واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «روغن پالم» به مجلس ميرود!
با توجه به مضرات اين نوع روغن صنعتي توصيههاي مكرر بر اين است كه كارخانههاي لبني چربي مضر از مواد غذايي حذف كنند يا اينكه به حداقل برسانند.
جوانآنلاين: پس از تایید و انتقاد استفاده از روغن پالم در تولید شیر پر چرب از سوی وزیر بهداشت، به جاي برطرف كردن اين معضل كه با سلامتي جامعه سر و كار دارد، متخلفان تقصير را به گردن ديگري مياندازند. کارخانه لبنی که مصرف روغن پالم در شیر پرچرب تولیدیاش تایید شده، توپ را به زمين دامداران انداخت و مدعي است كه دامداران اين تخلف را انجام دادهاند و بلافاصله دامداران نيز اين موضوع را رد كردند و چنين اقدامي را در دامداري غير ممكن دانستند و اعلام كردند كارخانههاي توليد لبنيات به دليل فشار مالي از اين قبيل مواد افزودني استفاده ميكنند.
به گفته وزير بهداشت روغن پالم روغنی است که سالهای سال است که از کشور مالزی میآید و به دلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا بیشتر از گذشته وارد شده است و این روغن به دلیل کیفیتی که دارد برای سلامتی مضر است و تخلفات موجود در لبنیات به بازار آمده نشان میدهد که به جای چربی طبیعی از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کردهاند. پس از تاييد اين موضوع، صنايع لبني استفاده از روغن پالم را تكذيب كردند و اين در حالي است كه وزير بهداشت گفت: گزارشهای ما در اين زمينه موجود است و اگر لزوم داشته باشد آن را رسانهای میکنیم، ما مجوز ورود این محصولات را نمیدهیم بلکه وزارت صنعت و جهاد کشاورزی متولی واردات آن هستند. بنا بر گفتههاي وزير بهداشت، از لبنیات موجود در بازار نمونهگیری میشود تا شرکتهای متخلف شناسایی شوند و طبق قانون با آنها برخورد صورت گيرد، به عنوان مثال در ماست با چربی 12 درصد روغن پالم وجود دارد به همین دلیل نظارتها افزايش پيدا ميكند؛ چرا که حق سایر شرکتهاست که اسامی متخلفان اعلام شود تا هم آنها متهم نشوند و هم مردم بتوانند محصولات سالم را خریداری کنند. دكتر مراد هاشمزهي، عضو كميسيون بهداشت مجلس در گفتو گو با «جوانآنلاين» با اشاره به روغن پالم موجود در صنايع لبني اظهار داشت: پالم يكي از منابع تامين تغذيه و كالري انسان است و اگر چه كارايي دارد اما مضراتي هم دارد مخصوصا اگر سوخت و ساز آن در بدن به خوبي صورت نگيرد، باعث آثاري چون افزايش وزن و افزايش چربيهاي بدن، كلسترول و تري گليسيريد خون ميشود و البته انواع مضر آن خطراتي براي سيستم قلبي و عروقي دارد. وي ادامه داد: بسياري از صاحبنظران نيز معتقدند بيماريهاي قلبي، عروقي و گوارشي باعث شيوع مرگ و مير خواهد شد، خصوصا اينكه در كشور ما اين نوع بيماريها از نظر شيوع مرگ و مير در رديف دوم قرار دارد. اين عضو كميسيون بهداشت مجلس در خصوص استفاده برخي كارخانههاي لبني از روغن پالم، افزود: با توجه به مضرات اين نوع روغن صنعتي توصيههاي مكرر بر اين است كه كارخانههاي لبني چربي مضر از مواد غذايي حذف كنند يا اينكه به حداقل برسانند. هاشمزهي در رابطه با واكنش كميسيون بهداشت مجلس نسبت به اين موضوع گفت: كميسيون بهداشت جلسات، بحث و گفتوگوهاي بسياري در اين زمينه انجام داده است و هميشه نسبت به امنيت غذايي در كشور حساس بوده و تاكيد بسيار داشته است. مسئولين محترم و به ويژه آنها كه در وزارتخانه هستند و وزارت بهداشت و درمان بر كيفيت مواد غذايي نظارت ميكند و اكنون موضوع استفاده از روغن پالم تاييد كردهاند و بايد در اين خصوص برخوردهاي لازم صورت گيرد. وي يادآورد شد: موضوع استفاده از روغن پالم به تازگي مطرح شده و قطعا اين صحبتها در كميسيون مطرح ميشود و در دستور كار قرار ميگيرد و البته ممكن است اين قضيه خيلي فراگير نباشد و به طور پراكنده و در برخي از كارخانههاي صنايع لبني، اين تخلف صورت گرفته باشد و در حال حاضر بايد منتظر جلسات بعدي كميسيون بهداشت باشيم.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]