تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855792978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخورد سلبی با مسائل فرهنگی نتیجه بخش نیست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



استاد دانشگاه:
برخورد سلبی با مسائل فرهنگی نتیجه بخش نیست خبرگزاری رسا ـ جامعه شناس ایرانی در مناظره ای با عنوان «محرمانه نیست» با موضوع «بررسی روش های مقابله با گسترش استفاده از ماهواره» به نقد رویکردهای مقابله با ناهنجاری های فرهنگی پرداخت.



 به گزارش خبرگزاری رسا، جامعه شناس ایرانی در مناظره ای با عنوان «محرمانه نیست» با موضوع «بررسی روش های مقابله با گسترش استفاده از ماهواره» که با حضور تعدادی از اساتید و جامعه شناسان از جمله دکتر بیات ،محکی، علی خواه و نقیب السادات برگزار شد به نقد رویکردهای مقابله با ناهنجاری های فرهنگی پرداخت.
در این مناظره فرهنگی دکتر محکی اظهار کرد :‌ هر رسانه در پاسخ به یک سری نیازها ایجاد می شود و رسانه‌های تصویری به دلیل جذابیت هایی چون پخش صوت، تصویر و جلوه های بصری ،برنامه های سرگرم ‌کننده و اخبار مورد استقبال مردم قرار می گیرند و به همین دلیل عمومیت بیشتری پیدا کرده اند .
وی با بیان این که نباید در برابر پدیده های جدید به مانند ماهواره بلاتکلیف باشیم گفت: تجربه نشان داده که متأسفانه در حوزه های سیاست گذاری بخصوص در مورد مسائل فرهنگی از ابتدایی ترین و دم دستی ترین شیوه ها و را هکارها استفاده کرده ایم و نخواسته ایم از راهکارهای پیچیده واصولی استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: به نظرمی رسد راضی شدن به استفاده از شیوه های سلبی ریشه تاریخی در ذهن برخی از مسوولان دارد.
وی با اعتقاد بر این که در حوزه های فرهنگی شاهد تضعیف سرمایه های فرهنگی هستیم گفت: در نظام فرهنگی جهانی شدن، نمی توان با راهکارهای سلبی مانع انتشار پیام شد و اکنون نیز پیامدهای مواجهه اشتباه با مسائل فرهنگی گریبانگیر،کشورشده است.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه کسانی که در حوزه های تولید برنامه های ماهواره ای در خارج از کشور فعالیت و سرمایه‌گذاری می کنند برای رضای خدا اینکار را انجام نمی دهند ادامه داد : آنها مسائل را در جامعه رصد می کنند و موضوعی که تبدیل به یک مسئله نشده است را برجسته‌سازی می کنند و از این کار مقاصد خاص خود را دارند.
 محکی در بخش دیگر صحبت‌های خود با بیان اینکه ما در خلاء زندگی نمی کنیم افزود : در جامعه ما بافت‌های فرهنگی، اجتماعی و ... ریشه در گذشته دارد و مرزهای هنجاری ما مشخص است و اگر بدون توجه به این مسائل و واقعیت های جامعه، قانون وضع شود ؛مجری قانون در شرایط دشواری قرار می گیرد.
وی همچنین به اهمیت موضوع اعتماد نیز اشاره کرد و اظهار کرد : در سیاست گذاری ها و برنامه‌ ریزی ها در حوزه ی فرهنگ باید به این موضوع توجه کنیم که آیا مردم به ما اعتماد دارند یا نه؟
این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به اهمیت استفاده از نظرات کارشناسان در اتخاذ سیاست ها در حوزه های مختلف از جمله مسائل فرهنگی ادامه داد: یک رسانه و یک پیام اثر یکسان بر خانواده ها ندارد، برخی از خانواده ها مستحکم هستند و در برابر هر پیامی، فعال، انتخابگر و مقاوم هستند و از سویی خانواده های ناپایداری نیز هستند که در برابر هر پیام آسیب پذیرند . ما اگر می خواهیم در برابر اثرات ماهواره ایستادگی کنیم باید روی استحکام و تقویت خانواده ها کار کنیم؛ و نهادهای آموزشی در این ارتباط فعال شوند.
 وی با تأکید بر اینکه باید نگاه مان را نسبت رسانه و مخاطب عوض کنیم گفت: در واقع باید به مردم اعتماد کنیم و اجازه دهیم مردم خود مشارکت و انتخاب کنند.چرا که آگاهی های اجتماعی در جامعه رشد داشته است.
درادامه این برنامه دکترعلی خواه با اشاره به قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره که در سال 73 تصویب شد گفت: واقعیت این است که هیچ کشوری مرزهای فرهنگی خود را باز نمی کند بلکه نوع مواجهه با مسائل جدید را تعریف می کند.
وی با بیان اینکه من به قانونی که درسال 73 در مورد ماهواره تصویب شد منتقدم، اظهار داشت: باید به شعور مخاطبان احترام بگذاریم. در یک دوره ای جامعه ایران کشته مرده فیلمهای هندی بودند در حالی اکنون سلیقه مخاطب به نحوی عوض شده که دیگر کسی نمی گوید که من فیلم هندی دوست دارم.
