واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس کل بانک مرکزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری :
ضرورت بازگشت تدریجی انضباط لازم به اقتصاد / متوسط تورم در تیرماه به 25 و 3 دهم درصد رسید
رئیس کل بانک مرکزی یکی از سیاستهای ارزی این بانک را یکسانسازی نرخ ارز دانست و گفت: این مسئله منوط به شفاف شدن شرایط بینالمللی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، نقش سیستم بانکی در اجرای بسته خروج از رکود تورمی شب گذشته (19 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون سیاست پول دولت گفت: در زمان آغاز به کار دولت یازدهم شاهد تورم بالا و شتابان بودیم، در حالی که رکود اقتصادی عمیقی هم وجود داشت.
وی افزود: تورم نقطه به نقطه در خرداد 92 به حدود 45 درصد و تورم متوسط به 35 و 9 دهم درصد رسیده بود.
سیف با اشاره به اینکه، تورم در مهر 92 به 40 و یک دهم درصد رسیده بود خاطرنشان کرد: محاسبات بانک مرکزی و آمار حکایت از رشد اقتصادی منفی 6 و 8 دهم درصد را داشت.
وی با اشاره به رکود عمیق اقتصادی در سال 92 افزود: تلاطم بازار ارز در آن زمان کاملا روشن بود از این رو طبیعتا اولین تصمیم دولت ایجاد ثبات و آرامش قابل قبول در اقتصاد بود چرا که در اقتصاد بیثبات، سرمایهگذار جرات تصمیم گیری را ندارد.
*متوسط تورم در تیرماه به 25 و 3 دهم درصد رسید
رئیس کل بانک مرکزی به دستاوردهای بسیار مثبت دولت در یک سال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: تورم نقطه به نقطه در تیر 93 به 14 و 6 دهم درصد و متوسط تورم به 25 و 3 دهم درصد رسید که این بسیار نتیجه مطلوبی است.
*با رعایت انضباط پولی و مالی، نوسانات ارزی مهار شد
وی با اشاره به اینکه اقتصاد باید قابل پیشبینی باشد افزود: به دلیل رعایت دقیق انضباط پولی و مالی، نوسانات ارزی به شکل بسیار مطلوبی مهار شد و بازار ارز ثبات نسبی را پیدا کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه اگر اقتصاد از ثبات برخوردار نباشد در این صورت سرمایه گذار نمیتواند تصمیمات اقتصادی مناسبی را اتخاذ کند، بیان کرد: خوشبختانه نوسانات نرخ ارز به نحو مطلوبی کنترل شده است.
* بیاطمینانی از اقتصاد خارج شده است
سیف با اشاره به اینکه متوسط برابری نرخ ارز برای دلار به ریال حدود 3 درصد کاهش یافته است، گفت: بیاطمینانی از اقتصاد خارج شده و این امر پیشنیاز حرکت به سمت برون رفت از رکود و شکوفایی اقتصادی است و با همبستگی، برنامهریزی متمرکز و هماهنگی که تیم اقتصادی دولت دارد و اعضای کابینه به آن پایبند هستند میتواند این حرکت آغاز شود.
سیف با بیان اینکه دامنه نرخ ارز 76 درصد کاهش یافته است خاطرنشان کرد: در اردیبهشت ماه سال 92 قیمت دلار به 4 هزار تومان رسیده بود این در حالی است که اکنون به دامنه مطلوبی رسیده است.
وی افزود: به همین جهت دولت قبل از ماه مبارک رمضان اقدام به تدوین بسته خروج از رکود کرد و خوشحالیم که این کار تمام شده است.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: علاوه بر لایحهای که به مجلس تقدیم شد، روز سه شنبه هم طی همایش بزرگی که با دعوت از فعالان اقتصادی و استادان دانشگاهها برگزار میشود، این بسته به صورت مشروح عرضه خواهد شد، بستهای که میتواند آثار بسیار مثبتی در جهت گیریهای آینده اقتصادی کشور داشته باشد.
*انضباط بانکها، انضباط بازار پول است
سیف در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه انضباط پولی یعنی چه افزود: انضباط بانکها، انضباط بازار پول است و دقیقا باید رعایت شود از این رو بانکها حتما باید به حد نصاب مجاز برگردند.
وی رفتن افراطی به سمت بنگاهداری را نمونهای از بیانضباطی پولی دانست و گفت: انضباط پولی به نهادهای فعال در بازار پول بر میگردد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه منابع پر قدرت بانک مرکزی جزء پیش نیازها محسوب میشود، افزود: دامنه سهسالهای تعریف شد که طی آن هر سال بانکها یک سوم تخطی خود از میزان مورد قبول بانک مرکزی را اصلاح کنند تا بنگاههای اقتصادی که در آنها هستند به حد نصاب برسد.
وی با اشاره به اینکه تمام دستورالعملهای لازم در این زمینه ابلاغ شده است تصریح کرد: تجاوز از دامنه مجاز بیانضباطی محسوب میشود.
سیف گفت: نرخ تورم 25 درصد به عنوان حداکثر توسط دولت اعلام شد و هم اکنون با دستاوردهای حاصل شده پیشبینی ما حتما خیلی کمتر از 25 درصد برای پایان سال 93 است.
وی افزود: دولت درصدی از تورم را اعلام میکند که به صورت 100 درصد قابل وصول باشد.
* 85 هزار میلیارد تومان از تسهیلات نظام بانکی لاوصول مانده است
رئیس کل بانک مرکزی یکی از روشهای افزایش توان تسهیلات بانکها را تمرکز روی مطالبات لاوصول و غیرجاری دانست و عنوان کرد: حدود 85 هزار میلیارد تومان از تسهیلات نظام بانکی لاوصول مانده است که سر رسید آن سپری و قفل شدهاند.
وی با اشاره به افزایش حجم سپردههای نظام بانکی تصریح کرد: روشی که ما برای رسیدن به نتیجه در پیش گرفتیم بررسی این مطالبات است به گونهای که بخشی از آنها لزوما سوءجریان نبوده و میتواند به علت نوسانات شدید نرخ ارز یا مشکلاتی باشد که از ناحیه تحریم ایجاد شده استَ.
این خبر در حال تکمیل است...
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]