واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۳۱ب.ظ)
گزارشي از بازارهاي جهاني سرمايه در نيمه نخست سال 2014 ميلادي فدراسيون جهاني بورس ها خلاصه اي از وضعيت بورس هاي عضو در شش ماهه اول سال 2014 را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مجموع ارزش بازار بورس هاي بين المللي با رشد قابل توجه 6 درصدي در نيمه نخست سال 2014 روبرو شد.
دبيرخانه WFE علت اصلي اين رشد را ارتقاي 8 درصدي اين شاخص در بورس هاي منطقه آمريکا و سپس رشد 5 درصدي در منطقه آسيا – اقيانوسيه اعلام کرده است.
ضعيف ترين رشد ارزش بازار در نيمه نخست سال جاري مربوط به منطقه اروپا – خاورميانه – آفريقا با 3 درصد بوده است. هر چند لازم به ذکر است رشد منطقه اخير نسبت به دوره مشابه سال گذشته 22 درصد بوده، در حاليکه رشد متوسط جهاني نسبت به شش ماهه دوم 2013 تنها 15 درصد است. مجموع ارزش بازار بورس هاي عضو فدراسيون جهاني بورس ها در پايان ماه ژوئن سال جاري به 69 تريليون دلار بالغ گرديد که بيشترين ميزان از ژانويه 2008 به حساب مي آيد، اين شاخص از پايان دسامبر 2011 به طور مرتب در حال افزايش بوده است.
گردش معاملات بورس هاي عضو پس از افتي اندک (منهاي 2 درصد) در نيمه دوم سال 2013 در اين دوره بهبود يافت و در نيمه اول سال جاري 10 درصد رشد داشته است. اگرچه ارزش مجموع معاملات بازار سهام اعضاي فدراسيون در نيمه نخست 2014 به 30 تريليون دلار رسيده است، هنوز رکورد معاملات سال 2008 دور از دسترس به نظر مي رسد. اعضاي WFE در نيمه اول سال مورد اشاره 47 تريليون دلار سهام معامله کرده بودند که اين ميزان از آن تاريخ تا کنون بي سابقه بوده است.
عليرغم کاهش تعداد عرضه هاي اوليه در نيمه نخست سال جاري در مقايسه با شش ماه گذشته به ميزان 11 درصد (625 عرضه)، اين ميزان نسبت به تعداد عرضه هاي شش ماهه اول 2013 در حدود 42 درصد افزايش داشته است؛ جريان ورودي سرمايه ناشي از اين عرضه ها و افزايش سرمايه شرکت هاي قبلا پذيرش شده هم در شش ماهه اخير 17 درصد ارتقا يافت و در مجموع به 414 ميليارد دلار بالغ شد. اين حجم از جذب سرمايه ميان بورس هاي WFE از سال 2011 تا کنون بي سابقه بوده است.
بازارهاي مشتق اعضاي WFE در نيمه نخست سال 2014 نسبت به نيم فصل پيش از آن تحولات چشمگيري را شاهد نبود. حجم معامله مشتقات سهمي به ميزان دو و نيم درصد افت کرد و از طرفي مشتقات مبتني بر نرخ بهره هشت و نيم درصد افزايش يافت که ممکن است عامل اصلي آن پيش بيني رشد نرخ هاي بهره در ايالات متحده و بريتانيا بوده باشد. در ميان مشتقات غيرمالي، حجم قراردادهاي مبتني بر واحد پول در نيم فصل اول 2014 بيش از 13 درصد رشد داشت، اما در بخش قراردادهاي مشتق کالايي شاهد افتي نزديک به 6 درصد بوديم.
بازار اوراق قرضه و صندوق هاي قابل معامله در بورس همپاي اکثر ابزار معاملاتي در شش ماهه نخست سال جاري رشد داشتند. معاملات اوراق قرضه در مقايسه با نيم فصل دوم 2013 به ميزان 12درصد ارتقا يافت و صندوق ها 7 درصد بيش از دوره شش ماهه قبل مبادله شدند. لازم به ذکر است 87 درصد از کل معاملات صندوق هاي بورسي مربوط به ايالات متحده است، در اروپا عمده صندوق ها خارج از بورس معامله مي شوند.
لازم به ذکر است بورس تهران در شش ماهه اول 2014 از نظر متغيرهاي معاملاتي در وضعيت مناسبي قرار داشته، به طوري که بيش از 82 ميليارد سهم به ارزش 434 هزار ميليارد ريال در اين دوره مبادله شده که نسبت به شش ماهه اول 2013 به ترتيب از نظر حجم و ارزش 37 و 23 درصد افزايش داشته است. همچنين، دفعات معاملات بورس تهران در فاصله ابتداي ژانويه تا پايان ژوئن 2014 با افزايش 100 درصدي به 7 ميليون و 500 هزار دفعه رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]