واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان استاندارد : وجود چربی پالم در شیر هنوز به تایید نرسیده است/8 فراورده لبنی مجاز به استفاده از پالم هستند خبرگزاری پانا: رئیس سازمان استاندارد با بیان اینکه وجود روغن پالم در شیر هنوز به تایید نرسیده است، اظهار کرد: وزارت بهداشت هنوز مشاهدات و مستندات خود را به سازمان استاندارد و وزارت جهاد ارائه نداده و بهتر آن است که قبل از اطلاع رسانی عمومی این موارد هماهنگی هایی در این خصوص صورت می گرفت.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۵ مرداد ساعت 11:56
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، نیره پیروزبخت در یک نشست خبری با بیان اینکه بحث استفاده از روغن ها و چربی های گیاهی بحث جدیدی نیست، اظهار کرد: در بسیاری از کشورها استفاده از چربی های گیاهی تحت ضوابط و استانداردهای معینی مورد استفاده قرار می گیرد و در کشور ما نیز 8 نوع فراورده لبنی مجاز به استفاده از چربی گیاهی هستند اما استفاده از آن در شیر غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه تشخیص چربی های گیاهی و حیوانی اندکی دشوار است ،عنوان کرد: انواع و اقسام چربی های گیاهی در صنایع غذایی استفاده می شوند که بهترین آن روغن زیتون است.
رئیس سازمان استاندارد عنوان کرد: 8 نوع فراورده لبنی شامل پنیر پروسس آنالوگ، پنیرتازه، پنیرخامه ، پنیر پیتزای پروسس و بستنی پروبیوتیک و بستنی با استفاده از چربی های مجاز امکان استفاده از چربی پالم را به صورت قانونی دارند.
پیروزبخت عنوان کرد: فراورده هایی که مجاز به استفاده از چربی های گیاهی هستند باید برروی فراورده نوع آن چربی گیاهی را قید کنند در غیر اینصورت متخلف محسوب می شوند.
رئیس سازمان استاندارد با اشاره به تحقیقاتی که از سال گذشته بر روی 124 نمونه شیر و فراورده لبنی صورت گرفته است، اظهار کرد: حدود 20 تا 25 درصد فراورده ها در این تحقیق از چربی گیاهی استفاده می کنند.
وی ادامه داد: اگر وزارت بهداشت به نکاتی رسیده و قطعیت دارد که چربی پالم در شیر در حال استفاده است باید مستندات خود را ارائه دهد.
رئیس سازمان استاندارد عنوان کرد: سه دستگاه امنیت غذا در کشور است سازمان استاندارد ، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی که باید در موضوع اخیر یافته های خود را روی هم بگذراند.
پیروزبخت در ادامه خاطرنشان کرد: روغن پالم در بازار به صورت وارداتی وجود دارد که اندکی ارزانتر از سایرروغن های گیاهی بوده و اسیدهای چرب بیشتری دارد و در مجموع همه روغن های گیاهی برای استفاده در مواد لبنی باید با دقت استفاده شوند.
رئیس سازمان استاندارد در خصوص تغییر استانداردهای موجود گفت: اگر ضرورت داشته باشد، استاندارد موجود در خصوص استفاده از چربی های گیاهی تغییر خواهند کرد.
پیروزبخت با بیان در صورت احراز پالم در شیر اسامی شرکت های متخلف اعلام خواهند شد، تاکید کرد: نباید تا زمانی که موضوعی محرز نشده است فضای جامعه را مشوش کرد و در قانون حمایت از مصرف کننده نیز باید این موضوع را جا بیاندازیم که نوع فراورده باید با تفکیک فاکتورهای ساخت بر روی محصولات قید شود.
رئیس سازمان استاندارد با بیان اینکه سال گذشته یک مورد تخلف در یک شرکت لبنی تایید و با آن برخورد شده است، اظهار کرد: در طرح طاها محصول در کف بازار رصد می شود و در مواردی که کیفیت کالا کمتر از استاندارد باشد یا فاقد علامت استاندارد با آن برخوردهای لازم صورت می گیرد.
پیروزبخت تصریح کرد: درسال گذشته دربرخی کالاهای صنعتی از جمله اجاق گاز، شوینده ها و بهداشتی مواردی از تخلف دیده شده و تخلف 1200 شرکت در این زمینه شناسایی شده است.
پیروزبخت در ادامه در خصوص گزارش کیفیت بنزین و وعده سازمان استاندارد مبنی بر ارائه آن تا اول مرداد بیان کرد: ما هیچگاه نگفته ایم تا اول مرداد این گزارش را اعلام می کنیم بلکه خبر اعلام شده در خصوص تجهیز آزمایشگاه های کشور به امکان بررسی کیفیت بنزین داخلی و وارداتی بوده است.
پیروز بخت با بیان اینکه در سال 93 بنزین مشمول استاندارد اجباری شده است، عنوان کرد: بازرسی بنزین در سال 84 به وزارت نفت واگذار شد و در سال 91 در قانون بودجه صراحتا ذکر شد که کنترلها برعهده وزارت نفت است اما در حال حاضر با همکاری وزارت نفت، سازمان استاندارد مسئولیت اصلی نظارت بر کیفیت بنزین را برعهده دارد.
رئیس سازمان استاندارد خاطرنشان کرد: با وزارت نفت برنامه منسجمی رابرای بررسی وضعیت جایگاه های سی ان جی در حال طراحی داریم که نتایج آن تا بهمن ما اعلام می شود.
وی در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تمامی خودرو ها با نصب ایربگ تولید می شوند و 51 استاندارد اجباری برای خودرو وجود دارد که با یک استاندارد سازمان بهینه سازی و سه استاندارد محیط زیست تعداد استاندارد های اجباری در خودرو به 55 استاندارد افزایش یافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]