تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819403426




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدینگی از خط قرمز عبور کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نقدینگی از خط قرمز عبور کرد؟




تازه‌ترین آمارهای منتشر شده، حجم نقدینگی تا انتهای خردادماه سال‌جاری را به میزان 617 هزار و 950 میلیارد تومان اعلام کرده است که در مقایسه با مقدار این شاخص در خردادماه سال گذشته، رشد قابل‌توجهی به‌میزان 7/ 30 درصد را نشان می‌دهد.





روزنامه دنیای اقتصاد: جدیدترین آمارها بیانگر این است که حجم نقدینگی تا پایان بهار سال‌جاری به حدود 618 هزار میلیارد تومان رسیده که حاکی از رشد 9/ 3 درصدی نقدینگی در بهار سال‌جاری است. نکته نگران‌کننده این آمارها، عبور رشد سالانه نقدینگی به بالای 30 درصد و رسیدن نرخ رشد سالانه نقدینگی به 7 /30 درصد در خردادماه (نسبت به خرداد سال گذشته) است.

این نگرانی از آن جهت مهم است که در دوره مشابه (خرداد 92 به 91) رشد نقدینگی 5/ 25 درصد بوده و نرخ رشد نقدینگی در سال گذشته 1 /29 درصد بوده است. رشد نقدینگی به دلیل اثر افزایشی که بر رشد تورم دارد، همواره محل حساسیت سیاست‌گذاران بوده است. ورود نرخ رشد نقدینگی به سطح بالای 30 درصد می‌تواند بطلان‌کننده دیدگاه‌هایی باشد که اصرار بر تحریک نقدینگی برای خروج از رکود دارند.

در توضیح این رشد باید گفت؛ بخشی از این رشد، در نتیجه اضافه شدن آمارهای برخی بانک‌ها و موسسات اعتباری جدید به آمارهای رسمی، در نتیجه اقدام مثبت بانک‌مرکزی بوده اما برخي سياست‌هاي‌ اقتصادي نيز در اين عملكرد نقش داشته است.با این حال، حتی بدون احتساب این آمارها نیز رشد نقدینگی بالای 27 درصد می‌شد. کارشناسان معتقدند در صورتی که رشد نقدینگی متناسب با رشد اقتصادی نباشد، این رشد اثر خود را در رشد قیمت‌ها تخلیه می‌کند و در شرایط تثبیت نرخ اسمی ارز، می‌تواند منجر به افزایش واردات و تکرار تجربه سال‌های گذشته شود. به همین دلیل، در شرایطی که هنوز رشد اقتصادی منفی یا نزدیک به صفر است، رشد بالای 30 درصدی نقدینگی منجر به از بین رفتن دستاوردهای تورمی اخیر خواهد شد.

در یک سال گذشته، اجرای برخی سیاست‌های سنجیده منجر به کاهش تورم از سطوح بالای 40 درصد و رسیدن این شاخص به حدود 15 درصد شد که به‌عنوان یک دستاورد کوتاه‌مدت، قابل تقدیر بوده است. هر چند تورم 15 درصد نیز در بسیاری از کشورهای جهان تورمی «بسیار بالا» و «غیرعادی» محسوب می‌شود. در چنین شرایطی، تداوم نرخ‌های رشد بالای نقدینگی، منجر به بازگشت تورم به سطوح بالای 20 درصد خواهد شد. مجموعه این موضوعات موجب می‌شود که در شرایط فعلی، بسیاری از کارشناسان عبور نرخ رشد سالانه نقدینگی از سطح 30 درصد را یک «خط قرمز» برای سیاست‌گذاران اقتصادی عنوان کنند و خواهان کنترل بیشتری بر اجزای افزایش‌دهنده این متغیر پولی باشند.


نقدینگی از خط قرمز عبور کرد؟
 


نقدینگی 618 هزار میلیاردی


بر اساس تازه‌ترین‌ آمارهای منتشرشده از حجم نقدینگی، مقدار این شاخص در پایان خردادماه سال‌جاری به حدود 617 هزار و 950 میلیارد تومان رسیده است. همچنین بر اساس خبری که خبرگزاری فارس منتشر کرده، مقدار پایه پولی نیز در پایان این ماه جاری، تقریبا 112 هزار و 459 میلیارد تومان شده است. با مقایسه این دو آمار با ارقام مربوط به «نقدینگی» و «پایه پولی» در پایان سال گذشته، می‌توان محاسبه کرد که این شاخص‌ها در بهار چه رشدی داشته‌اند. پیش از این بانک‌مرکزی اعلام کرده بود که در پایان سال 1392، حجم نقدینگی تقریبا 594 هزار و 785 میلیارد تومان شده و پایه پولی نیز به حدود 115 هزار و 143 میلیارد تومان رسیده است. بر این اساس، با مقایسه شاخص‌های گفته شده در این دو مقطع، ملاحظه می‌شود که در بهار سال‌جاری نقدینگی نزدیک به 9 /3 درصد افزایش یافته است، اما حجم پایه پولی در بهار سال‌جاری به میزان 3 /2 درصد کاهش یافته است.

