تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869139434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغاز بهسازی و مرمت چند اثر تاریخی در استان یزد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغاز بهسازی و مرمت چند اثر تاریخی در استان یزد یزد - ایرنا - سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد گفت: در ادامه بازسازی آثار و جاذبه های تاریخی استان ، بهسازی و مرمت برج و باروی یزد، مدرسه شمسیه، قلعه رشکوئیه و قلعه مهرپادین مهریز آغاز شد .


به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفته، ˈمحسن ذاکری نیاˈ افزود: در ادامه روند بهسازی و مرمت این جاذبه معماری، در سال جاری اعتباری نزدیک به 650 میلیون ریال برای آن تخصیص یافته است.
وی عملیات مرمتی این طرح را شامل استحکام بخشی، دیوار چینی با ملات گل، اجرای طاق، آجر فرش پشت بام و کاه گل بدنه دانست و خاطرنشان کرد: همه ما باید در حفظ این میراث هزارساله کوشا باشیم.
این مسوول ادامه داد: از شاخصه های باشکوه شهر یزد برج و باروی محله فهادان و کوشک نو است که دربرگیرنده بخشی از عرصه بافت تاریخی و ثبتی یزد است که این بنای خشتی عظیم در سال 432 هجری، به دستور ابومنصور دیلمی و همکاری فرماندهان سپاه او احداث شد.
برج و باروی یزد در سال1352 به شماره 956 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی یزد،همچنین درباره مرمت ورودی بنای مدرسه شمسیه گفت: این بخش از بنا را به حق گنجینه ای از تزئینات دوره ایلخانی دانست که درآن انواع نقاشی و گچ بری اجرا شده است.
ذاکری نیا ادامه داد: با توجه به ارزش های هنری و معماری این بنا، کار مطالعه و تهیه طرح مرمت و احیا مجموعه و مدرسه شمسیه بهسازی پیرامون آن به مشاور ذیصلاح واگذار شده است.
وی، اعتبار این طرح را 300میلیون ریال عنوان و اظهار امیدواری کرد با تهیه طرح احیا مرمتی، در آینده بتوان گام های موثری در جهت حفظ و مرمت این بنای باشکوه برداشت.
مدرسه شمسیه که به شماره 208 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، در محله چهارمنار یزد، شامل مجموعه ای از مدرسه، آب انبار، بقعه، حمام و بازار است که در قرن هشتم ق. توسط سید شمس الدین محمد؛ فرزند سید رکن الدین ساخته شد.
ورودی بنا در ضلع غربی دارای سردری از نیم گنبد که با رسمی بندی تزیین شده، م. حیاط دارای ایوانی رفیع و زیباست که می توان یکی از پرکارترین تزئینات این دوره شامل انواع نقاشی و گچ بری با نقوش گیاهی و هندسی را در آن مشاهده کرد.
این مسوول، همچنین از شروع پروژه مرمت قلعه رشکوئیه خبر داد و گفت: استحکام بخشی دیوارها، پوشش سقف های فروریخته، کاهگل پشت بام و نمای سردر قلعه از مهمترین اقداماتی است که در این برنامه اجرا خواهند شد.
ذاکری نیا اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح را 380 میلیون ریال برآورد کرد.
دهستان رشکوئیه از توابع بخش گاریزات شهرستان تفت است که در این دهستان قلعه ای مسکونی با سر در زیبا، چهار برج دیده بانی و دیوارهای بلند وجود دارد که در اواخر دوره قاجار بنا شده است. این قلعه در سال 87 به شماره 26573 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی یزد در پایان در خصوص قلعه تاریخی مهرپادین از شروع پروژه مرمت این بنای با ارزش خبر داد و گفت: با تخصیص اعتبار بالغ بر200 میلیون ریال، بخشی از فضاهای داخلی قلعه با مشارکت بخش خصوصی در دست مرمت است.
ذاکری نیا عملیات اجرایی مرمت قلعه مهرپادین را شامل جمع آوری خاک و آوار حاصل از تخریب سقف و دیوارهای داخلی قلعه و حمل به بیرون بنا، تهیه خشت خام و بازسازی دیوارها و پی های تخریب شده و همچنین بازسازی مجدد سقف و تویزه فضاهای داخلی قلعه دانست.
قلعه مهرپادین در قرن هشتم هجری و در میان دشت مهرپادین ساخته شده و به شماره 6143 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. ک/1
1968/616



14/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن