تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى شن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841997020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران رتبه 25 در علوم شناختی جهان / سوم منطقه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران رتبه 25 در علوم شناختی جهان / سوم منطقه تهران - ایرنا- بررسی ها نشان می دهد: پیشرفت های ایران در حوزه علوم شناختی با شش سال فعالیت گسترده، منجر به ارتقای رتبه کشور در این حوزه از رده 35 به 25 شد. علاوه براین ایران در این علم رتبه سوم منطقه را نیز به خود اختصاص داده است.


به گزارش ایرنا، در سال 1390 شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب سند نقشه جامع علمی کشور،حوزه علوم شناختی، دانشی که برساختار و کارکردهای متفاوت مغز انسان از قبیل دیدن ، شنیدن، سخن گفتن و... مطالعه می کند،را به عنوان اولویت الف علمی کشور معرفی کرد.
علوم شناختی یک دانش میان رشته ای است با کمک دیگر دانش ها از قبیل علوم اعصاب،روانشناسی ، زبان شناسی و هوش مصنوعی فرآیندهای مغزی را بررسی می کند.
محصولات فناورانه حاصل از این دانش می تواند شیوه زندگی بشر را در آینده دگرگون کند، در محصولات تولیدی این دانش با الگو برداری ازمغز، سخت افزارها یا نرم افزارهایی هوشمند ساخته می شود.
ربات های انسان نما، داروهای مغزی که به بحث های دانش ششناختی مرتبط می شوند، ابزارهایی برای بهبود دید کم بینایان ونابینایان با تحریک عصب های مغزی و دستگاه هایی که اندیشه انسان را درک و بر اساس آن عمل می کند از جمله محصولات فناورانه این دانش است.
بر اساس گزارش مرکزپژوهش های مجلس شورای اسلامی با عنوان ˈآشنایی با دانش و فناوری شناختی و وضعیت آن در ایرانˈ ،جهان و به ویژه کشورهای توسعه یافته، روندی پویا در زمینه رشد وتوسعه دانش و فناوری های شناختی در پیش گرفته اند، که ایران نیز از این معقوله مستثنی نیست، اولین تلاش ها برای معرفی علوم شناختی در ایران ، در دانشگاه تهران توسط دکتر ˈ لوکس ˈ انجام شد، درادامه به همت وی در سال 1375،ˈ پژوهشکده سیستم های هوشمند ˈ درˈمرکز تحقیقات فیزیک – نظری و ریاضیات ˈ تاسیس شد که در سال 1381 به ˈ پژوهشکده علوم شناختی ˈ تغییر نام یافت و اکنون نیزدوره دکتری علوم اعصاب شناختی (گرایش مغز و رایانش ) را ارایه می دهد.
برای توسعه این دانش ،در سال 1377موسسه غیر انتفاعی به نام موسسه مطالعات علوم شناختی تاسیس شد و در سال 1383توانست مجوز برگزاری دوره های دکتری و کارشناسی ارشد از وزارت علوم دریافت کند وبانام ˈپژوهشکده علوم شناختی ˈ به فعالیت بپردازد.
سند راهبردی توسعه علوم شناختی درسال1390در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و توسط رییس جمهوری وقت ابلاغ شد.همچنین درفصل سوم نقشه جامع علمی کشورمصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی،حوزه علوم شناختی به عنوان یکی ازعلوم وفنون موجود دراولویت ( الف ) این نقشه( بخش علوم پایه و کاربردی )، ذکر ومعرفی شد.
با توجه به مفاد سند راهبردی توسعه فناوری دانش شناختی از سال 1391ستاد راهبردی توسعه فناوری های شناختی در معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری تاسیس شده ومشغول به فعالیت است.
با توجه به اینکه علوم و فناوری های شناختی ماهیتی بین رشته ای دارند، پژوهشگاه ها ودانشگاه های مختلف ازجمله پژوهشکده غیرانتفاعی علوم شناختی وپژوهشکده علوم شناختی وابسته به پژوهشگاه دانش های بنیادی درکشوردر زمینه های مربوط به این دانش فعالیت وبه تربیت نیروی متخصص در این حوزه می پردازند.
دانش شناختی می تواند درعرصه های مختلف ، کاربردهای جدید یا حتی دوراز ذهنی داشته باشد، به طورنمونه ساخت ربات های انسان – نما یکی ازکابردهای دانش شناختی است.
برای ساخت ربات های انسان – نما باید توانایی های شناختی انسان مدلسازی شده وبه این ربات ها منتقل شود. نمونه ای ازربات های انسان نما،رباتی به نام مییم است که در سال 2009 توسط یک شرکت ژاپنی طراحی شد، این ربات می تواند راه برود و بازوهایش را تکان دهد و دارای30 موتوراست که هشت موتورآن برای چشمک زدن، لبخند زدن و بیان حس هایی مثل خشم و تعجب است.
