واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کیفیت شرکت های دانش بنیان باید نظارت شود تهران - ایرنا - عضو کارگروه ارزیابی وتشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان و نظارت بر اجرا گفت: در کنارکمیت و گسترش شرکت های دانش بنیان باید کیفیت آن ها نیر مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا دکترˈ حمیدرضا طهوری ˈ افزود:در برنامه ریزی ها و تدوین استراتژی های اقتصادی کشور، تقویت و گسترش شرکت های دانش بنیان مورد توجه و تاکید قرار داشته است.
وی بیان کرد: اکنون حدود 600 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند درصورتی که در اسناد بالادستی ایجاد 20 هزار شرکت تا 10 سال آینده هدف گذاری شده است که برای رسیدن به آن از ظرفیت های موجود کشوراستفاده می شود.
طهوری بیان کرد: برخی از فعالان این حوزه توجه به کمیت را در اولویت خود قرار داده اند اما، از سوی دیگر برخی دیگر از کارشناسان و فعالان این بخش توجه به کیفیت، اندازه و گسترش شرکت ها را مهم می دانند که با توجه به این دیدگاه به نظر می رسد در فرایند بررسی و تعیین صلاحیت شرکت های متقاضی نیازمند افزایش سرعت هستیم تا بتوانیم بخشی از نیازهای فزاینده جامعه را به وجود چنین شرکت هایی پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی های صورت گرفته، در کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان به گونه ای عمل شده است که امکان ورود شرکت های واسط و دلال برای حضور در این عرصه بسته شده است و تاکنون گزارشی مبنی بر تایید چنین شرکت هایی وجود نداشته است .
طهوری گفت: نبود اطلاع رسانی کافی به شرکت ها در مورد مزایای دانش بنیان شدن، بی اعتمادی به طرح ایجاد شرکت های دادنش بنیان و بی اطلاعی از سودمند بودن یا نبودن آن و نیز اجرا نشدن برخی از حمایت های طراحی شده قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان سبب شده است تعداد شرکت های متقاضی دانش بنیان شناخته شدن به نسبت شرکت های دارای شرایط لازم کمتر از انتظار باشد.
*****حجم صادرات کالاهای دانش بنیان باید افزایش یابد
عضو کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان با بیان اینکه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، سهم کالاهای دانش بنیان در صادرات کشور باید به هشت درصد تا دو سال آینده افزایش یابد، بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته باید حدود 8 درصد کل صادرات تا پایان برنامه پنجم از محل صادرات کالاهای دانش بنیان باشد در حالی که اکنون این رقم زیر یک میلیارد دلار است که اگر صادرات نفتی و غیر نفتی کشور را 100 میلیارد دلار بدانیم هم اینک تنها یک درصد از مجموع صادرات کشور را از طریق فروش و صدور کالاهای دانش بنیان تامین می کنیم.
به گفته وی، بر اساس برنامه پیش بینی شده باید تا پایان برنامه ششم توسعه، سهم صادرات کالاهای دانش بنیان کشور به خارج معادل 15 درصد مجموع صادرات کشور برسد. این رقم تا سال 1404 به 20 درصد افزایش یابد که این موضوع بر اهمیت توجه به اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی که در ابلاغیه مقام معظم رهبری در بندهای دو و 11 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است، حکایت دارد.
علمی **9340**1599
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]