واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۳ (۱۳:۵۳ب.ظ)
استاندار زنجان: جمعيت روستايي استان نه درصد از ميانگين کشور بالاتر است استاندار زنجان گفت: نسبت جمعيت روستايي کشور 28 درصد و در استان زنجان 37 درصد مي باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، انصاري، استاندار زنجان، در جلسه بررسي راهکارهاي اجرايي اقتصادي نمودن روستاها که با حضور معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور برگزار شده بود، بر لزوم برنامه ريزي ويژه جهت توسعه روستاهاي استان تاکيد کرد و گفت: استان زنجان در مقايسه با ساير استان هاي کشور از نسبت جمعيت روستايي بالاتري برخوردار است، بطوري که نسبت جمعيت روستايي کشور 28 درصد و در استان زنجان 37 درصد مي باشد.
انصاري توسعه روستايي را مجموعه اقداماتي دانست که منجر به افزايش درآمد، بهبود شاخص هاي رفاهي و ماندگاري جمعيت در روستاها مي شود و خاطر نشان کرد: در طول سال هاي پس از پيروزي انقلاب، نهادهاي اختصاصي بسياري براي توسعه روستاها تشکيل شده و حجم منابع اعتباري براي توسعه روستاها در اين ايام بي نظير بوده است.
مقام عالي استان به اقدامات انجام شده از سوي دولت در روستاها اشاره نمود و گفت: با وجود بهبود وضعيت آبرساني، گازرساني، پوشش آموزش و پرورش و بهسازي مسکن در روستاها، اين اقدامات تاثيرات چنداني در بهبود وضعيت اقتصادي روستاها نداشته و نيازمند برنامه ريزي هاي جدي در اين زمينه هستيم.
استاندار زنجان در ادامه به راهکارهاي پيشنهادي معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم کشور اشاره نمود و گفت: براي اجراي طرح هاي توسعه روستايي بايد از اجراي يک مدل واحد در سراسر کشور اجتناب شود تا هر استان با توجه به شرايط فرهنگي و اجتماعي منطقه خود، نسبت به اجراي طرح هاي اشتغالزاي روستايي اقدام کند.
وي افزود: بدليل نوع رويکرد دولت هاي گذشته در توزيع مسائل مادي کشور، اين تصور در مردم ايجاد شده که دولت کليه منابع مورد نياز براي اجراي طرح ها را در اختيار دارد و نيازي به مشارکت مردمي نيست، درحاليکه ضمن آسيب شناسي اقدامات گذشته بايد توضيحات کاملي جهت جلب اعتماد و مشارکت روستائيان به آنان ارائه شود.
انصاري با بيان اين مطلب که؛ هزينه روستائيان هم در استان زنجان و هم در سطح کشور از ميزان درآمدهاي آنان بيشتر است، اظهار داشت: متوسط درآمد روستائيان در استان زنجان 123 ميليون ريال است درحاليکه هزينه هاي آنان به بيش از 139 ميليون تومان مي رسد و در سطح کشور نيز متوسط درآمد خانوارهاي روستايي 120 ميليون ريال و متوسط هزينه هاي آنان 129 ميليون تومان است.
وي با توجه به اهميت اقدامات و جلب مشارکت روستائيان در سال هاي آغاز اجراي اين طرح ها پيشنهاد نمود: ستاد مرکزي اجراي اين طرح ها براي روستاهايي که اين مشارکت ها را در سال هاي آغاز طرح ها اجرا نمايند، موارد تشويقي در نظر گيرد تا بين روستائيان رقابت ايجاد شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]