واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
برخورد محتاطانه با نظام مالی و بانکی؛ ایراد اصلی بسته دولت
رئیس مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه بزرگترین چالش بسته سیاستی دولت برای خروج از رکود، برخورد محتاطانه با بانکها و سیاستگذاری با احتیاط در بخش پولی و بانکی است، گفت: مشکلات نظام بانکی به طور قطع سیاستهای دولت را دچار چالش می کند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر، محمدرضا دیانی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با انتقاد از سیاست محتاطانه دولت در مقابل نظام بانکی گفت: مهم ترین و بزرگ ترین چالش در این بسته سیاستی را سیاست گذاری محتاطانه و با اجانب احتیاط در بخش سیاست های پولی و بانکی است.
رئیس مجمع کارآفرینان ایران با مثبت ارزیابی کردن اعلام سیاست های دولت برای خروج غیرتورمی از رکود و همچنین گوش شنوای دولت برای دریافت نقدهای کارشناسی به این سیاست ها، افزود: در گام نخست دولت و مجلس باید نسبت به موضوع چالش های نظام مالی کشور قانع شوند و در یک تصمیم گیری فوق العاده همراه با شهامت در زمینه اصلاح نظام بانکی و پولی به نتایج مطلوب دست یابیم.
وی تصریح کرد: سیاست ها در این بخش باید عمیق تر، جدی تر، جزئی تر و با شیب اجرایی تندتری تهیه، تدوین و ابلاغ شود، چراکه به طور حتم مشکلات نظام مالی کشور، سیاست های دولت را دچار چالش می کند.
به گفته دیانی، شرایط حاکم در کشور این فرصت را به مدیران بانک ها چه در بخش خصوصی و نیمه خصوصی یا دولتی می دهد تا در خصوص پولی که در اختیار دارند برای جذب سودهای بالا در فعالیت های غیر مولد همچون زمین، مسکن، بازرگانی تصمیم گیری کنند.
وی اظهار داشت: به این معنا که تضادهای موجود حمایت از تولید و اشتغال به بانک ها برنمی گردد بلکه به کل جریان پولی و بانکی کشور مرتبط است.
دیانی اظهار داشت: مادامی که مسأله کارآفرینی و صنعتی شدن به نتیجه نرسد مسائل اقتصادی کشور حل نخواهد شد.
وی اظهار داشت: موضوعاتی همچون افزایش سرمایه بانک ها، بدهی دولت به بانک ها و طراحی سبد سود و درآمد برای بانک ها باید عملیاتی شده تا از این طریق میلیاردها تومان از دارایی ها غیر مولد و ارزش آفرین برای کشور آزاد شود که این موضوع منجر به کاهش تورم، افزایش تولید و اشتغال خواهد شد.
وی، اتخاذ سیاستهای محتاطانه و با شیب کند مرتبط با سیستم بانکی کشور را حرکت در بیراهه توسعه اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: این موضوع که بانک ها باید ظرف سه سال بنگاه های تابعه خود را واگذار کنند نشان از تصمیمات محتاطانه و کلی گویی برای نظام پولی کشور است.
به اعتقاد دیانی، دولت و بانک مرکزی باید به صراحت مصوبه ای داشته باشند که بانکها را از سرمایه گذاری جدید منع کنند.
وی با بیان اینکه پژوهشکده مجلس در سه دوره مختلف بزرگ ترین مشکل تولیدکنندگان را دریافت تسهیلات بانکی اعلام کرده است، تصریح کرد: چنانچه منابع مورد نیاز بخش تولید کشور دوباره بخواهد از طریق بانک ها تزریق شود به طور حتم به سمت تولید نمی رود چرا که بانک ها خود به بنگاه داری روی آورده اند و رقیب بخش خصوصی هستند.
رئیس مجمع کارآفرینان ایران با انتقاد از نگاه سطحی دولت در خصوص بازار سرمایه، متذکر شد: چنانچه دولت و مجلس به صنعت و بخش تولید کشور اعتقاد دارد باید سبد بازار سرمایه را توسعه دهد و توسعه و تکمیل این سبد نیازمند اتخاذ سیاست های تشویقی است.
به گفته دیانی، درحال حاضر این سیاست مطرح می شود که بنگاه های بزرگ بخش خصوصی بخشی از سرمایه مورد نیاز خود را از بازار سرمایه جذب کنند در حالی که تاکنون بررسی نشده است چرا بنگاه های موفق و بزرگ این بخش در زمینه جذب سرمایه از بازار سرمایه موفق نبوده اند.
1393/5/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]