با توجه به کاربردهای جدید این دانش، ازآنجایی که به بررسی وکنترل فرآیندهای شناختی مغزمی پردازد، می تواند فرآورده هایی خاص وحتی شگفت انگیزرا به بازارعرضه کند، باید توجه داشت که این فرآورده ها به دلیل اهمیت خاص این دانش که با مغزو کنترل آن سرو کاردارند هم می توانند مفید و درراستای بهبود زندگی افراد باشند وهم گاهی در مسیر نادرستی قرار گیرند که با موازین اخلاقی مغایرت داشته باشد.
به هر حال در آینده برخی از فرآورده ها می توانند به کمک دانش شناختی به بازارعرضه شوند، که از جمله آنها می توانیم به ˈکتاب های درسی هوشمندˈ اشاره کرد، کتاب های دیجیتالی در آینده به نرم افزارهای هوش مصنوعی مجهز می شوند تا همانند یک استاد به دانشجویان تدریس و آنها را راهنمایی کنند.
همچنین واقعیت افزوده یکی دیگر از فرآورده های این دانش درآینده است ، با استفاده از این ابزار، انسان، اطلاعاتی فراتر از آنچه به طور فیزیکی اطرافش است دریافت می کند، به این ترتیب جریان داده ها به شکل تصویر در اطراف فرد به نمایش درمی آیند، به عنوان مثال درحال حاضر وسیله ای به نام Omni Touch طراحی شده است که به عنوان یک ابزار واقعیت افزوده شناخته می شود.
وسیله مذکور این امکان را برای کاربران فراهم می کند که روی انگشتان خود شماره گیری کنند یا بر یک دیوار یا میز، به کمک انگشت ، طراحی یا یادداشت برداری انجام دهند . این وسیله اکنون با همکاری دانشگاه Carnegie Mellon و بخش پژوهش شرکت مایکرو سافت ، ساخته شده است.
دیگر فرآورده ها و توانایی های این دانش که در آینده به بازارعرضه می شود ˈ دستکاری در پیرامون با اندیشیدن به آن ˈ است، توانایی جابجایی اشیاء، تنها با اندیشیدن به آن، موضوع تازه وعجیبی نیست و پیش از این گزارش هایی درباره افرادی خاص که توانایی را در اختیار داشته اند منتشرشده است. با این حال، پژوهش های آینده روی دانش شناختی می تواند این توانایی را همگانی کند و افراد تنها با اندیشیدن به کاری ، آن را انجام دهند، به عنوان مثال روشن کردن خودرو تنها با فکر کردن به آن .
به افرادی که بخش یا بخش هایی از بدنشان دارای دستگاه مصنوعی است، سایبرگ می گویند .یکی از کاربردهای دانش شناختی در آینده این است که افرادی که دچار فلج اندامی بوده و قادر به تکان دادن اعضای بدن خود نیستند بتوانند از یک استخوان بندی یا اسکلت خارجی استفاده کنند و فعالیت های روزانه خویش را به تنهایی انجام دهند .
در هرحال طبق آمار به دست آمده از پایگاه های اطلاعاتی، علاوه بر اینکه کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا ، انگلیس و آلمان درحوزه دانش شناختی پیشرو هستند، اما ایران نیز در این زمینه فعالیت های چشمگیری داشته است به طوری که در زمینه انتشارمقالات علمی دربخش علوم اعصاب شناختی رتبه 38 جهان و رتبه سوم منطقه را بعد از رژیم اشغالگر قدس و ترکیه داراست.
گسترش دانش شناختی دگرگونی زندگی بشر رادر آینده به همراه دارد، به نظر می رسد با توجه به اینکه جهان امروز با بهره گیری از فناوری، به سرعت باورنکردنی به سمت یکپارچه شدن با جهان مجازی و دیجیتالی با استفاده ازابزارهای مغزی درحرکت است ، کشور ما نیز برای بهره گیری از فواید مثبت فناورهای شناختی باید رویکرد فعالی برای توسعه دانش شناختی ومعرفی آن به جامعه در پیش گیرد.
به گزارش ایرنا، مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص دلیل قرار گرفتن علوم شناختی به عنوان اولویت نخست علمی کشور گفت: با پیشرفت های این حوزه که در کشورهای مختلف انجام شده تهدیدهای جدی برای کشورها ایجاد می کند. فعالیت هایی همچون ذهن خوانی یا سوء استفاده برخی کشورها از دستاوردهای این فناوری باعث می شود اگر کشور ما دسترسی به این فناوری نداشته باشد از لحاظ استراتژی و راهبردی در آینده با مشکلاتی مواجه شود، بنابراین اگر بخواهیم این تهدیدها بی اثر باشد در این عرصه نیازمند سرمایه گذاری بومی و ملی هستیم.
ˈ حامد اختیاری ˈ افزود: در این حوزه در سال های اخیر کاربردهای جدی شناخته شده که باعث می شود مردم کشور ما نیز در آینده نزدیک این خدمات را توقع داشته باشند. به عنوان مثال دانش علوم شناختی ارتباطی ایجاد می کند تا افرادی که درگیر آلزایمر می شوند بخش زیادی از توانایی مغزی خود را بازیابی کنند و اینطور نیست که با صرف هزینه این فناوری ها را به کشور وارد کنیم، بلکه باید نمونه ایرانی آن را تولید کنیم. بنابراین نیاز داریم در این عرصه فعالیت های داخلی و ملی انجام دهیم تا پاسخگوی نیاز مردم باشیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه ستاد توسعه فناوری و علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف رشد این حوزه و ارتقا جایگاه آن در کشور تشکیل شده است، تا با ایجاد فرصت های مناسب برای محققان ایران ر زمینه علوم و فناوری های شناختی جایگاه مناسبی را در دنیا کسب کند.
اختیاری اظهارکرد: چند سال پیش مطالعه ای توسط وزارت علوم کشور آمریکا انجام شد تا دانش ها و فناوری هایی که حیات بشری را در چند سال آینده تحت تاثیر قرار می دهند، مشخص شود،براساس این مطالعه چهارفناوری بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی، اطلاعات وعلوم شناختی به عنوان حوزه هایی معرفی شدند که آینده کیفیت و رفاه بشری را تحت تاثیر قرار می دهند خوشبختانه علوم شناختی در نقشه علمی کشور ما در گروه ˈالفˈ قرار داده شده و اولویت اول کشور است. از این جهت سیاست گذاران کشور هوشمندانه این حوزه را به طور جدی مورد توجه قرار داده و همه این باور را دارند که علوم شناختی حوزه ای راهبردی و بنیادین است که باید سرمایه گذاری در این عرصه انجام شود.
وی یادآور شد: کشور ما در حوزه علوم شناختی با مرور شش سال فعالیتی که در این زمینه انجام گرفته جایگاه سی وپنجم را در دنیا به خود اختصاص داده است. در حال حاضر با پیشرفتی که در دو سال اخیر در این حوزه شده به جایگاه 25 دست پیدا کرده ایم. البته هنوز با نقطه ایده آل فاصله قابل توجهی داریم. در منطقه نیز بعد از رژیم اشغالگر قدس و ترکیه جایگاه سوم از آن ایران است که امیدواریم در سال های آینده با سرمایه گذاری هایی که انجام می شود در خاورمیانه در جایگاه دوم قرار گیریم.
مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی با اشاره به اینکه در حوزه علوم شناختی چالش های جدی وجود دارد ادامه داد: کمبود نیروی انسانی خبره در این زمینه چالشی جدی است. بنابراین درصدد هستیم تا با فعالیت هایی که در حال حاضر انجام می دهیم شرایط تربیت افراد متخصص این عرصه را مهیا کنیم. همچنین افرادی که در حوزه علوم همسایه هستند به این حوزه مهاجرت کنند.
اختیاری بیان کرد:علاوه بر این ، این حوزه نیازمند همکاری بین رشته ای است، بنابراین باید زمینه های این تعامل در کشور ایجاد شود. برای رسیدن به این هدف طرح هایی که بین رشته های مختلف انجام می شود را به طور خاص مورد حمایت قرار می دهیم.
وی یادآورشد : بسیاری از خروجی های تولید شده در این دانش تاثیرگذاری عمیق روی زندگی مردم جامعه دارد. بنابراین توجه به مسائل اخلاقی و ظرافت های اخلاقی، اجتماعی و اعتقادی در مداخلات و مطالعات شناختی اهمیت دارد و این مورد از چالش هایی است که باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
این مسوول در زمینه زیرساخت های این دانش در کشور گفت : بسیاری از این دانش ها در کشور ما وجود ندارد و این چالش دیگر پیش روی ماست. به عنوان مثال زیر ساخت های آزمایشگاهی به تعداد کافی در کشور وجود ندارد .از طرفی تعاملات با سایر کشورها را شروع کردیم تا امکاناتی که در این زمینه نیاز داریم به کشور وارد شود. به عنوان مثال همکاری مشترکی را با برزیلی ها آغاز کردیم و نمونه ای از میمون های خاص را از این کشور وارد کردیم که مخصوص آزمایشگاه است، تا محققان ما کارهای آزمایشگاهی خود را بر روی این نمونه ها انجام دهند.
وی افزود: علاوه بر این با کشورهای دیگری همچون کره، ژاپن و آلمان مشغول تعامل هستیم تا ابزارهای تحقیقاتی و تجربیات محققان این کشورها را وارد کنیم.
اختیاری یادآور شد: در کشور ما با توجه به این نکته که علوم شناختی در اولویت ˈالفˈ قرار دارد حمایت بسیار خوبی از معاونت علم و فناوری می شود به طوری که همکاری و همراهی با ما موجب شده که تا به آنچه در سند جامع ستاد در شورای انقلاب فرهنگی آمده است در سال آینده دست یابیم. به هر حال ایران اسلامی در زمینه دانش علوم شناختی که به عنوان یک علم جدید و میان رشته ای در دنیا مطرح است همچون دیگر دانش ها فعال و توانسته به موفقیت هایی در این زمینه دست یابد .
با گذشت سه سال از تصویب علوم شناختی به عنوان اولویت الف علمی کشور، در سند نقشه جامع علمی کشور از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنان این دانش در صدر سند علمی کشور قرار دارد و فعالیت های مرتبط و نیز بودجه های لازم در این زمینه برای پیشرفت هرچه بیشتر کشور تخصیص داده شده است.
علمی (5)**9340**1599



12/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن