واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاص یک صفحه در روزنامه ها به انعکاس اقدامات خیرین تهران - ایرنا - رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: آرزو دارم همانگونه که روزنامه ها یک صفحه از اخبار خود را به انعکاس اخبار حوادث اختصاص می دهند، صفحه ای را برای انتشار اقدامات خیرین و نیکوکاران جامعه درنظر بگیرند.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: بسیاری از انسان های نیکوکار، مدرسه و درمانگاه و مسجد می سازند ولی روزنامه ای را سراغ نداریم که یک صفحه از اخبار خود را برای انتشار اینگونه خبرها اختصاص دهد در حالی که بسیاری از روزنامه ها حتی چند صفحه درباره حوادث دارند.
وی افزود: اگرچه در نقاط مختلف دنیا تخلفاتی صورت می گیرد و رسانه ها آن را منعکس می کنند ولی باید در نظر داشته باشیم که در کشورمان، بسیاری از کارهای خوب نیز از سوی مسوولان و مدیران تلاشگر و افراد نیکوکار انجام می شود که کمتر در اخبار دیده می شود.
این استاد فلسفه و حکمت اسلامی همچنین گفت: رسانه ها و روزنامه ها وظیفه انتشار اخبار را دارند ولی دست اندرکاران و مدیران رسانه ها با جهت دهی و سیاست گذاری خود نحوه انتشار خبرها را تعیین می کنند.
وی دامنه اخبار مثبت را بسیار وسیع دانست و گفت: به عنوان نمونه در شهر دزفول سه بیمارستان بزرگ وجود دارد که توسط افراد نیکوکار ساخته شده و بسیاری از درمانگاه ها و خانه های بهداشت شهرهای مختلف این استان نیز از سوی خیرین ساخته شده و حتی تمام تجهیزات بخش تخصصی قلب در استان خوزستان در بیمارستان بزرگ دزفول از سوی خیرین تامین شده است ولی به ندرت این اخبار منعکس می شود.
خسروپناه تاکید کرد: چرا یک صفحه برای معرفی این افراد نداشته باشیم و زمانی که یک نیکوکار اردبیلی 72 باب مدرسه می سازد، رسانه ها به آن می پردازند در حالی که تلاش های یک فرد خیر که هزینه تجهیز یا ساخت یک مدرسه را نیز می پردازد، ارزشمند است و معرفی یک نیکوکار تاثیر بسزایی در ترویج آن کار نیک دارد.
وی در ادامه گفت: مصادیق چنین موضوع هایی در تمام کشور وجود دارد. مثلا بسیاری از خیرین در ساخت مساجد در نقاط مختلف کشور کمک می کنند و یا خدماتی را برای قشرهای محروم انجام می دهند و تبلیغ این خدمات باعث گسترش و ترویج کارهای خیرخواهانه در سطح کشور می شود.
رئیس موسسه حکمت و فلسسفه ایران همچنین گفت: فعالیت های بسیاری در زمینه دین پژوهی و اسلام شناسی در سطح کشور صورت می گیرد ولی رسانه ها بیشتر علاقه دارند به جای بیان اینگونه فعالیت ها، شبهات را مطرح کنند به گونه ای که شبهات، بیش از مسائل ایجابی در مطبوعات و رسانه ها مطرح می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: در زمینه دین شناسی نیز این آفت وجود دارد. مثلا پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در فعالیت های 20 ساله خود شاید بیش از هزار جلد کتاب در حوزه های مختلف مانند اقتصاد اسلامی، سیاست اسلامی، حقوق اسلامی، حقوق کودک، حقوق خانواده، کلام قدیم، کلام جدید، مباحث قرآنی و پاسخ به شبهات منتشر کرده ولی اخبار آن منعکس نمی شود.
وی همچنین به فعالیت سایر مراکز و پژوهشگاه های اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و شعبه های آن مانند دانشگاه باقر العلوم(ع) و پژوهشکده باقرالعلوم(ع) فعالیت های بسیاری را در زمینه های دینی انجام می دهند که انتشار اخبار این فعالیت ها بسیار موثر خواهد بود.
خسروپناه از ایرنا و سایر خبرگزاری ها و روزنامه ها خواست تا با اختصاص یک صفحه و یا ستون مذهبی، فعالیت های مختلف مذهبی در قالب کارهای پژوهشی، علمی، هنری و مانند آن و فعالیت های مراکز دینی مانند مساجد و هیات های مذهبی و همچنین اندیشه های مذهبی را پوشش دهند تا جامعه مطلع شود که چه کارهای مثبت و پایداری در این حوزه انجام می شود.
وی افزود: در موضوع هیات های مذهبی همه ساله شاهد حضور صدها هزار مراسم برای عزاداری سیدالشهدا(ع) هستیم و اگر چه همکاری های پلیس و نهادهای دولتی وجود دارد ولی مدیریت آن مردمی است و شایسته است تا اساتید مدیریت درباره سبک مدیریت هیات ها بحث کنند و اگر آسیب هایی وجود دارد، در این زمینه ها نیز آسیب شناسی کنند.
این استاد حوزه از خبرگزاری ها و رسانه ها خواست تا اخبار حوزه های فلسفه، حکمت، اندیشه و عرفان را منعکس کنند و اگر احساس می کنند که برخی از این نوع مباحث سنگین به نظر می رسد، اخبار این فعالیت ها را به صورت مختصر گزارش کنند.
فراهنگ(4)**1003**1569
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]