واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob کارشناس مسایل اقتصادی: نقش کم مالیات در هزینه های دولت بر منابع غیر مالیاتی فشار می آورد زنجان - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی گفت : نقش کم مالیات در تامین هزینه های دولت زمینه افزایش فشار بر منابع غیر مالیاتی به ویژه درآمدهای نفتی را فراهم می کند.
سیدمهدی میرزا مصطفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: پایین بودن سهم مالیات در اقتصاد ملی بیانگر تاثیر کم اعمال سیاست های انبساطی و انقباضی مالی از طریق مالیات بر اقتصاد کشور است.
وی یادآورشد: پایین بودن نسبت مالیات به هزینه های جاری دولت در ایران نیز بیانگر نقش کم مالیات در تامین هزینه های جاری دولت است.
میرزا مصطفی اظهار کرد: البته باید توجه داشت که در افزایش سهم این بخش، علاوه بر افزایش مالیات، مدیریت مطلوب هزینه های جاری دولت با رویکرد کاهش آن و یا حداقل جلوگیری از افزایش آن نیز نقش مهمی دارد.
معاون برنامه ریزی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان گفت: سال 2010 نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران6/6 درصد است در حالی که این نسبت در دیگر کشورها مانند ترکیه 5/20، پاکستان 10، تایلند 16، کره جنوبی2/15، نروژ 9/26 و مصر 1/14 درصد می باشد.
وی خاطرنشان کرد: نسبت مالیات به منابع بودجه عمومی دولت در سال 2010 برای ایران 3/29 درصد است.
میرزا مصطفی ادامه داد: بررسی شاخص های عملکرد نظام مالیاتی حاکی از نقش کم مالیات در اقتصاد کشور و تامین مالی هزینه های دولت از دیگر بخش ها است.
این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: درچنین شرایطی ضرورت اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور و ارتقا فرهنگ مالیاتی و سطح مشارکت عمومی در تامین منابع مالی مورد نیاز برای اداره جامعه بیش از پیش نمایان می شود.
وی افزود: قوانین و مقررات مالیاتی، سازمان دریافت مالیات و مودیان مالیاتی ارکان نظام مالیاتی هستند و در اصلاح نظام مالیاتی به طور طبیعی هر سه رکن باید مورد توجه قرار گیرد.
میرزا مصطفی یادآورشد: به حتم ترغیب و تشویق مودیان در پرداخت مالیات و ارتقای فرهنگ مالیاتی آنها به عنوان یکی از ارکان نظام مالیاتی علاوه بر آنکه نیازمند افزایش آگاهی و اطلاع رسانی می باشد، از نحوه عملکرد دو رکن دیگر بسیار تاثیر پذیر است.
معاون برنامه ریزی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان گفت: آگاه سازی مودیان مالیاتی نیازمند برنامه ریزی خاص خود در حوزه اطلاع رسانی و افزایش آگاهیهای عمومی از اهمیت و نقش مالیات و قوانین و مقررات مالیاتی به عنوان یک اصل اجتماعی از طریق نهادهای مربوط همچون آموزش و پرورش و رسانه های عمومی است.
وی اظهار کرد: پیچیدگی های قوانین و مقررات و رویه ها و فرایندها از جمله مواردی است که بر اعتماد و انگیزه مودیان در پرداخت مالیات تاثیر می گذارد.
میرزا مصطفی خاطرنشان کرد: البته اقدامات مناسبی در سال های اخیر در جهت اصلاح نظام مالیاتی از جمله طرح جامع مالیاتی و اصلاح قانون مالیات های مستقیم که در آن با مد نظر قراردادن آسیب های نظام مالیاتی در شش محور ˈ گسترش پایه های مالیاتیˈ، ˈتعدیل نرخ ها و رفع تبعیض های مالیاتیˈ، ˈاصلاح ساختار مشوق های مالیاتیˈ، ˈجرایم مالیاتی و ضمانت های اجراییˈ، ˈمکانیزاسیون فرایندهای مالیاتی ˈ و ˈساده و شفاف سازی مقررات و فرایندهاˈ اصلاحات مورد توجه قرار گرفته و در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی است، صورت گرفته که امید می رود با به ثمر رسیدن کامل آنها، بتوان شاهد تحولی چشمگیر در نظام مالیاتی کشور بود.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که تغییر نگرش همه آحاد جامعه در هر نقشی که دارند و اراده و عزم ملی در جهت قطع وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده، رکن اساسی در اصلاح و توسعه نظام مالیاتی کشور است.
7319/596
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]