این استاد دانشگاه با انتقاد از برخورد سلبی مسئولان با مسائل فرهنگی چون ماهواره به خاطر ساده بودن این روش و راهکار گفت: متأسفانه رسانه‌ها نیز مسائل اجتماعی را ساده‌سازی می کنند در حالیکه حتی در مورد کوچک‌ترین مسائل اجتماعی باید تحقیق کرد و لایحه های پنهان و آشکار آن را مشخص کرد.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه من مخالف ممنوع بودن تکنولوژی و ماهواره هستم گفت: نباید لذت استفاده از تکنولوژی های جدید را از مردم بگیریم باید گزینه های مخاطبان خود را زیاد کنیم.
علی خواه افزود: ما به جای اینکه بیاییم بگوییم ماهواره کلاً ممنوع و بد است ، مناسب است برای مردم این شبکه‌ها را تقسیم بندی می کردیم. مثلاً بگوییم این شبکه‌ها خوب است و مثلاً این تعداد شبکه مشکل دارند.
وی با انتقاد از نحوه برخورد نیروی انتظامی با معقوله ماهواره و جمع‌آوری دیش‌ها گفت: اگر 60 درصد از مردم ماهواره نگاه می کنند این خوب نیست که ما آنها را به حال خود رها کنیم؛ باید ببینیم برای آنها که ماهواره نگاه می کنند چه کار می توانیم انجام دهیم. به نظر من ما می توانیم برای این بینندگان فهرستی از شبکه‌های مفید ماهواره ها را تهیه کنیم.
این استاد دانشگاه افزود: نباید فکر کنیم که ما فقط نگران خانواده‌ها هستیم.
در ادامه این برنامه دکتر نقیب السادات استاد دانشگاه علامه نیز با اشاره به تجربه ای که در کشور در ارتباط با برخورد با ویدیو وجود دارد گفت: برخورد فیزیکی با ویدیو باعث شد که این موضوع تبدیل به یک مسئله زیرزمینی شود.در همان زمان نیز هشدار داده شد که برخورد فیزیکی با این موضوع باعث می شود که این پدیده دیگر قابل کنترل نباشد و متأسفانه همان اتفاق و تجربه‌ تاریخی در ارتباط با ماهواره در حال طی شدن است.
وی با بیان اینکه وقتی قانون برخورد با ماهواره در سال 73 به تصویب رسید میزان افرادی که ماهواره داشتند ظرف یک هفته از 57 هزار به 300 هزارنفرافزایش یافت و در واقع خود همین منع باعث کنجکاوی بیشتر مردم به این موضوع شد. افزود: با آموزش ، احترام گذاشتن به شعور مردم وکارکردن با خانواده ها برای استفاده از تکنولوژی و فناوری می توانیم این موضوع را مدیریت کنیم در واقع مدیریت این قضیه از طریق آموزش و احترام به شعور مردم قابل تحقق است ؛چرا که خانواده ها نیز می توانند خود در این عرصه مدیریت و مشارکت داشته باشند.
بر اساس این گزارش در ادامه این برنامه دکتر بیات با اشاره به تصویب قانون ماهواره در سال 73 گفت: در هیچ کجای دنیا با هر نظام حقوقی و رویکردی اینگونه نیست که مرزهای فرهنگی آن منطقه بر روی هر چشمی به صورت مطلق بازباشد و به راحتی هر قاعده فرهنگی را بپذیرند.
وی همچنین تصریح کرد : از طرف دیگر نمی توان یک دیوار، دور مرزهای فرهنگی کشید و از ورود امواج فرهنگی به صورت کلی جلوگیری کرد.
این استاد دانشگاه استفاده از مکانیزم های سلبی در ارتباط با مسائل فرهنگی را یک کار اورژانسی عنوان کرد و ادامه داد: اگر مرزهای فرهنگی مان را باز می‌گذاشتیم معلوم نبود که چه اتفاقی تا کنون افتاده بود. گرچه ممکن است بعدها در یک برسی میدانی به این نتیجه برسیم که رویکرد ممنوعیت باعث شده که هجوم بیشتری به فرهنگ ما وارد شود.
وی اظهار کرد: در قانون بحث های سلبی و مباحثی مانند مجازات یک صدم قانون هستند و بقیه آن گفتمان سازی و بحث های دیگر است.
بیات به مقوله هوس اجتماعی نیز اشاره کرد وافزود : گاهی در مورد برخی از مسائل اجتماعی و فرهنگی شاهد ایجاد هوس در جامعه هستیم، من فکر می کنم در بحث اینترنت و ماهواره دوران هوس اجتماعی را در کشور طی کرده‌ایم .
این استاد دانشگاه درواکنش به انتقادات برخی از مهمانان این برنامه در ارتباط با عملکرد منفی نیروی انتظامی در مورد ماهواره گفت: باید نیروی انتظامی در حد و جایگاه خود ببینیم و اینکه وقتی قانونی تصویب می شود ،مجریان قانون موظف به اجرا هستند.
وی بابیان اینکه من به هیچ وجه مدافع این برخورد ها نیستم اظهار کرد : برخی از مواقع یکسری از قوانین و مقررات تصویب می شود و دستگاه‌ها موظف به اجرا هستند./1327/د101/س




۱۳۹۳/۵/۱۹






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن