محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828208087
رابطه حقوقی ازدواج و تابعیت در دایره قانون
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
رابطه حقوقی ازدواج و تابعیت در دایره قانون
در ابتدا این را نیز به خاطر داشته باشید که طبق ماده 1059 قانون مدني ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی منوط به مسلمان شدن وی و سپس، کسب اجازه مخصوص از طرف دولت است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، وقتی پای ازدواج به میان میآید قوانین و مقررات فراوانی وجود دارد حالا اگر یکی از طرفهای ازدواج خارجی باشد، مقررات کمی بیشتر میشوند و البته اگر زن ایرانی قصد ازدواج با مرد خارجی را داشته باشد باید علاوه بر بزرگترهای مجلس از قانون نیز اجازه بگیرد. اجازهای که «صدور پروانه زناشویی» نامیده میشود. این بحث وقتی اهمیت بیشتری مییابد که زن به خاطر ازدواج تابعیت خود را از دست بدهد.
یکسری مزایای ایرانی بودن
ایرانی بودن دارای امتیازاتی است. هر شخصی که تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، از حقوقی برخوردار است که بیگانگان سهمی در آن ندارند. حتی برخی امتیازات وجود دارد که تنها نصیب کسانی میشود که ایرانیالاصل هستند و کسانی که تابعیت ایران را کسب میکنند، شانسی برای بهره بردن از آن ندارند. اما کودکانی که از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد میشوند، نمیتوانند به راحتی تابعیت کشور ایران را کسب کنند در نتیجه در اقامت، تحصیل و حتی معیشت خود با مشکلاتی روبهرو میشوند. مجلس برای حل این مشکلات دست به کار شده است اما در مسیر اعطای تابعیت ایرانی به این افراد، چالشهای اساسی وجود دارد.
ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی
طبق ماده 987 قانون مدنی، زنان ایرانی مجاز به ازدواج با اتباع خارجی هستند اما ازدواج به اين ترتيب دارای آثار متعددی، از جمله تبدیل تابعیت آنها به تابعیت دولت متبوع همسر، محدودیت در حق مالکیت آنان نسبت به اموال غیرمنقول، امکان تحصیل تابعیت همسرشان و بهطور كلي آثار متعددي از لحاظ حقوقي بر زن خواهد داشت.
در ابتدا این را نیز به خاطر داشته باشید که طبق ماده 1059 قانون مدني ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی منوط به مسلمان شدن وی و سپس، کسب اجازه مخصوص از طرف دولت است. این ازدواج بدون اجازه دولت، به لحاظ شرعی صحیح است اما این اقدام برای طرفین مسئولیت ایجاد میکند و قابل پیگرد است.
چیزهایی که زن از دست میدهد
با این ازدواج، زن ممکن است تابعیت ایرانی خود را از دست بدهد. یعنی اگر در قوانین کشور مرد، زن بعد از ازدواج تابعیت کشور مرد را بگیرد، به این ترتیب زن ایرانی، تابعیت کشور خود را از دست میدهد. البته بعد از فوت شوهر یا جدایی با تقدیم درخواست به وزارت امور خارجه، به انضمام برگ تصدیق فوت شوهر یا سند جدایی و متارکه، تابعیت ایرانی زن با تمام حقوق و امتیازها، مجددا به او تعلق خواهد گرفت. این را نیز به خاطر داشته باشید که زن وقتی تابعیت را از دست میدهد حق داشتن اموال غیرمنقول را در صورتی که موجب سلطه اقتصادی خارجی شود، از دست میدهد البته همه این موارد با مرگ شوهر یا جدایی از وی، به پایان میرسد.
بازگشت به تابعیت اولیه
شاید برای شما نیز این پرسش ایجاد شود که جز مرگ و جدایی راه دیگری برای بازگشت زن به تابعیت اولیه خود وجود دارد؟ این پرسش در قانون پاسخ دارد. ماده 987 قانون مدنی، نحوه مراجعت زن ایرانی به تابعیت نخستین خود را که در پی تحمیل قهری تابعیت دولت متبوع همسر خارجی وی پیشبینی کرده و آن را به عنوان یک حق مسلم و انکارناپذیر او پذیرفته است. به عبارتی زن ایرانی فقط بعد از جدایی یا مرگ همسر خارجی خود میتواند تابعیت خود را پس بگیرد که آن هم سه شرط دارد:
اول اینکه تابعیت ایرانی قبلی زن از نوع تابعیتهای اصلی باشد نه غیراکتسابی. دوم اینکه عامل تغییر تابعیت دوم از میان رفته باشد یعنی تابعیت دولت متبوع شوهر، یعنی عامل ازدواج به طریقی از جمله جدایی مابین یا بر اثر درگذشت مشارالیه از بین برود . سوم اینکه درخواست بازگشت، به وزارت خارجه ایران ارسال شده باشد.
اجازه دولت شرط است
این اصل را به خاطر داشته باشید که برابر ماده 1060 قانون مدنی، ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی ندارد، فقط به اجازه مخصوص از طرف دولت است. این ماده جنبه فقهی ندارد بنابراين اگر، زن بدون اجازه دولت به عقد مردی خارجی درآید عقد درست است، فقط زن از یکسری حمایتهای قانونی بیبهره میشود.
مدارک برای صدور پروانه ازدواج
طبق یک آییننامه که در این زمینه وجود دارد چنین زوجی باید مراحل زیر را طی کنند تا بتوانند از دولت مجوز عقد بگیرند. مرکزی که این جواز را صادر میکند وزارت کشور است: 1. تقدیم درخواستنامه مرد و زن مبنی بر تقاضای صدور پروانه اجازه زناشویی به وزارت کشور. 2. گواهینامه از مرجع رسمی کشور متبوع مرد، مبنی بر بلامانع بودن ازدواج با زن ایرانی و به رسمیت شناختن ازدواج در کشور متبوع مرد. در صورتی که تهیه این گواهینامه برای متقاضی امکانپذیر نباشد، وزارت کشور میتواند بدون دریافت این مدرک، در صورت رضایت زن، پروانه زناشویی را صادر کند.
3. در صورتی که مرد غیرمسلمان و زن مسلمان باشد، گواهی یا استشهاد تشرف مرد به دین مبین اسلام. همچنین، وزارت کشور طبق ماده 3 آییننامه مزبور، موظف شده در صورت تقاضای زن، یکسری مدارک دیگر را نیز از مرد مطالبه کند که شامل 1- گواهینامه مبنی بر اینکه مرد مجرد است یا متأهل، از مرجع رسمی محلی یا مأموران سیاسی و کنسولی کشور متبوع مرد.2- گواهی نداشتن پیشینه بد و محکومیت کیفری مرد از مراجع رسمی محلی یا مأموران سیاسی و کنسولی کشور متبوع مرد و همچنین، گواهی عدم سوءپیشینه کیفری از مراجع کشور، در صورتی که مرد بیگانه در ایران اقامت داشته باشد. 3- گواهی از مراجع محلی یا مأموران سیاسی و کنسولی کشور متبوع مرد، مبنی بر وجود استطاعت و مکنت زوج و همچنین، تعهدنامه ثبتی از طرف مرد بیگانه، مبنی بر اینکه تعهد شود هزینه و نفقه زن و اولاد و هرگونه حق دیگری که زن نسبت به او پیدا میکند، در صورت بدرفتاری یا ترک و طلاق پرداخت کند.
و اما حقوق اضافه
قوانین ایران به وزارت کشور این اجازه را داده است برای حصول اطمینان از خوشبخت شدن زن و کم کردن مشکلات وی در صورت بروز مشکل یکسری ضمانتها را از مرد بگیرد. ضمانت در حسن انجام وظایف قانونی زوج تبعه خارجی در قبال زوجه ایرانی، از جمله حسن رفتار و اتفاق در تمام مدت زناشویی و ادا و اجابت مالی زوجه و اولاد تحت حضانت، تامین هزینه مراجعت همسر مطلقه تا محل سکونت زن در ایران، در صورت وقوع متارکه و طلاق و حق حضانت.
اگر زن بیاجازه پای سفره عقد برود
اگرچه، طبق ماده 17 قانون ازدواج و ماده 1060 قانون مدنی، ازدواج ایرانی با تبعه خارجی در مواردی که هم منع قانونی ندارد، موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است و بدون اجازه وزارت کشور ثبت آن ممکن نیست. با وجود این، کسی که بدون اجازه اقدام به ازدواج با زن ایرانی کند، به حبس تأدیبی از یک تا 3 سال محکوم میشود.
اگر همه چیز خوب پیش برود
در صورت ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی با فرض رعایت ماده 17 قانون ازدواج و وقوع عقد و ثبت در دفتر ازدواج، طبق بند 185 مجموعه بخشنامههای مزبور، اعلامیهای شامل نام و نام خانوادگی، تابعیت زوج، شماره گذرنامه زوج و محل صدور، شماره پروانه اقامت و اظهارنامه زوج و محل صدور آن شماره و محل صدور اجازه نامه ازدواج به عمل آمده، اقامتگاه زوجین و شماره برگ هویت زوج و محل صدور آن به وسیله ثبت محل به شهربانی یعنی نیروی انتظامی مربوطه ارسال و این مرجع مطابق مقررات، مراتب را به دفتر ثبت احوال اطلاع میدهد.
تکلیف بچهها چه میشود
کودکی که از مادر ایرانی و پدر بیگانه متولد شود، ایرانی محسوب نمیشود. قوانین ما در اعطای تابعیت ایرانی به فرزند زنانی که با مردان غیرایرانی ازدواج میکنند، سختگیری کرده است. اگرچه در ابتدای ازدواج به این موضوع زیادی نمیشود اما با تولد کودک و رشد او کمکم مشکلات بروز میکنند. مجلس به تازگی برای حل این مشکلات، راهحلهایی در نظر گرفته است.
دو شرط برای اعطای تابعیت
قانون تعيين تكليف تابعيت فرزنداني كه از مادر ايراني و پدري خارجي متولد ميشوند سال 1385 تصویب شده و اكنون پس از هشت سال، اصلاحیه آن در كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شورای اسلامی در حال بررسی و اصلاح است. به موجب قانونی که هشت سال پیش به تصویب رسید و هنوز لازمالاجراست، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که در ایران متولد شوند، میتوانند بعد از رسیدن به سن 18 سال تمام تقاضای تابعیت ایرانی کنند. این افراد در صورت نداشتن سوءپیشینه کیفری یا امنیتی و اعلام رد تابعیت غیرایرانی، به تابعیت ایران پذیرفته میشوند. بنابراین تنها در صورتی که ازدواج این زنان از ابتدا با اجازه دولت واقع شده باشد، «بعد از رسیدن به سن 18 سالگی» فرزندان آنها حق درخواست تابعیت ایرانی را دارند. این در حالی است که اگر زنی خارجی که فقط متولد ایران است، از مردی خارجی در ایران دارای فرزند شود، فرزند وی از بدو تولد ایرانی محسوب میشود.
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
رابطه ما و قانون
رابطه ما و قانونبخش تعاملی الف - محمد مصدقیاشاره مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند تاریخ انتشار شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۷آشنایی با اصطلاحات حقوقی در قانون
دانشنامه حقوقی آشنایی با اصطلاحات حقوقی در قانون از آنجایی که جهل به قانون رافع مسئولیت نیست بنابراین آموزش مباحث حقوقی و آشنایی مردم با قوانین از اصول مسلم حقوق است به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران یکی از مسایل مهم در زندگی آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات حقوقی اسقبل از ازدواج رابطه جنسی داشته باشیم؟
قبل از ازدواج رابطه جنسی داشته باشیم رابطهجنسی اهمیت زیادی دارد اما دو نفر باید بتوانند با هم حرف بزنند اهداف مشترکی در زندگی داشته باشند و بتوانند با موانع زندگی در کنار هم مقابله کنند نه اینکه فقط تفریح و لذت را تجربه کنند یک تحقیق جدید نشان داد که زوجهایی که برای برقراریمعاون حقوقی کمیته امداد خبر داد بهرهمندی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد از معافیتهای قانونی
معاون حقوقی کمیته امداد خبر دادبهرهمندی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد از معافیتهای قانونیمعاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی ره گفت در اجرای بند د قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور و بند 105 بودجه سال 92 قریب به 86 هزار خانوار تحت پوشش این نهاد در سال 1392 از معاامکان ثبت بخشی از هفت هزار ازدواج غیر قانونی زنان ایرانی با اتباع خارجی وجود دارد
مدیر کل اتباع خارجی خراسان رضوی امکان ثبت بخشی از هفت هزار ازدواج غیر قانونی زنان ایرانی با اتباع خارجی وجود دارد مشهد - ایرنا - مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی گفت بر اساس برآوردها بالغ بر هفت هزار ازدواج غیر قانونی زنان ایرانی با مردان خارجی صورت گرفته که بخشقانون و چالش ازدواج های زودهنگام
قانون و چالش ازدواج های زودهنگام تهران- ایرنا- ازدواج های نوجوانان و خردسالان مساله ای است که نظرها و دیدگاه های گوناگونی در مورد آن از سوی کارشناسان و قانونگذاران ارایه شده است با توجه به پیامدهای گوناگون ازدواج های زودرس بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی این پدیده را چالشینهادهای حقوقی مغرب خواستار سلب تابعیت مغربی از سران صهیونیستی شدند
نهادهای حقوقی مغرب خواستار سلب تابعیت مغربی از سران صهیونیستی شدندهمزمان با ادامه تظاهرات هزاران تن از مردم شهر دار البیضا مغرب در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه نهادها و فعالان حقوقی مغرب خواستار سلب تابعیت مغربی از سران رژیم اشغالگر و تحریم اقتصادی آن شدند به گزانحوه ادامه زندگی بعد از شکست خوردن در رابطه یا ازدواج
نحوه ادامه زندگی بعد از شکست خوردن در رابطه یا ازدواج چرا حتی بااینکه رابطهتان دیگر آنقدرها خوب نیست بر هم خوردن رابطه اینقدر دردناک است طلاق و جدایی به این دلیل دردناک می باشد که نشانگر فقدان است و نه فقط از رابطه بلکه از آرزوها و تعهدات مشترک روابط عاشقانه با هیجانی وصفناپرابطه نامشروع ۳ فوتبالیست با دختری که به سن قانونی نرسیده + عکس
ماجرا از زمانی آغاز شد که پلیس فرانسه در یک حمله شبانه به یک کلوب تعدادی دختر را بازداشت کرد در بین دختران بازداشت شده دختری ۱۸ساله حضور داشت که پس از بازداشت اعلام کرد با سه بازیکن مشهور و معروف فرانسه ارتباط جنسی داشته است و این رابطه زمانی بوده است که کمتر از ۱۸سال داشته وخشت اول ازدواج
همه ما آرزوی داشتن ازدواجی سالم و موفق را داریم اما زوج های زیادی هستند که اولین قدم شان را برای چنین ازدواجی اشتباه برمی دارند اولین گام برای یک ازدواج موفق مناسب بودن نحوه آشنایی دختر و پسر است آنها یکدیگر را می بینند جذب هم می شوند بیشتر و بیشتر هم را می شناسند و آنقدر بوقتی احمدی نژاد مدعی قانون گرایی و اخلاق می شود
وقتی احمدی نژاد مدعی قانون گرایی و اخلاق می شود وبلاگ > موسوی سیدعبدالجواد - درفرهنگ ما از عالمان بی عمل و رطب خوردگانی که منع رطب می کنند همواره به بدی یاد شده نمی دانم در فرهنگ های دیگر هم این معضل معضل فراگیری بوده یا نه اما چیزی که مسلم است این که در سرزمین ماعضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس در حال بررسی است
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس در حال بررسی استعضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس در حال بررسی است محمدعلی اسفنانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در پاسخ به سؤال این سؤال که با توجهآیا وزیر اقتصاد به قول دوماه خود برای تعیین تکلیف وام ازدواج عمل خواهد کرد؟
گزارش اما و اگرهای وام ازدواج جوانان آیا وزیر اقتصاد به قول دوماه خود برای تعیین تکلیف وام ازدواج عمل خواهد کرد پرداخت وام ازدواج موضوعی است كه در سالهای اخير و با توجه به سختترشدن شرايط ازدواج اهميت بيشتری يافته و چند سالی است كه با وجود مبلغ كمش به يكی از تكيهگاههای جواعبور از مرزهای قانون در مجلس!
عبور از مرزهای قانون در مجلس نمونه آخری که میتوان به آن اشاره کرد عدم معرفی جناب آقای علی مطهری به صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای انتخاب نماینده قوه مقننه در هیئت نظارت بر مطبوعات است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز کیهان در یادداشتی نوشت حکایت عدم پایبنداستخدامهای غیرقانونی دولت قبل با هدف ایجاد مانع برای دولت یازدهم انجام شد
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۱ یک عضو بنیاد باران با بیان اینکه سیاستهای دولت قبل مبتنی بر برهم زدن نظمهای قبلی بود اظهار کرد بیاعتنایی به تکالیف قانونی در دولتهای نهم و دهم امری غیرعادی نبود محمود زمانی قمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیپادشاه، اعضاي مجلس قانونگذاري تايلند را تأييد کرد
۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ۸ ۳۹ق ظ پادشاه اعضاي مجلس قانونگذاري تايلند را تأييد کرد 200 نفر از اعضاي مجلس تايلند که بيش از نيمي از آنها نظامي هستند توسط پادشاه تعيين شدند به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج اين مجلس وظايف مهمي از جمله تدوين پيش نويس قانون اساسي تايلند را بر عهده دارد گفتنيعضو مجلس خبرگان: شرط «کهولت سن» برای کاندیداهای مجلس خبرگان خلاف قانون و منطق است /باید و نبایدی برا
عضو مجلس خبرگان شرط کهولت سن برای کاندیداهای مجلس خبرگان خلاف قانون و منطق است باید و نبایدی برای ریاست آیتالله هاشمی بر مجلس خبرگان وجود ندارد عضو مجلس خبرگان رهبری می گوید لحاظ کردن شرط کهولت سن در بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان خلاف منطق و قانون است به گزارش نامه نیوز-
گوناگون
پربازدیدترینها