه زود هنگام با تروما و دشواری ها یکی از عوامل ثابت شده تهدید کننده سلامت روان است که قابل پیشگیری است.
وی تاکید کرد: دسترسی تمام جوانان به امکانات بهداشتی ضروریست با این وجود، جوانانی که با ناتوانی های ناشی از عدم سلامت روانی زندگی می کنند از مراقبت و توجه مورد نیازشان محرومند.
اوسوتیمهین اضافه کرد: جوانانی که به مراکز روان درمانی مراجعه می کنند، معمولا با رفتارهای تحقیرآمیز مواجه می شوند و در شرایط غیر انسانی از آنان مراقبت می شود.
دبیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد گفت: جوانان بویژه آنانی که از عدم سلامت روان رنج می برند از زندگی اجتماعی طرد می شوند و از تصمیم گیری برای زندگی خود محروم می شوند.
اوسوتیمهین افزود: بسیاری از جوانان با ناتوانایی های روانی از حق رأی، ازدواج و بچه دار شدن محرومند که این خود مانع دسترسی آنان به مراقبت های مناسب و ایفای نقش در اجتماع و چیره شدن بر بیماری شان است.
وی خاطرنشان کرد: بهداشت روان اهمیت دارد و جامعه جهانی در برآورده ساختن تعهدات خود نسبت به جوانان راه طولانی در پیش دارد، وظیفه ما تضمین دسترسی به امکانات بهداشتی جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های روانی است.
اوسوتیمهین اضافه کرد: باید به انگ های اجتماعی، تبعیض جنسیتی و نقض حقوق انسانی افرادی که از عدم سلامت روان رنج می برند پایان بخشیم و وظیفه ما تضمین عبور امن و سالم از جوانی به بزرگسالی است.
دبیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تاکید کرد: این نهاد در بیش از 150 کشور و منطقه جهان در حال فعالیت است تا اطمینان حاصل کند که همه نوجوانان و جوانان در سراسر دنیا از دانش، مهارت و امکانات کافی برای دفاع از حقوق و درک موجودیت خود، همچنین تصمیم گیری آگاهانه در مورد سلامتی و خوشبختی برخوردارند.
اوسوتیمهین تصریح کرد: در طرح «اقدام برای دختران جوان»، بر سلامت، امنیت، آموزش، تعامل و توانمندسازی دختران جوان تاکید کرده ایم.
وی افزود: وقتی دختران جوان به آگاهی، خودباوری، اعتماد به نفس، دوستان، مربیان و امکانات بهداشتی دسترسی داشته باشند، بهتر قادر خواهند بود از حقوق خود دفاع کنند.
اوسوتیمهین خاطرنشان کرد: مهمتر از همه، در صدد هستیم صدای جوانان و اولویت های مربوط به آنان را در برنامه ها و سیاست های مربوط به توسعه بگنجانیم.
اجتمام(1) ** 9185 ** 1071
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]