تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833004113
واسطه ها؛ دغدغه شالیکاران مازندرانی در فصل برداشت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واسطه ها؛ دغدغه شالیکاران مازندرانی در فصل برداشت ساری - ایرنا - هوای گرم و شرجی تابستان، بوی رطوبت شالیزار، پا تا ساق در گل و چهره های سوخته حال و هوای این روزهای کشاورزان مازندرانی است که با آغاز فصل درو انتظار دارند حاصل دسترنج آنها نصیب دلالان و واسطه ها نشود.
قیمت برنج طارم بهترین برنج محلی استان در تابستان سال گذشته در سطح شالیکوبی های استان به طور متوسط هر کیلوگرم 60 هزار ریال بوده است در حالی که این رقم تا به دست مصرف کننده برسد تا به قیمت هر کیلوگرم 90 هزار ریال نیز افزایش یافت.
بنا به پیش بینی کارشناسان جهادکشاورزی مازندران امسال بیش از یک میلیون و 300 هزار تن شلتوک از 230 هزار هکتار شالیزارهای مازندران برداشت می شود که تاکنون کار درو در حدود 40 درصد این اراضی استان انجام شده است.
بازار برنج در تابستان امسال و در اواسط فصل برداشت تغییر چندانی با سال گذشته نداشت و اکنون نیز قیمت برنج طارم به طور متوسط هر کیلو گرم 60 تا 65 هزار ریال در شالیکوبی ها فروخته می شود.
جمعی از کشاورزان مازندرانی در گفت وگو با ایرنا نگرانی خود را از بازار برنج پنهان نمی کنند و می گویند به رغم افزایش قیمت برخی کالاها در یکسال گذشته قیمت برنج ثابت مانده است و باید تدابیری اندیشه شود تا تنها سختی کار و رطوبت شالیزار نصیب کشاورزان نشود.
عرضه زیاد در فصل برداشت، نیاز کشاورزان به پول برای تامین هزینه های زندگی و فشار شالیکوبی ها برای فروش محصول باعث شده تا کشاورزان نتوانند با برنامه و در فواصل معین محصول خود را به بازار عرضه کنند که این شرایط فرصت خوبی برای واسطه ها فراهم می کند تا محصول کشاورزان را ارزان بخرند.
ˈحاج صمد حسن پورˈ از کشاورزان منطقه دشت سر آمل با انتقاد از سیاست ها در بخش کشاورزی گفت: دردهای شالیکاران را نمی توان با شعار و تشریفات اداری درمان کرد.
وی در گفت و گو با ایرنا افزود: شالیکاران در فصل برداشت شالی مقروض و بدهکارند متولیان بخش کشاورزی باید تدابیری بیندیشند تا آنان محصول خود را به موقع و به نرخ مطلوب بفروشند.
وی اظهار داشت: بعد از 70 سال شالیکاری هنوز سیاست واحدی در حل مشکلات بخش کشاورزی کشور ندیده ام.
وی با اشاره به پُر بودن حجم برنج نو در شالیکوبی های منطقه یادآور شد: برای شالیکاران رنج آور است که هم نتواند محصول خود را بفروشد و هم از واسطه ها و دلالان برنج برای فروش محصول خواهش و تمنا کند.
این کشاورز مازندرانی خاطرنشان کرد: صاحبان شالیکوبی ها برای خشک کردن هر تن شالی حدود 350 هزار تومان دستمزد می گیرد و مبلغی اضافی نیز بابت فروش برنج از شالیکار مطالبه می کنند که در این شرایط آیا پولی برای کشاورز باقی می ماند تا زندگی کند.
ˈمجیدرضا کلانیˈ شالیکار دیگری از منطقه دابودشت آمل به ایرنا گفت: با خرید نرخ تضمینی برنج از سوی دولت علاوه بر کاهش نگرانی کشاورز بازار خرید و فروش نیز رونق می گیرد.
وی از زد و بند صاحبان شالیکوبی ها با دلالان و واسطه ها انتقاد کرد و افزود: صاحبان شالیکوبی ها برنج را باب طبع واسطه ها از دستگاه می گیرند و به کشاورز توجهی ندارند.
این کشاورز مازندرانی بیان داشت: برخی از شالیکوبی ها به محض ورود شالی به کارخانه
مبلغی به عنوان بادگیری ( نیمه خشک کردن شالی) دریافت می کنند و بعد از چند روز به خشک کن می ریزند که همین کار موجب نیم دانه شدن برنج می شود.
ˈمهرداد روئین تنˈ دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کشاورزی در این باره به ایرنا می گوید: متاسفانه سیاست ها در این بخش از اقتصاد کشور موقتی و کوتاه مدت و یا روبنایی است و با اتخاد چنین نگرشی نمی توان انبوه مشکلات شالیکاران را حل کرد.
روئین تن تاکید کرد: باید با بهره گیری از نظرات کشاورزان و کارشناسان برجسته نیاز بخش شالیکاری کشور را اصولی شناسایی و برای حل آن به صورت گام به گام برنامه ریزی کنیم.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران شالیکوبی های این استان اکنون مملو از برنج نو از نوع طارم محلی است و خرید و فروش برنج و قیمت آن هنوز رونقی ندارد.
ˈدلاور حیدرپورˈ با بیان این که هر ساله در زمان برداشت اولیه برنج قیمت ها با 20 درصد افزایش نسبت به سال قبل با استقبال خریداران مواجه می شد افزود: امسال نه تنها خرید و فروش برنج انجام نمی شود، بلکه قیمت آن هنوز رونقی نگرفته است.
به گفته وی کم رونقی در جنب و جوش بازار برنج بر ادامه فعالیت کشاورزان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
بر اساس اعلام منابع رسمی بیش از دو میلیون تن برنج خارجی سال گذشته وارد کشور شد و در بازار موجود است.
به گفته برخی از کارشناسان، دولت توان خرید تضمینی برنج ارقام محلی را ندارد و در حالی که سطح کشت این رقم در شالیزارهای مازندران تا 70 درصد است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم با تایید حاکم شدن رکود بر بازار خرید برنج استان و نگرانی بحق شالیکاران از این شرایط گفت: دولت باید با تنظیم بازار برنج، ثبات را به بازار خرید و فروش برگرداند.
ˈعزیزالله شهیدی فرˈ در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: لازم است دولت با برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در این بخش مهم اقتصادی کشور از دغدغه شالیکاران بکاهد.
وی با تایید مشکلات شالیکاران در زمینه کمبود خشک کن در شالیکوبی ها گفت: اصلاح ساختار شالیکوبی ها با هدف افزایش ظرفیت خشک کن ها و مکانیزه کردن آن در دستور کار این سازمان قرار گرفته که سال آینده این مشکل برطرف خواهد شد.
بنا به گفته کارشناسان ظرفیت روزانه خشک کن ها در شالیکوبی های استان حدود 19 هزار تن است در حالی که روزانه بیش از 26 هزار تن شالی نم دار به صورت مکانیزه برداشت و وارد شالیکوبی ها می شود.
شهیدی فر قیمت هر کیلو برنج ارقام محلی با کیفیت در شرایط کنونی را با در نظر گرفتن هزینه های انجام شده از سوی کشاورز و نرخ تورم هفت هزار تومان مناسب دانست.
وی به شالیکاران توصیه کرد، در شرایط کنونی برای فروش محصول خود عجله نکنند زیرا افزایش نرخ واقعی آن در بازار تا دو هفته دیگر محتمل است.
برداشت نخست برنج در سال زراعی امسال در دهه آخر تیرماه در استان مازندران آغاز و همچنان ادامه دارد.
استان مازندران 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که سالانه با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید 42درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.ک/4
621/506/ 2025
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
واردات برنج در فصل برداشت محصول ممنوع شود/ شالیکاران به حمایت نیاز دارند
رئیس جهاد کشاورزی استان مازندران واردات برنج در فصل برداشت محصول ممنوع شود شالیکاران به حمایت نیاز دارند تهران - ایرنا - رئیس جهاد کشاورزی استان مازندران از دولت و وزارت جهاد کشاورزی خواست برای پایداری تولید برنج داخلی و حمایت از شالیکاران کشور ممنوعیت واردات برنج در فصل برداآغاز فصل برداشت، قیمت سبزی را کاهش داد
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی آغاز فصل برداشت قیمت سبزی را کاهش داد مهاجران گفت فصل برداشت سبزی از حاشیه تهران که از دشت ورامین شروع و تا رباطکریم ادامه دارد قیمت سبزی را تا 15 درصد کاهش داد حسین مهاجران رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادفرماندار رفسنجان خبر داد جلوگیری از ورود متکدیان به رفسنجان در فصل برداشت پسته
فرماندار رفسنجان خبر دادجلوگیری از ورود متکدیان به رفسنجان در فصل برداشت پستهفرماندار رفسنجان گفت از ورود متکدیان خارجی و داخلی در فصل برداشت پسته به شهرستان رفسنجان به طور جدی جلوگیری میشود به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان حمید ملانوری عصر امروز در نشست مطبوعاتی در محل فرمافصل برداشت خرما
فصل برداشت خرما چند رسانهای > عکس - برداشت خرما از نخلستانهای بارور استان بوشهر آغاز شد برداشت خرما از نخلستانهای بوشهر برداشت خرما از نخلستانهای بوشهر برداشت خرما از نخلستانهای بوشهر برداشت خرما از نخلستانهای بوشهر برداشت خرما از نخلستانهای بوشهر برداشت خرماموانع بندر شهید رجایی برای حضور لاینرها برداشته شد
جهاندیده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران موانع بندر شهید رجایی برای حضور لاینرها برداشته شد معاون بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت طی 3 ماه گذشته با اطلاع رسانیهای انجام شده به لاینرها از طریق سازمان بنادر و بخش خصوصی فعال توانستیم آنها را متقاعد کنیم کهرنج بي پايان شاليکاران با واردات برنج پاکستاني
رنج بي پايان شاليکاران با واردات برنج پاکستاني تجار و صادرکنندگان پاکستاني که به خوبي از وضعيت تحريمهاي بانکي عليه ايران مطلع هستند قصد دارند دولت اسلام آباد را متقاعد کنند تا با استفاه از پول رايج کشورشان راهي براي فرار از تحريمهاي بانکي باز کند کد خبر ۴۲۳۳۴۳ تاریخ انتشار ۱۶شالی هشت هزار هکتار از شالیزارهای بابلسر برداشت شد
شالی هشت هزار هکتار از شالیزارهای بابلسر برداشت شد ساری - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر از انجام عملیات برداشت شالی در بیش از 8 هزار و 200 هکتار از شالیزارهای این شهرستان خبر داد به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران امیر خیراله پور روز چهارشنبه در گفتمصرف 92 درصد از منابع آب کشور در قبال برداشت یک سوم محصول کشاورزی
مصرف 92 درصد از منابع آب کشور در قبال برداشت یک سوم محصول کشاورزی تهران - ایرنا - بخش کشاورزی با اختصاص 92 درصد از منابع آبی کشور و بالاترین رتبه مصرف کنندگان به خود تنها توانسته معادل یک سوم استاندارد مصرف آن محصول از زمین های تحت کشت برداشت نماید به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرخط پروازی ساری-بحرین راهاندازی شد/ علت: احتمال استقبال مازندرانیها از پروازهای خارجی
خط پروازی ساری-بحرین راهاندازی شد علت احتمال استقبال مازندرانیها از پروازهای خارجی اقتصاد > صنعت - تسنیم نوشت نخستین خط پروازی ساری - بحرین همزمان با عید سعید فطر از فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری راهاندازی شد نخستین پرواز بحرین - ساری همزمان با عید سعیدحدود یک هزار و 900 تن کلزا از سطح اراضی خراسان رضوی برداشت شد
حدود یک هزار و 900 تن کلزا از سطح اراضی خراسان رضوی برداشت شد مشهد - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از برداشت حدود یک هزار و 900 تن کلزا از سطح اراضی استان خبر داد محمد صبور بیلندی در این زمینه افزود این دانه روغنی در سطح بیش از یک هزار و 800هکتار اراضی است45هزار تن گندم از مزارع گیلانغرب برداشت شد
45هزار تن گندم از مزارع گیلانغرب برداشت شد قصرشیرین - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی گیلانغرب گفت 45 هزار تن گندم از سطح 30 هزار هکتار از مزارع گندم آبی و دیم این شهرستان برداشت شد نصرت اله فلاحی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود از مجموع گندم برداشت شده 36 هزار تن آنشش هزار و 400 تن گندم در اردستان برداشت شد
شش هزار و 400 تن گندم در اردستان برداشت شد کاشان - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی اردستان از برداشت شش هزار و 400 تن گندم در این شهرستان خبر داد به گزارش ایرنا علی اکبر صالح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت گندمکاران اردستان با تولید این میزان گندم در سال جاری رتبمدیر جهاد کشاورزی: برداشت مکانیزه برنج در رودسر افزایش یافت
مدیر جهاد کشاورزی برداشت مکانیزه برنج در رودسر افزایش یافت رشت - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی رودسر از افزایش برداشت مکانیزه برنج در این شهرستان خبر داد و گفت امسال بیش از چهارهزار و 500هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان بصورت مکانیزه برداشت می شود احسان اله مشتاق روز پنجشنبهوزارت صنعت، معدن و تجارت از واردات برنج در زمان برداشت جلوگیری کند
استاندار گیلان وزارت صنعت معدن و تجارت از واردات برنج در زمان برداشت جلوگیری کند رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت از وزارت صنعت معدن و تجارت می خواهیم در زمان برداشت برنج از واردات این محصول جلوگیری کند به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی نجفی روز پنجشنبه پس از نشستی با مجمععبور از خطقرمز برداشتآب از سفرههای زیرزمینی
عبور از خطقرمز برداشتآب از سفرههای زیرزمینی در بخش آب و منابع آن وضعیت خوبی نداریم و از نظر افت آبهای زیرزمینی و کاهش ذخایر استاتیکی سفرههای آب کشور و مصرف آب تجدید شونده از خطوط قرمز عبور کردهایم و در وضعیت بحرانی قرار گرفتهایم کد خبر ۴۲۳۰۰۸ تاریخ انتشار ۱۵ مرداد ۱۳۹۳برداشت انگور یاقوتی در خوشاب 50 درصد کاهش یافت
یک مسوول برداشت انگور یاقوتی در خوشاب 50 درصد کاهش یافت سبزوار - ایرنا - مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب از کاهش 50 درصدی متوسط برداشت انگور یاقوتی این شهرستان نسبت به سال گذشته خبر داد مهندس رمضانعلی نصرآبادی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود به دلرشد 30 درصدی برداشت هندوانه در بافت
رشد 30 درصدی برداشت هندوانه در بافت کرمان - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافت گفت تولید هندوانه از مزارع دشتاب این شهرستان در سال جاری نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافته است به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کرمان امیرعباس نخعی افزود برداشت هندو-
اقتصادی
پربازدیدترینها