واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 10سال گذشته126نفر در اثر انفجار مین به جای مانده ازجنگ تحمیلی در قصرشیرین شهید و کشته شده اند قصرشیرین - ایرنا - معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قصرشیرین گفت: در 10 سال گذشته در اثر انفجار مین به جای مانده از جنگ تحمیلی در این شهرستان مرزی 126 نفر شهید و کشته شده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈنعمت اله نازپروردهˈ روز پنجشنبه در همایش آگاهی از مین و کاهش خطرات آن در جمع دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و مسوولان ادارات، افزود: همچنین انفجار مین و مهمات به جای مانده از جنگ تحمیلی در 10 سال گذشته تا کنون در قصرشیرین 387 نفر مجروح و 151 مورد نیز خسارت مادی بر جای گذاشته است.
وی با تقدیر از تلاش های مرکز مین زدایی در راستای پاکسازی اراضی آلوده به مین شهرستان قصرشیرین، تصریح کرد: نیروهای پاکسازی بعنوان سربازان گمنام انقلاب با آگاهی از مخاطرات پیش رو در زمینه مین زدایی، در راستای سلامت مردم قدم بر می دارند.
نازپرورده گفت: با توجه به گذشت چندین سال از جنگ تحمیلی هنوز هم مین و مهمات بجای مانده از جنگ تحمیلی جان ساکنان نوار مرزی را تهدید می کند و هراز چند گاهی افرادی در این راه قربانی می شوند.
وی اضافه کرد: برای کاهش آسیب های ناشی از مین، آموزش و پیشگیری مهم ترین کار است که در این راستا پایگاه سلامت اجتماعی و اداره بهزیستی با همکاری مرکز مین زدایی اقدامات بسیار خوبی را انجام داده و در دستور کار دارند.
معاون فرماندار قصرشیرین گفت: چهار میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی کشورمان در پنج استان آذربایجان غربی، ایلام ، کرمانشاه ، کردستان و خوزستان آلوده به مین و مواد منفجره بود که در سطح این اراضی 16 میلیون مین توسط عراقی ها کاشته شد که هر یک تهدیدی برای جان انسان هاست.
وی اظهار کرد: توسط نیروهای ارتش، سپاه، امنیتی و مرکز مین زدایی کشور وابسته به وزارت دفاع اقدامات موثری در راستای پاکسازی اراضی آلوده به مین انجام گرفته و تاکنون میلیون ها مین خنثی شده است.
وی با بیان انکه مین قاتل جان انسان هاست، گفت: در سه ماه گذشته سال جاری در شهرستان قصرشیرین، سه نفر در اثر برخورد و انفجار ناشی از مین مجروح شده اند که البته فعالیت نیروهای پاکسازی تعطیل نشده و کار همچنان با روند خوبی در حال انجام است.
نازپرورده اضافه کرد: در پنج سال گذشته تا کنون پایگاه سلامت اجتماعی قصرشیرین اقدامات بسیار خوبی را در خصوص آگاهی از خطرات ناشی از مین در بین کشاورزان، دانش آموزان، دامداران، کشاورزان و راهیان نور انجام داده است.
مدیر مرکز مین زدایی استان کرمانشاه نیز در این همایش در سخنانی گفت: مرکز مین زدایی از سال 83 کار پاکسازی اراضی آلوده به مین را بدست گرفت و تا بحال اقدامات بسیار موثری را در راستای پاکسازی اراضی آلوده به مین انجام داده است.
سید ˈمجتبی هاشمیˈ افزود: در استان کرمانشاه 360 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داریم که آلودگی های ناشی از مین بسیار گسترده بوده که پاکسازی ها در مناطق و سطح وسیعی انجام گرفته است و هم اکنون در مسیرهایی که در دید عموم نبوده و نقاط صفر مرزی و مناطقی که جا مانده است اقدامات در حال انجام است و فعالیت مرکز مین زدایی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه نیروهای پاکسازی در طول شبانه روز فعال هستند، از عموم مردم و مسوولان و اقشار مختلف خواست تا با مشاهده هرگونه موارد مشکوک و ارایه گزارش مراتب را به مرکز مین زدایی اطلاع دهند تا در این خصوص اقدامات لازم انجام شود.
در حاشیه این همایش نمایشگاهی از انواع ابزارها و تجهیزات خنثی سازی مین وعکس در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قصرشیرین برپا شده و مورد بازدید قرار گرفت.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار نفر جمعیت و 186 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق دارد که در طول جنگ تحمیلی بخش اعظمی از این شهرستان توسط رژیم بعثی به مین و مواد منفجره آلوده شد.ک/2
707/567
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]