واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ضرورت هدایت شرکتهای دانشبنیان به سمت رقابت
کد خبر: ۴۲۳۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷ - 07 August 2014
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس٬ با مثبت ارزیابی کردن عملکرد شرکتهای دانشبنیان در رشد و توسعه علمی کشور و تبدیل علم به ثروت٬ گفت: وجود ابهام در ماهیت فعالیت برخی از این شرکتها٬ پایین بودن ریسک پذیری در تزریق منابع مالی به طرحها و وجود قوانین دست وپاگیر عامل ایجاد وقفه در ادامه فعالیت این شرکتها است.
عطاالله سلطانیصبور در گفت وگو با خانه ملت٬ با مثبت ارزیابی کردن عملکرد شرکتهای دانشبنیان در رشد و توسعه علمی کشور و تبدیل علم به ثروت٬ گفت: تاکنون وجود پارکهای علم و فناوری در فرآیند علمی کشور موثر و مقدمه خوبی برای رشد شرکتهای دانشبنیان بوده است.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه رسیدن به رشد اقتصادی و تبدیل علم به ثروت و صنعت در گرو حمایت از شرکتهای دانشبنیان طبق فرمایشات مقام معظم رهبری است٬ افزود: تمامی دستگاهها باید برای رشد علمی کشور و تبدیل آن به ثروت نسبت به حمایت از شرکتهای دانشبنیان حساس بوده و نسبت به فرهنگ سازی در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نکنند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی در کشور یکی از عوامل مستقیم در رشد شرکتهای دانشبنیان است٬ تصریح کرد: برای فرهنگ سازی در جامعه در جهت رشد علمی کشور همه دستگاهها به ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی٬ دانشگاهها٬ مجلس باید با همکاری و مشارکت مردم و مسئولان زمینه توسعه پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان را فراهم کند
سلطانیصبور با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت کنونی شرکتهای دانشبنیان در کشور در حد و شان جمهوری اسلامی ایران نیست٬ افزود: زمانی میتوان به آینده شرکتهای دانشبنیان و جریانساز بودن آنها امیدوار بود که علاوه بر فرهنگ سازی درگیر رقابت سالم نیز شوند.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد رقابت سالم بین شرکتهای دانشبنیان بیشک رشد این شرکتها را به همراه خواهد داشت٬ تصریح کرد: رشد هر چه بیشتر شرکتهای دانشبنیان٬ در تبدیل علم به ثروت موثر بوده که نتیجه آن بهبود وضعیت اشتغال در کشور است.
توقف رشد صعودی آمار بیکاری٬ نیازمند توجه به شرکتهای دانشبنیان
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با انتقاد از بیتوجهی به رشد آمار بیکاری قشر تحصیلکرده در کشور٬ گفت: آمارهای غیررسمی بیکاری قشر تحصیلکرده را 32 درصد اعلام میکنند که این آمار با بیتوجهی مسئولان هر روز با رشد چشمگیری همراه است.
وی با بیان اینکه لازمه رشد شرکتهای دانشبنیان توجه به سرمایه عظیم انسانی در کشور به ویژه نخبگان آن است٬ تصریح کرد: وقتی قشر نخبه کشور بیکار باشند نمیتوان به بهبود وضعیت آن کشور امیدی داشت.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم٬ ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان اگر مورد حمایت مردمی و همچنین دستگاههای مختلف قرار بگیرد موجب خودباوری قشر نخبه نیز خواهد شد.
وی آموزشهای ضمن خدمت به جوانان تحصیلکرده را راهکاری برای رشد کمی و کیفی شرکتهای دانشبنیان خواند و گفت: در صورتی که مهارتهای لازم به قشر تحصیلکرده آموزش داده شود این افراد خود زمینه تبدیل علم به ثروت را فراهم خواهند کرد.
سلطانیصبور با بیان اینکه مهارتآموزیها باید در سطح گستردهتر نهادینه شود٬ افزود: تزریق منابع مالی برای ایجاد کلاسهای مهارت آموزی به معنی توجه به رشد علم و ثروت در آینده نزدیک است.
ریسکپذیری شرکتهای دانشبنیان در حمایت از طرحها پایین است
وی در تشریح مشکلات پیش روی شرکتهای دانشبنیان٬ گفت: وجود ابهام در ماهیت فعالیت برخی از این شرکتها٬ پایین بودن ریسک پذیری در تزریق منابع مالی به طرحها و وجود قوانین دست و پاگیر در برخی موارد از مشکلاتی است که رشد شرکتهای دانشبنیان را با وقفه مواجه کرده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با بیان اینکه تعداد شرکتهایی که موفق بودند کافی نیست٬ افزود: افزایش حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توجه به طرحهای نخبگان عاملی برای رشد علمی و اقتصادی کشور است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی٬ با تاکید بر ضرورت افزایش ریسک تاسیس شرکتهای دانشبنیان٬ گفت: چون منابع مالی در بسیاری از موارد برای رشد شرکتهای دانش بنیان تامین نشده و هزینهها بالاست اعتماد افراد برای مشارکت در این شرکتها کم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]