واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس بنیاد ملی نخبگان: کسی که نتواند روی پای خود بایستد نخبه نیست مشهد- ایرنا- رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: کسی که نتواند روی پای خود بایستد نخبه محسوب نمی شود.
سورنا ستاری روز پنجشنبه در هجدهمین نشست روسای استانی بنیاد ملی نخبگان در مشهد افزود: این نگاه که بخواهیم فقط با هدف اخذ تسهیلات، اعم از معافیت نظام وظیفه و وام مسکن به این بنیاد نگاه کنیم، نگاه درستی نیست.
وی گفت: جذب این تسهیلات، هدف نیست بلکه برای توانمندسازی افراد مستعد ارائه می شود و از این نظر با اصلاح آئین نامه ها، روح حاکم بر فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان توانمند سازی تعریف شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که این بنیاد مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) نیست تاکید کرد: در بنیاد ملی نخبگان یک مسوولیت دو طرفه داریم که از افراد مستعد نخبگی در قبال کاری که انجام می دهند، حمایت کنیم.
ستاری گفت: اقتصاد ما اقتصاد دانش بنیان نیست و متکی به نفت است و علت بدبختی ما در اقتصاد نیز همین است که به تولید اهمیت داده نمی شود یعنی ما رانتی در اقتصاد کشور داریم که همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهد و چنین اقتصادی به نخبه و دانش آموخته دانشگاهی نیاز ندارد و در نهایت تکنسین می خواهد.
او افزود: باید یک ظرفیت و توانمندی در اقتصاد ایجاد کنیم که بتواند استعدادها و نخبگان را جذب کند و در جهت دانش بنیان شدن اقتصاد باید اتفاقات جدید رخ دهد و همه چیز تغییر کند.
وی گفت: به طور مثال میزان قابل توجهی از درآمد دانشگاههای ما باید ناشی از فروش تکنولوژی و فناوری باشد.
او افزود: در همین راستا سعی شده است در سه تا چهار دانشگاه تهران از ابتدای مهر ماه امسال فضای دانشگاهها تغییر کند البته این کار دشوار است زیرا استادانی که بتوانند کارآفرینی کرده و اشتغال ایجاد کنند، بسیار کم هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: کسانی که از طریق ورودی های پژوهشی وارد بنیاد نخبگان می شوند از ما می خواهند وضعیت به گونه ای شود که بتوانند شرکتهای دانش بنیان خود را داشته باشند و ایده های خود را تجاری کنند.
ستاری افزود: در این راستا تمام آئین نامه ها در این حوزه به گونه ای تدوین شده است که در صورت ثبات قدم بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند اما در نظر داشته باشند که کسی نباید طلبکار باشد.
وی گفت: مخترعان در کشور ما زیادند اما تا زمانی که اختراع آنها در یکی از جشنواره های اختراعات در سطح سه ثبت نشود، نمی توانند زیرپوشش بنیاد ملی نخبگان قرار گیرند.
او با بیان این که امسال شش جشنواره اختراعات در کشور برگزار می شود که می تواند به 60 جشنواره نیز افزایش یابد افزود: زمانی که مخترع به عنوان مخترع سطح سه شناسایی شد در اختیار معاونت علمی - فناوری ریاست جمهوری قرار می گیرد اما این معاونت، فرد را نمی شناسد بلکه شرکت دانش بنیان را می شناسد.
وی گفت: برای تاسیس شرکتهای دانش بنیان نوپا مقررات سهل و آسانی در نظر گرفته شده و تاکنون 100 شرکت دانش بنیان شناخته شده اند که امید است تا پایان امسال این تعداد به هزار و 500 شرکت برسد.
او افزود: روسای استانی بنیاد ملی نخبگان باید از ورود به کارهای ریز اجرایی پرهیز کنند و در برنامه های فرهنگی باید از نیروهای جوان شناخته شده و مستعد بنیادهای استانی استفاده شود.
وی گفت: در حوزه پژوهش کشور کم هزینه نمی کنیم ولی تاثیر آن را مردم در زندگی خود نمی بینند به عنوان مثال هر سال 4500 میلیارد ریال صرف حقوق هیات علمی دانشگاهها می شود اما در قبال آن چه چیزی به کشور اضافه شده است ؟
او افزود: این همه پژوهشکده و آزمایشگاه خوب در کشور داریم که استفاده نمی شود و این از ایرادهای پژوهش در کشور است.
ستاری گفت: پژوهش مبتنی بر تجاری سازی با مکانیزم بازار، قیمت، سرویس دهی و رقابت سر و کار دارد و مشکلات این بخش پژوهشی با تزریق پول حل نمی شود بلکه باید تسهیلاتی داد که پس گرفتنی باشد.
او افزود: در حوزه تجاری سازی دانش در اکثر بخشها از جمله کشاورزی، نفت، علوم انسانی، فنی و پزشکی ضعیف عمل کرده ایم.
وی گفت: به تجاری سازی علوم انسانی فکر نکرده ایم به طور مثال به 5000 میلیارد ریال بازار سوغات مشهد که در اختیار چین است توجهی نداشته ایم.
او با بیان اینکه هیچ پژوهشی در دنیا انجام نمی شود مگر آن که مشتری داشته باشد افزود: پژوهش در دنیا درآمدزاست و منبع هزینه نیست و این یک اصل در تمام دنیاست که علم، ثروت می آورد.
وی اظهار کرد: مقاله ISI محترم است ولی نه با این شیوه ای که ما با این مقالات رفتار می کنیم.
وی گفت: هنوز مهر دانش آموختگی دانش آموختگان دانشگاههای ما خشک نشده، با گردن کج در پشت در اتاق مسوولان قرار می گیرند که اینگونه دانش آموخته تربیت کردن، خیانت است./2
1922 /664
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]