واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام نصیری اعلام کرد:
تشریح اولویتهای سرمایه گذاری بخش صنعت ایلام/ 215 فرصت صنعتی و معدنی در استان وجود دارد
ایلام - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت و تجارت استان ایلام ضمن تشریح اولیتهای سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن استان ایلام گفت: بیش از 215 فرصت صنعتی و معدنی در استان تعریف شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، یارلله نصیری ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران، سرمایه گذاری سال 93 بخش صنعت و معدن استان را اعلام کرد و گفت: 215 فرصت صنعتی و معدنی از سوی وزارت صنعت ، معدن و تجارت در استان معرفی شده است. وی ادامه داد: مهمترين مشكل و دغدغه اصلي حال حاضر جامعه و خانواده ها نبود شغل پايدار و بيكاري نگران كننده جوانان دانست و راه برون رفت از اين وضعيت تنها از طريق توجه به بخش توليد و حمايت صحيح ومنطقي از فعالان اين بخش ميسر مي شود باید از 215 فرصت در جهت رفع بیکاری بهره برد. نصیری افزود: این فرصت ها در 15 گروه اعلام شده که در آن کانی های غیر فلزی، تجهیزات پزشکی، مصنوعات فلزی در اولویت های اول تا سوم سرمایه گذاری قرار دارد. وی عنوان کرد: سالانه 9 میلیون تن انواع مواد معدنی در ایلام استخراج می شود که ارزش ریالی این مواد معدنی بیش از 440 میلیارد ریال است و این مواد معدنی شامل شن، ماسه، بیتومین، گچ، خاک رس، سنگ آهک و شیل هستند که از 94 معدن فعال استان استخراج می شوند. این مسئول اظهار داشت: اکتشاف واستخراج معادن، صنایع پتروشیمی، صنایع شیمیایی، پلیمری، سلولزی، غذایی، دارویی، پوشاک، برق، الکترونیک و ماشین سازی دیگر گروه هایی هستند که در اولویت سرمایه گذاری قرار دارند. رئیس سازمان صنعت – معدن و تجارت استان برطرف کردن مشکلات را با دسته بندی و اولویت بندی از برنامه های دولت تدبیر و امید دانست و گفت: بخشودگی جرائم نیاز به قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی دارد و مسئولان استان درصدد رفع این مشکل هستند. وی عنوان کرد: با توجه به ظرفيت مناسب مرز بين المللي مهران و همچنين نياز اساسي كشور عراق به كالاهاي توليدي مخصوصاً در بخش مصالح ساختماني، توليد كالاي با كيفيت و برخوردار از نشان استاندارد به راحتي مي تواند سهم مهمي از بازار اين كشور را به دست گيرد و لازم است كه ساير توليد كنندگان استان در اين مسير حركت كنند و تمام تلاش خود را در جهت كيفي سازي محصولات توليدي به كارگيرند.
رئيس سازمان صنعت،معدن و تجارت ادامه داد: طرح هايي که جواز تاسيس داشته و با توجه به اولويت طرح، پيشرفت مناسب داشته باشند، امکان دريافت تسهيلات صندوق توسعه ملي را خواهند داشت اما پيش از درخواست تسهيلات، لازم است پيشرفت پروژه توسط سرمايه گذار اعلام شده باشد. رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: علاوه بر رشته فعاليت هاي اعلامي، واحدهاي موجود كه بتوانند توليدات خود را به ميزان بيش از 85 درصد ظرفيت اسمي افزايش داده و نيز بيش از 30 درصد محصولات خود را صادر نمايند خواهند توانست از مزاياي همچون طرح هاي اولويت سرمايه گذاري بهره مند شوند. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام اظهار کرد: استان اکنون به محل تردد و كانون توجه سرمايه گذاران بزرگ و معروف تبديل تبدیل شده است و در این راه امید می رود که با مشاوره و معرفی مزیت های نسبی منطقه به توان سرمایه گذاران بیشتری را برای توسعه ایلام جذب کرد. نصیری یادآور شد: از مهمترين اقدامات در دست اجرا مي توان به آغاز اجراي تعداد 36 طرح بزرگ توليدي در گستره استان اشاره کرد كه اين طرح ها با پيشرفت هاي فيزيكي مناسب در حال اجرا مي باشند و اگر بسترهاي لازم و حمايت هاي مورد نظر به موقع و سريع صورت گيرد و اين تعداد طرح به بهره برداري برسند، آن وقت مي توان شاهد دگرگون شدن چهره صنعتي در استان ايلام باشيم. ظرفیتهای مرز مهران برای صادرات وی بیان داشت: خوشبختانه مرز مهران به سبب نزدیکی به کشور عراق دارای شرایط مناسبی است که باید از این مرز به نحو شایستهای برای گسترش روابط اقتصادی با کشور همسایه استفاده شود. رئيس سازمان صنعت،معدن و تجارت به ضرورت توجه بيشتر به توسعه زير ساختهاي اين مرز اشاره و بيان داشت: با توجه به احتمال استمرار شرايط موجود و افزايش تقاضا براي ترانزيت كالا از ساير كشورها لازم است كه در جهت تكميل زير ساخت هاي اين نقطه از جمله ايمن سازي و توسعه راههاي مواصلاتي، تقويت نرم افزاري و سخت افزاري مرز، توسعه امكانات رفاهي و...؛ اقدامات لازم به عمل آورند. نصيري ابراز اميدواري كرد: در صورت نهايي شدن تبديل مهران به منطقه آزاد تجاري، بدون شك اين مرز استعداد بسيار بالايي براي تبديل شدن به هاب تجاري منطقه داراست. این مسئول اضافه كرد: روزانه بالغ بر 800 كاميون كالا از اين مرز به كشور همسايه صادر مي شود و سال گذشته یک میلیون و 724 هزار تن کالا به ارزش يك ميليارد دلار به کشور عراق صادر شده است. اين مسوول ادامه داد: علاوه بر صادر كنندگان داخلي، مرز مهران مورد توجه تجار و فعالان اقتصادي كشور تركيه نيز قرار گرفته است به نحوي كه روزانه بالغ بر 30 كاميون كالا شامل مصالح ساختماني، لوازم تزييني داخل ساختمان، مواد غذايي و...، با مبداء كشور تركيه از مرز بين المللي مهران به كشور عراق ترانزيت مي شود. نصيري بيان داشت: براساس پيش بيني هاي صورت گرفته اين نقطه تجاري ظرفيت ترانزيت بيش از 100 كاميون كالا را در روز داراست و امنيت پايدار، موقعيت استراتژيك، وقايع و تحولات اساسي رخ داده در شمال و غرب كشور عراق را از جمله عوامل اساسي و تأثير گذار تبديل مرز مهران به نقطه اصلي تجارت خارجي با كشور عراق برشمرد. وی عنوان کرد: هم اكنون مرز مهران به انتخاب اول مسير تجار و بازرگانان داخلي تبديل شده است.
۱۳۹۳/۵/۱۲ - ۱۶:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]