آمارها نشان می‌دهد که این رشد، تقریبا معادل متوسط رشد نقدینگی در بهار از سال 1380 به بعد بوده است. از سال 1380 به بعد، رشد نقدینگی در بهار این سال‌ها به طور متوسط به میزان تقریبا 8 /3 درصد بوده است؛ بنابراین ملاحظه می‌شود که در سال‌جاری نیز، روند افزایش نقدینگی مشابه روند تغییرات آن در دهه 80 و دو سال ابتدایی دهه 90 بوده است. این در حالی است که کارشناسان معتقدند در این سال‌ها اقتصاد ایران با معضل «نرخ بالای رشد نقدینگی» مواجه بود. رشد 9/3 درصدی نقدینگی در بهار سال‌جاری، می‌تواند این نگرانی را به وجود بیاورد که نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال نیز بالا باشد و روند تورمی سال‌های گذشته و تبعات نامطلوب تورم بر اقتصاد و هزینه‌های اجتماعی آن، ادامه داشته باشد. این موضوع به ویژه از این جهت دارای اهمیت است که به گفته صاحب‌نظران، به دلیل ماهیت خاص رکود فعلی، سیاست‌های انبساطی پولی کمکی به رونق‌بخشی به اقتصاد نمی‌کند و فقط تورم موجود را تشدید می‌کند.

رشد منفی پایه پولی در بهار

آمارهای بانک‌مرکزی بیانگر کاهش منفی 3 /2 درصدی «پایه پولی» در بهار سال‌جاری است. البته چنین موضوعی یعنی کاهش پایه پولی در سه ماه نخست سال، در سال‌های گذشته نیز پرسابقه بوده است. معمولا در ماه‌های نخست سال، پایه پولی رشد چندانی ندارد و حتی بعضا کاهش نیز پیدا می‌کند، اما در ماه‌های میانی و پایانی، به تدریج به نرخ رشد پایه پولی اضافه می‌شود و بیشترین مقادیر رشد پایه پولی نیز در ماه‌های اسفند و بهمن روی می‌دهد. در اسفند سال گذشته نیز، پایه پولی به میزان 2/ 12 درصد افزایش پیدا کرد که بخش زیادی از این رشد قابل توجه در مقیاس ماهانه، به خريد 1/4 ميليارد دلار ارز دولت توسط بانک مرکزي مربوط می‌شد. رشد پایه پولی در 11 ماه پیش از اسفند، مجموعا به میزان 2/ 5 درصد بود و جهش پایه پولی در اسفند، موجب رشد 18 درصدی پایه پولی در مقیاس سالانه شد.

البته، گفته می‌شود با وجود اینکه نرخ رشد پایه پولی در اسفند بالا بوده و به افزایش بیشتر نقدینگی منجر شده، ولی یک اثر مثبت نیز داشته است: سالم‌سازی اجزای پایه پولی. یکی از برنامه‌های اقتصادی دولت از ابتدا تا کنون، جایگزین کردن و سالم‌سازی اجزای پایه پولی بوده است و تلاش می‌شد که اجزایی مثل «بدهی دولت به بانک‌مرکزی» و «بدهی بانک‌ها به بانک‌مرکزی»؛ به تدریج کاهش یافته و جای خود را به اجزایی مثل «دارایی‌های خارجی» بدهد. روندهای اخیر پایه پولی را نیز می‌توان در همین راستا تحلیل کرد.

رشد 31 درصدی نقدینگی در یک سال

آمار منتشرشده ازسوی بانک‌مرکزی حاکی از این است که در یک سال منتهی به پایان بهار سال‌جاری، حجم نقدینگی از حدود 473 هزار میلیارد تومان در انتهای خردادماه 1392، به حدود 618 هزار میلیارد تومان در انتهای خردادماه امسال رسیده است. این روند، بیانگر رشد 7/30 درصدی نقدینگی در یک سال منتهی به پایان بهار است که رشدی بالا را نشان می‌دهد. البته، یکی از رخدادهایی که موجب افزایش رشد نقدینگی در این مدت شد، اقدام بانک‌مرکزی به گسترش پوشش آماری نقدینگی به برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری جدید بود.

بانک‌مرکزی در اواخر پاییز سال گذشته، پنج بانک جدید و دو موسسه ادغام شده در یک بانک را تحت نظارت خود درآورد و آمارهای نقدینگی مربوط به این موسسات را نیز در آمار نقدینگی وارد کرد. این موضوع، منجر به این شد که رشد نقدینگی در سال گذشته معادل 1/29 درصد باشد. در حالی که بدون لحاظ آمار بانک‌ها و موسسات جدید، رشد نقدینگی در سال گذشته معادل 9/25 درصد می‌شد. به همین ترتیب، می‌توان انتظار داشت که رشد 7/30 درصدی نقدینگی تا پایان خرداد، بدون لحاظ اثر ورود آمار بانک‌ها و موسسات جدید، تقریبا معادل 27 درصد می‌شد که تا حدودی قابل قبول‌تر از رقم فعلی می‌شد.

هدفگذاری رشد نقدینگی در سال 1393

پیش از این برخی مسوولان درمورد هدف گذاری بانک‌مرکزی برای نرخ رشد نقدینگی در سال 93 گفته بودند: «هدف‌گذاری بانک‌مرکزی برای سال‌جاری رشد نقدینگی 23 تا 25 درصد است، ولی این نرخ در طول سال قابل تجدیدنظر است.» در صورتی که نقدینگی در سال‌جاری بخواهد به اندازه 23 درصد رشد کند، در پایان سال به رقمی حدود 732 هزار میلیارد تومان می‌‎رسد. رشد 25 درصدی نقدینگی در سال‌جاری نیز موجب می‌شود این شاخص تا پایان سال 1393، رسیدن به رقمی در حوالی 743 هزار میلیارد تومان را تجربه کند. در حالت اول، رقم فعلی نقدینگی تا پایان سال مجاز به رشد بیشتری در حوالی 18 درصد خواهد بود. سناریوی رشد 25 درصدی نقدینگی در سال‌جاری نیز این نتیجه را در پی دارد که این شاخص پولی، تا پایان سال حدود 20 درصد دیگر رشد کند. این ارقام با توجه به روند کاهشی تورم و رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه تا سطح زیر 15 درصد در خردادماه و تیرماه، بسیار نگران‌کننده است. به‌عقیده اقتصاددانان، تغییرات تورم را می‌توان تا حدود زیادی نتیجه تغییرات متغیرهای پولی همچون «نقدینگی» دانست و بر این اساس، گفته می‌شود تورم نیز یک متغیر پولی است. همچنین، گفته می‌شود که در اقتصاد ایران، رشد نقدینگی پس از یک تا دو سال، در رشد سطح عمومی قیمت‌ها تخلیه می‌شود. بر این اساس، نرخ‌های بالای رشد نقدینگی در یک سال گذشته، می‌تواند در ماه‌های پیش رو مسیر کاهشی تورم را معکوس کرده و منجر به بازگشت تورم‌های بالای 20 درصدی شود.












Bookmark and Share
X Share

Google Plus Stumble Upon Delicious Cloob
Facebook Twitter Digg





بازدید از صفحه اول
نسخه چاپی
ارسال به دوستان





برچسب ها: نقدینگی ، خط قرمز




ساختمان پزشکان 1





کاشت ابرو، جوانی و زیبایی - دکتر مقامی


درمانهای ارتودنسی به چه صورتی می باشد ؟


لیپولیز لیزری (لیزر لیپولیز) توسط اسمارت لایپو MPX


مرکز تخصصی سلول درمانی، لاغری و لیزر موهای زائد با دکتر حکیمی


جراحی زیبایی بینی،صورت،سینه و شکم - کاشت موی سر و ابرو


دکتر آقازاده - لبخند هالیوودی، ایمپلنت فوری با ضمانت مادام العمر


مرکز لیزر تندیس - لیزر موهای زائد با جدیدترین تکنولوژی


آگاهانه زیر تیغ جراحی های زیبایی بروید!


درمان بیماری های نشیمنگاه هموروئید، فیستول، سینوس


ليزرليپوليز چيست و چگونه عمل مي‌كند؟


کاشت موی اتوماتیک در ایران (دکتر دائر)


آبدومينوپلاستي براي شما مناسب است يا ليزرليپوليز؟


لیزر موهای زائد، موثر، بدون درد - لیزر ماکسیم


لیزر موهای زائد - دکتر فولادوند


لیزر موهای زائد توسط الکساندرایت - دکتر زارعی


همه چیز درباره پروتز سینه - دکتر صفائی


انیمیشن های جراحی زیبایی - دکتر بیگدلی






ساختمان پزشکان 2





جراح . دندانپزشک - زیبایی،ایمپلنت،ارتودنسی نامرئی،دکتر رامین فرزاد


لاغری موضعی با لیزر لیپولیز - دکتر قورچیانی


درمان چاقی موضعی و مفرط با لیزر لیپولیز دکتر تقی پور


جراحی زیبایی بینی - دکتر ماریا مرادی


لاغری عمومی و موضعی با روش ماهیانه امبدینگ طب سوزنی


کلینیک فوق تخصصی دندانپزشکی رویال ، ایمپلنت و کلیه خدمات دندانپزشکی


کاملترین سبد محصولات،ویژه بانوان در دوران بارداری


درمان لاغری موضعی ، جدیدترین روش بدون جراحی


لیزر موهای زائد با دستگاه الکساندرایت برای پوست های برنز و معمولی - دکتر مقامی


بالون معده با دکتر فرزاد فرامرزی


ليفتينگ و جوان‌سازي صورت - دکتر بهجو


جراحی زیبایی بینی - روش ها و شرایط


توصیه های دکتر مهاجر برای زیبایی بیشتر


لیزر موهای زائد با موثرترین دستگاه لیزر


لیزر موهای زائد - درمان با پیشرفته ترین دستگاه (فرشتگان)


گروه تخصصی پزشکان صبا - لیزرلیپولیز و کرایولیپولیز


لیزر موهای زائد - با موثرترین دستگاه








تازه های سایت





برانکو ایوانکوویچ در مسابقات کشتی جوانان!



رهبر: انصار حزب الله قصد برخورد تند ندارد



سوشا مکانی، عاشق مدلینگ!



قوچان‌نژاد گرانترین بازیکن تاریخ الکویت



معمای 11 ساله کشف نشدن جسد مرد جوان



مشکل لاينحل سربازي ماهيني



پرسپوليس - فولاد حساس‎ترين بازي هفته



بطری پلاستیکی و این همه خلاقیت؟ +عکس



لبنیات پرچرب توسط مردم تحریم شد!



نظر وزیر صنعت درباره قیمت خودرو









پربیننده ترین / تبلیغات





روزهای غم‌ انگیز چهار بازیگر زن سینما



عکس: اجرای حکم اعدام یک متجاوز (18+)



پلیس دست هوادار را قطع کرد +عکس (18+)



قتل عام ایزدی‌ ها توسط داعش



با خوش‌بوترین عطرهای بازار آشنا شوید (1)



پیام جنجال برانگیز رهبر داعش در توییتر



عکس: جت زیبا و مجلل شاهزاده سعودی



تونل‌ های فلسطینی ها در غزه +عکس



چهره جدید لیونل مسی +عکس



طنز؛ خانه‌خالی یا همان «مکان» خودمان!






مبلمان


سرویس خواب


دکوراسیون داخلی


تزیینات داخلی


رستوران و تهیه غذا


فست فود


کافی شاپ و سفره خانه


محصولات غذایی


تشریفات و موسسه پذیرایی


خدمات مجالس


آتلیه عکاسی


جراحی بینی و زیبایی


پزشکان متخصص


دندانپزشکان


پزشکان زیبایی و لاغری


پزشکان پوست و مو


محصولات پزشکی


خدمات درمانی


خدمات حیوانات خانگی


گالری پوشاک


مزون و شوی لباس


جواهرات ، ساعت و بدلیجات


سالن های آرایش و زیبایی


خدمات آرایشی و زیبایی


محصولات آرایش و زیبایی


باشگاه های ورزشی


فروشگاه ها و لوازم ورزشی


آژانس مسافرتی و هتل


اخذ ویزا


اعزام دانشجو


صرافی


آموزشگاه ها


تدریس خصوصی


مدارس


مهد کودک و پیش دبستانی


سیسمونی و نوزاد


خدمات تفریح و سرگرمی


کامپیوتر


طراحی سایت


اینترنت پر سرعت


موبایل


دوربین مداربسته


لوازم خانگی


خدمات منزل


املاک


فروش و خدمات خودرو


نمایندگی خودرو


خدمات حمل و نقل


خدمات حقوقی و بیمه


صنعت ساختمان


صنایع


صنایع دستی


سایر خدمات









نظرات بینندگان




لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید. از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید. لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد. نام:
ایمیل:
* نظر:























































تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن